e-news.cz - kurzy
Reklama

PVZP odstartuje už za měsíc třetí sezónu charitativních běhů PVZP FénixRun 

15.03.2023, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
PVZP odstartuje už za měsíc třetí sezónu charitativních běhů PVZP FénixRun 

Cílem projektu PVZP FénixRun je podpora zdravého životního stylu, pomoc lidem s nelehkým osudem a apel na prevenci před závažnými onemocněními. Celkem jedenáct závodů se bude konat v nejkrásnějších lokalitách po celé České republice. 

PVZP je ryze česká pojišťovna, a proto je jejím zájmem chránit zdraví a zlepšovat život lidí v Česku. Ochrana zdraví a hodnotného života v Česku je misí PVZP a promítá se také do nabídky pojištění zdravotních rizik, kam patří úrazové pojištění, pojištění závažných onemocnění, pojištění nemocenských dávek a unikátní pojištění závažných onemocnění Fénix. PVZP podporuje český sport a organizuje projekty prevence před vážnými nemocemi jako je PVZP FénixRun. 

Veškeré startovné a dobrovolné příspěvky budou po skončení sezóny beze zbytku rozděleny mezi deset neziskovek věnujících se vážně nemocným dětem, lidem po komplikovaných úrazech, předčasně narozeným dětem, handicapovaným a dalším lidem s nelehkým osudem.

Distance PVZP FénixRunů jsou 4 až 5 km, aby se jich mohl zúčastnit kdokoliv, rodiny s malými dětmi, senioři i ti, kdo s během teprve začínají. Kdo nechce nebo nemůže běžet, může trasu jít procházkovým tempem, důležité je si závod užít. Pro ty, kdo se nemohou zúčastnit závodů přímo na místě v daném termínu, je tradičně připraveno virtuální startovné s možností běžet kdykoliv a kdekoliv.

Neziskovek je pro letošní ročník deset: Nové Háro, NF Modrý hroch, NFDO Krtek, No Foot No Stress a NF Pink Bubble, Aponedo, Nadace Z + M, NF Ze Srdce PVZP, NF Šťastná hvězda a Společně k úsměvu, z. s. 

Komu pomůžeme?

  • Nové háro vyrobí paruky z pravých vlasů pro onkologické pacienty.
  • Krtek podpoří provoz ubytovny pro rodiny onkologických pacientů.
  • Modrý hroch pomůže Štěpánkovi zvládat kombinované postižení.
  • Pink Bubble zorganizuje ozdravné a resocializační pobyty pro onkologické pacienty.
  • No Foot No Stress nakoupí lyžařské protézy.
  • Aponedo pomůže vytvořit rodinnou jednotku intermediární péče.
  • Nadace Z + M příspěvky podpoří léčebné terapie.
  • Nadační fond Ze srdce PVZP pomůže sourozencům vážně nemocných dětí.
  • Šťastná hvězda zaplatí Natálce rehabilitace a také školu na farmě.
  • Společně k úsměvu, z.s. realizuje podpůrný pobyt a osvětu pro pacienty s pozdními následky onkologické léčby.

„Neziskovky a jejich ambasadory budou mít závodníci možnost potkat i na startovní čáře. Zapojení a účast ambasadorů a známých osobností je pro celý projekt PVZP FénixRunů skvělou propagací a velice nám to pomáhá s šířením myšlenky projektu, kterou je jednak osvěta a prevence závažných onemocnění ale také pomoc nemocným a lidem s těžkým osudem. Přímo na trati anebo prostřednictvím sociálních sítí s námi běhá celá řada celebrit jako je Lucie Bílá, Jiří Korn, Antonín Panenka, Anička Slováčková, Kateřina Neumannová, Roman a Prokop Zachovi, Roman Vojtek, Kristina Kloubková, Bára Mottlová a spousta dalších.“, vysvětluje Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva.

Termíny závodů:

  • 15.4.2023 Brdy           
  • 13.5.2023 Karlštejn 
  • 16.-18.6.2023  Milovy
  • 17.6.2023 Run4Help Letná
  • 15.7.2023 Klínovec 
  • 12.8.2023 Bílá
  • 26.8.2023 Jizerská 
  • 9.9.2023 Boletice       
  • 23.9.2023 Lednice 
  • 24.9.2023 Náchod

„Pro letošní ročník jsme připravili novinku pro virtuální běžce, ti mají nyní možnost si sami vybrat, které nadaci nebo spolku připíšou svůj podíl ve výši startovného a dobrovolný příspěvek. Za první dva ročníky se díky PVZP FénixRunu podařilo vybrat a přerozdělit částku 2 300 000 Kč. Doufám, že i letos bude účast na bězích co největší, abychom mohli společně pomoci zkvalitnit život lidem, kterým osud nepřál a zároveň posílíme i svoje zdraví jako obranu proti onemocněním.“, dodává Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva.

O PVZP
Pojišťovna VZP, a. s., je komerční ryze českou neživotní pojišťovnou. Řídí se firemní filozofií „Chráníme to nejcennější“. Právě z těchto důvodů nabízí řadu produktů, které se zaměřují na pojištění zdravotních, ale i majetkových rizik. Zabývá se také pojištěním nemocenských dávek, úrazů, zranění nebo závažných onemocnění. Zároveň je největším retailovým prodejcem cestovního pojištění a jedničkou na trhu v oblasti zdravotního pojištění cizinců. Od roku 2017 poskytuje také pojištění vozidel.
Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP) přijala společenskou odpovědnost jako svůj dobrovolný závazek, dlouhodobě se věnuje dobročinným aktivitám a sociálně odpovědným aktivitám, při nichž výrazně akcentuje právě na prevenci vážných onemocnění a zdravý, plnohodnotný životní styl. 
Dobročinné aktivity PVZP od roku 2021 zastřešuje Nadační fond Ze srdce PVZP.

Rozdíl mezi PVZP a VZP ČR
Jediným akcionářem PVZP je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky (VZP ČR), tedy největší zdravotní pojišťovna v ČR. Přes podobné zkratky je mezi oběma pojišťovnami jasný rozdíl – PVZP nabízí komerční pojištění osob a firem proti nejrůznějším situacím, VZP ČR poskytuje veřejné zdravotní pojištění.

Více informací naleznete na:

PVZP FénixRun www.fenixrun.cz

PVZP www.pvzp.cz

Běhej lesy www.behejlesy.cz

Foto + Zdroj: PVZP


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

PVK varují před podvodnými e-maily

30.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace důrazně varují své zákazníky před podvodnými e-maily, které je vyzývají ke změně fakturačních údajů.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Černých odběrů bylo loni více, ale za méně peněz 

25.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace v loňském roce zákazníkům nafakturovaly za nelegální odběr pitné vody a černou produkci odpadních 3,7 miliónu korun (v celkové sumě jsou zahrnuté i náklady na přešetření, způsobené škody a sankce), zatímco za rok předchozí to bylo 3,9 miliónů korun. V roce 2022 PVK evidovaly 276 případů, v uplynulém roce pak 298.

Proč jsou územní plány klíčem k definování stavebních pozemků pro účely DPH?

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Nejvyšší správní soud (NSS) České republiky nedávno řešil otázku, zda nezastavěný pozemek zahrnutý v územním plánu jako zastavitelný podléhá dani z přidané hodnoty (DPH). Toto rozhodnutí představuje zásadní precedens pro všechny, kteří se podílejí na obchodování s pozemky, ať už jako prodávající, kupující, nebo daňový poradci.

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama