e-news.cz - kurzy
Reklama

Jak skladovat zlato? Vyplatí se důvěřovat bankám, nebo raději investovat do trezoru?

27.10.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Jak skladovat zlato? Vyplatí se důvěřovat bankám, nebo raději investovat do trezoru?

Chcete-li své úspory investovat chytře, aby neztrácely na hodnotě, nákup zlata je vhodnou volbou. Nezastupitelnou roli má také v rámci diverzifikace vašeho portfolia.

Otázkou ale zůstává, jak s pořízeným zlatem naložit. Nabízí se využít služeb bankovních úschoven, nebo raději zakoupit domácí trezor?
Proč investovat do zlata?
Investice do zlata je v mnoha ohledech výhodná – chrání vaše úspory před znehodnocením a vás před politickými a hospodářskými krizemi. Představuje důležitou položku ve vašem investičním portfoliu, jelikož jeho cena příliš nezávisí na ceně ostatních aktiv. Navíc se s ním obchoduje bez DPH i daně z příjmu, což jistě potěší nejednoho obchodníka.
Jak se zlatem naložit?
Minimálně jednu nevýhodu mu ale nelze upřít – na rozdíl od virtuálních peněz nebo akcií je zlato až příliš reálné. A s tím vyvstává otázka – jak s ním naložit? Oblíbeným řešením se stává domácí trezor, využít ale můžete také služeb bankovních schránek nebo nebankovních úschoven. Pro co se rozhodnout?
Bankovní schránky
Investiční zlato můžete svěřit do rukou bankovního sektoru. Za pronájem bezpečnostní schránky sice ročně zaplatíte několik stovek až tisíc korun, ale získáte tak jistotu, že o své investice nepřijdete, a to ani v případě hypotetického krachu banky. Setkat se ale můžete s tím, že pronájem bezpečnostní schránky banka umožňuje pouze svým klientům, a vám by tak nezbylo nic jiného než si zřídit bankovní účet.
Nebankovní úschovny
Bankovnímu sektoru nedůvěřujete? K úschově zlata můžete využít služeb nebankovních úschoven. Za jejich výhodu považujeme osobnější přístup a vyšší míru zabezpečení – na schránky dohlíží ve dne v noci ostraha a majetek v nich je pojištěný pro případ krádeže. Pronájem bezpečnostní schránky není časově omezený a jeho cena se pohybuje v řádu stovek až tisíců korun ročně.
Domácí trezor
Chcete mít své zlato neustále pod dohledem? Nic vám nebrání v tom, uložit ho do domácího trezoru. Na první pohled se vám jeho pořizovací cena může zdát vysoká, ale na rozdíl od pronájmu bezpečnostní schránky se jedná o jednorázovou investici do úschovy zlata. Na oplátku získáte jistotu, že je vaše zlato v bezpečí, a navíc ho máte neustále po ruce pro případné obchodování.

Jak vybrat domácí trezor?
Domácí trezor vybírejte podle:

  • umístění – pro úschovu zlata se hodí trezory, které lze zabudovat do nábytku, do stěny nebo do podlahy a schovat je tak před nepovolanýma očima,
  • zabezpečení – míru zabezpečení vyjadřuje přiložený certifikát,
  • typu zámku – klasické trezory se otevírají pomocí motýlkového klíče, důmyslnější zabezpečení ale poskytují trezory s mechanickým nebo elektronickým zámkem,
  • materiálu – běžně se trezory zhotovují z různých variant oceli nebo jiného odolného kovu.

Rozhodujete se, jak naložit s investičním zlatem? Svěříte ho do rukou bankovního sektoru, nebo si jeho úschovu vezmete na starosti osobně? S kvalitním bezpečnostním trezorem budete mít své zlato neustále pod dohledem. Vyberte si ze široké nabídky domácích trezorů na Heurece – inspirujte se žebříčkem nejoblíbenějších produktů a recenzemi ověřených zákazníků.

Advertorial


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama