e-news.cz - kurzy
Reklama

Aleš Veselý: Sportuje-li rodič, sportují většinou i děti

06.08.2021, Autor: Pavel Veselý

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Aleš Veselý: Sportuje-li rodič, sportují většinou i děti

Firma je největší a nejstarší loterijní společností v České republice. S cca 95 % tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Prakticky od svého vzniku ale také pomáhá sportovcům, a to nejen profesionálním, ale také dětem, které díky různým znevýhodněním nemohou tolik sportovat a rozvíjet svůj talent. Letos se SAZKA stala také titulárním partnerem největšího cyklistického závodu v ČR SAZKA Tour, konajícího se ve dnech 5.-8.8.2021.


Rozhovor s ALEŠEM VESELÝM, generálním ředitelem Sazka a.s.
Jako hlavní partner Sazka podporuje český sport už šedesát pět let. Jak se to historicky vyvíjelo?
Už naše první hra Sportka vycházela ze sportovního prostředí. Od roku 2017 jsme hrdým partnerem Českého olympijského týmu a podporujeme naše sportovce na cestě za medailemi. Zajímá nás ovšem hlavně podpora sportu u mládeže, které se týkají námi podporované projekty Sazka Olympijský víceboj, Sport v okolí a Česká olympijská nadace. V poslední době podporujeme také esport. Boříme mýty, protože i toto odvětví považujeme za sport.
Proč podporujete právě český sport?
Podpora sportu, zejména pak toho mládežnického, je podle nás velmi důležitá pro celou společnost. Rozhodně v ní budeme pokračovat i v dalších letech. K rozsáhlé spolupráci s Českým olympijským výborem jsme v tomto roce přidali aktivity v oblasti cyklistiky. Zatím se jedná primárně o partnerství na úrovni profesionálních závodů, nicméně naším cílem je angažovat se v tomto odvětví i v projektech pro širokou veřejnost.
Co všechno podle vás dává sport především dětem do života?
Všechno. Zdraví, radost, přátelství, odolnost, umění vyhrát, ale i umění prohrát.
Mnoho sportovních aktivit bylo zastaveno a rozbíhá se to velmi pozvolna. Jak moc vaši firmu ovlivnila koronavirová pandemie?
Sazka měla dlouhou dobu režim na bázi trvalého home office. I přesto se naše zaměstnance snažíme ke sportu maximálně motivovat. V nové budově na Bořislavce doděláváme soukromé fitness centrum, plánujeme také skupinové lekce, a v neposlední řadě jsme v budově zřídili kolárnu se zázemím. Přáli bychom si, aby zaměstnanci sem tam jezdili do práce na kole. Sám to praktikuji a mám pak vždycky více energie do pracovního dne. 
Může podle vás výrazněji pomoci sportu vznik Národní sportovní agentury?
O agenturách a svazech bych nerad spekuloval. Podle našich průzkumů mají na sportování dětí největší vliv stejně vždy rodiče. Sportuje-li rodič, sportují většinou i děti. Největším vzorem jsou stereotypy v rodině, dále pak sportující kamarádi a navázaná sportovní přátelství. Právě proto také provozujeme webový portál Sport v okolí.cz , který má usnadnit cestu ke sportu úplně všem generacím.
Sponzorujete nyní cyklistické závody. Proč jste se zaměřili právě na cyklistiku? 
Cyklistika je společenským fenoménem, který jde napříč generacemi i českou populací. Covid zájem o tento sport ještě více akceleroval. Například sehnat v této době kvalitní horské kolo je velmi obtížné. Naše průzkumy ukázaly, že čtyři z pěti Čechů jezdí na kole. Stejně jako našimi produkty oslovujeme téměř tři čtvrtiny dospělé populace v České republice, tak i v oblasti sportu chceme cílit masově. Cyklistika je tedy ideální cestou.
Sportujete? Případně jaký sport máte nejraději?
Rozhodně patřím do zmíněných čtyř Čechů z pěti (usmívá se). Považuji se za vcelku vášnivého cyklistu. Společně s během a golfem jde určitě o mou nejčastější sportovní aktivitu. Pohyb je pro mě nejlepší způsob, jak dobíjet pozitivní energii.
Foto: Poskytnuto Alešem Veselým
Zdroj: Pavel Veselý


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama