e-news.cz - kurzy
Reklama

12 500 uživatelů z Google G Suite do Microsoft 

31.08.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
12 500 uživatelů z Google G Suite do Microsoft 

Česká spořitelna je bankou s největší tradicí na našem trhu i největší tuzemskou bankou z hlediska počtu klientů. Po mnoho let využívala pro řešení podnikové pošty, volání a chatování, ukládání a sdílení souborů a další služby Google platformu G Suite.

Prvotním impulzem pro migraci na platformu Microsoft 365 byla standardizace v rámci Erste Group, jejíž je součástí. Komplexní transformační projekt, tedy přesun 12 500 uživatelů do nového cloudového prostředí, navrhl a zrealizoval AUTOCONT.

Česká spořitelna chtěla tento krok využít i k vylepšení své interní komunikace a týmové spolupráce. Vznikl tak prostor pro další růst a využívání pokročilých možností automatizace a řešení agend pomocí účelově vytvořených aplikací. Zároveň byly položeny základy pro budoucí posun směrem k využívání Microsoft AI platformy s cílem dalšího zefektivňování interních procesů a poskytovaných služeb zákazníkům. Pandemie nemoci covid-19 a s ní související přesun řady pracovníků na home office navíc přinesly potřebu změny v postupech banky a nutnost zajistit hybridní a online schůzky, efektivní práci i komunikaci na dálku. Platforma Microsoft 365 změnu všech procesů výrazně usnadnila.

Migrace jako kulturní změna

Pro technickou část migrace společnost AUTOCONT spolu s partnery Orbit s.r.o., Greycorbel s.r.o. a CES EA dodala řadu unikátních nástrojů, které ji urychlily a také podpořily informovanost a uživatelskou spokojenost se samotnou migrací. Migrace se uskutečňovala ve vlnách. Každý z 12 500 zaměstnanců obdržel hromadnou komunikaci, která všechno vysvětlovala, ale i individuální komunikace termínů určených pro danou osobu. Pro tento účel AUTOCONT vyvinul specifický nástroj postavený na Microsoft Power Automate. Migrace z on-premise prostředí do cloudu přináší okamžité benefity a výrazný přínos pro uživatele. V případě České spořitelny se ovšem jednalo o migraci z cloudu do cloudu. Její zaměstnanci intenzivně využívali Google služby, takže byli zvyklí pracovat s cloudovými úložišti. Principy práce v Google G Suite a Microsoft 365 se ale liší, proto jim bylo třeba jednotlivé aplikace Microsoft 365 vysvětlit a zasadit je do kontextu použití v bance.

V adopční kampani se specialisté společnosti AUTOCONT řídili osvědčenými postupy a metodikami Microsoft Adoption and Change Management Framework, Office 365 User Adoption Guide a PROSCI. Definovali strategii, pravidelně komunikovali tak, aby všichni měli ve správný čas dostatek informací. Byl připraven komplexní adopční portál, nastavena rozsáhlá podpora, školení i materiály včetně textových i video návodů. Tyto standardní prostředky AUTOCONT doplnil o interaktivní průvodce účelově vytvořené v Power Apps. Aplikace posloužily i pro řešení FAQ, rezervaci konzultací a další podpůrné činnosti.

Všichni zaměstnanci České spořitelny nyní plně pracují v prostředí Microsoft 365. Nastavené řešení poskytuje obrovský potenciál pro další expanzi a integraci s používanými aplikacemi, jako například již realizovaná integrace intranetu banky do Teams.

Foto + Zdroj: ACELITA


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama