Apogeo
Reklama

Nové globální tržiště pomůže snížit odpad z jednorázových plastů

17.10.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Nové globální tržiště pomůže snížit odpad z jednorázových plastů

Nové tržiště Plastics Cloud společnosti SAP Ariba přispívá k rozšíření obchodu s recyklovanými plasty a plastovými alternativami.

Cílem je omezit a v dlouhodobém horizontu zcela odstranit odpad z jednorázových plastů.
Tržiště Plastics Cloud, které je součástí Ariba Network, největší obchodní sítě na světě, přispěje k vytvoření nového globálního trhu pro dodavatele recyklovaných plastů a alternativ plastů. Zájemci o nákup se budou moci propojit s dodavateli recyklovaných plastů, jako je například Bantam Materials UK či jiné firmy, které jsou držiteli certifikátu od organizací typu OceanCycle. Asi čtyřicet procent celosvětově vyráběných plastů se používá na obaly výrobků, jen méně než pětina však lze recyklovat. To podle National Geographic způsobuje vážné problémy v oblasti životního prostředí a lidského zdraví. Jen prostřednictvím sítě Ariba každoročně projde obalový materiál v hodnotě zhruba 10 miliard USD.
„Kdyby se podařilo přesměrovat třeba jen zlomek světových výdajů za obaly na předem certifikované dodavatele recyklovaných plastů a alternativ, bude to mít obrovský dopad, a to na mnoho oblastí, od zlepšení životní úrovně a životního prostředí po celém světě po kvalitu konečných produktů,“ řekla Padmini Ranganathan, globální viceprezidentka pro udržitelnost a řešení dodavatelských rizik ve společnosti SAP Ariba, a dodala: „Ariba Network spolu s našimi řešeními zadávání zakázek v cloudu může pomoci nasměrovat recyklovaný plast do nové recyklované tržní ekonomiky.“
Raffi Schieir, ředitel britské společnosti Bantam Materials UK, uvedl: „Osmdesát až devadesát procent plastového odpadu v mořích začíná na souši. Pokud se podpoří sběr odpadů na ohrožených pobřeží po celém světě, výrazně se sníží plastové zamoření a kontaminace našich oceánů. Zpracování těchto plastů do nejkvalitnějších materiálů v objemech požadovaných průmyslem spolu s certifikací vysledovatelnosti, kterou poskytuje například organizace OceanCycle, povede ke a smysluplnému výsledku. Toto úsilí také pomáhá našim zákazníkům dosáhnout jejich cílů v udržitelnosti a poskytuje skutečný přínos pro životní prostředí, který zákazníci ocení.“
TZ
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama