e-news.cz - kurzy
Reklama

Bezrealitky na novém rekordu. Zvedly obrat na padesát milionů

28.01.2021, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Bezrealitky na novém rekordu. Zvedly obrat na padesát milionů

Největší česká realitní služba pro digitální prodej nebo pronájem nemovitostí Bezrealitky hlásí završení rekordního roku.


V něm se jim i díky pokračující digitalizaci jednotlivých realitních procesů podařilo výrazně zvýšit obrat a zajistit skoro padesát čtyři tisíc realitních transakcí – tedy historicky nejvíce. Růst chtějí Bezrealitky letos zhodnotit v nových službách, které by je měly ještě více přiblížit k vizi komplexní realitní služby pro veškeré potřeby související s prodejem nebo pronájmem bydlení.
V roce 2020 se přes Bezrealitky pronajalo neuvěřitelných 47 049 nemovitostí, tedy o třicet pět procent více než v předchozím roce. Posílila Praha, která se podílela na zhruba dvou třetinách všech pronájmů, následovaná Brnem s deseti procenty a Středočeským krajem s osmí procenty. Za nárůstem stojí především výrazný zájem Čechů o nájemní bydlení, nabídka obohacená o množství investičních bytů i objektů určených původně na krátkodobé pronájmy a na ni navázaná stagnace nájemních cen v hlavním městě.
Bezrealitky zajistily prodej 6 775 nemovitostí – konkrétně 5 300 bytů a 1 474 domů v celkové hodnotě kolem třicet dva miliard korun. Zhruba třicet sedm procent prodejů proběhlo v hlavním městě, šestnáct procent ve Středočeském kraji, desetina na jižní Moravě. V případě bytů byl v padesáti pěti procentech zájem o středně velké dispozice 2kk – 3kk, ve dvacet osm procentech případů o byty s dispozicí 3+1 a větší. Zbytek připadl garsoniérám nebo 1+1. Průměrná cena nemovitosti prodané na Bezrealitky překročila 6 milionů korun – tedy o čtyřicet procent více než loni.
Tržby českého portálu Bezrealitky (Bezrealitky s.r.o.) stouply o dvacet pět procent, ze čtyřicet milionů na padesát milionů. Také čistý zisk se navýšil, a to o třetinu. Důvodem je nejen výrazné posílení v pronájmech, ale také pokračující digitalizace nabízených realitních procesů, která zajistila řadu nových klientů. Služby, jako je například generování online smluv a jejich vzdálený podpis nebo virtuální prohlídka, využilo asi dvanáct krat více klientů než loni. Zájemcům o bydlení Bezrealitky opět ušetřily takřka dvě miliardy korun, odvozených od čtyři procent provize z prodeje anebo jednoho nájmu v případě pronájmu.
Loňský turbulentní rok dokázal především jedno – že náš model definitivně způsobil disrupci realitního trhu. V měsících, kdy běžné realitní služby stagnovaly a objem zprostředkovaných zakázek klesal, jsme dokázali růst a zajistit celou řadu nových zákazníků, poprvé ve větší míře i mimo naše obvyklé cílové skupiny. Letošní rok proto chceme výrazným způsobem rozšířit nabídku služeb. Naší ambicí je stát se komplexní realitní službou, která dokáže nabídnout řešení většiny potřeb vlastníků nemovitostí i těch, co bydlení hledají.
Jednou z hlavních letošních výzev se pro Bezrealitky stává představení doplňkových služeb pro nové, konzervativnější klienty, a to především v oblasti prodeje nemovitostí. Možností je například poskytovat celou prodejní transakci na klíč s využitím specialistů na jednotlivé dílčí části procesu.
Vůbec poprvé připravujeme produkt určený pro všechny, kteří k nám jdou za spravedlivějším a bezpečnějším realitním servisem, ale prodej svépomocí je pro ně z nejrůznějších důvodů limitující. Podobně uvažujících klientů jsme v loňském roce – především v krajích – získali celou řadu a jejich zájmu chceme jít naproti.
Ještě v prvním kvartálu Bezrealitky spustí také vlastní službu pro výkup nemovitostí, která chce patřit k nejrychlejším, nejtransparentnějším a nejspravedlivějším na trhu. Na investice do domů a bytů mají Bezrealitky vyčleněnu celou miliardu.
Naším cílem bude vykoupené nemovitosti co nejrychleji vracet na trh k prodeji i pronájmu. Předpokládáme, že nemovitost dokážeme odkoupit do týdne, zároveň budeme dávat férové a plně transparentní nabídky. Při výkupu se chceme přiblížit minimálně k devadesáti procent tržní ceny objektu.
Pokračovat budou také investice do vývoje. Dokončena by měla být především platforma sloužící klientům Bezrealitky pro správu jejich nájemního portfolia.
HENDRIK MEYER, CEO Bezrealitky
Foto + Zdroj: FYI Prague
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama