e-news.cz - kurzy
Reklama

CzechInvest spouští třetí výzvu projektu Technologická inkubace. 124 milionů korun podpoří startupy z nových oblastí inovací

23.11.2023, Autor: Renáta Lucková

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
CzechInvest spouští třetí výzvu projektu Technologická inkubace. 124 milionů korun podpoří startupy z nových oblastí inovací

Agentura CzechInvest spouští další letošní výzvu projektu Technologická inkubace. Příjem žádostí v pořadí už třetí výzvy začne 17. listopadu a potrvá do 18. prosince 2023. Předpokládaná výše alokace je stanovena na 124 milionů korun.

Čtyři stávající technologické oblasti budou doplněny o další, a tak na podporu mohou dosáhnout i inovační projekty z oblastí biotechnologií, pokročilých materiálů, zdravotnictví nebo bezpečnostních řešení. 

„Česko disponuje v oblasti inovací značným potenciálem a Technologická inkubace napomáhá k jeho plnému využití. Ve třetí výzvě rozšiřuje projekt poprvé své hranice o další technologické domény, které hrají důležitou roli v ekonomickém rozvoji Česka. Zejména oblasti nabízející zdravotnické a bezpečností řešení jsou v této době pro Česko klíčové, a proto věříme, že zpřístupněním podpory pro další inovativní firmy pomůžeme konkurenceschopnosti naší země,” uvedl Petr Očko, generální ředitel agentury CzechInvest.

V předchozích dvou výzvách mohly o podporu žádat projekty zaměřující se na umělou inteligenci, kreativní průmysly, udržitelnost a energetiku nebo mobilitu. Třetí výzva, ve které je pro žadatele připraveno 124 milionů korun, se nově rozšiřuje o následující oblasti:

-Advanced Tech & Materials Hub bude inkubovat startupy z odvětví pokročilých materiálů, výrobních technologií, mikro a nanoelektrotechniky a fotoniky, kvantových technologií a technologií vycházejících z výzkumu jaderné a částicové fyziky.

-Tech4Life Hub pokrývá startupy zabývající se tématem zachování a ochrany života nebo zvýšení jeho komfortu. Do působnosti hubu spadá také oblast zdravotnictví, biotechnologie nebo bezpečnostní řešení.

Vesmírné technologie, další oblast projektu Technologická inkubace, je nyní na CzechInvestu podporována v rámci inkubátoru ESA BIC Czech Republic Evropské vesmírné agentury již 7. rokem.

Celoročně se pak startupy mohou hlásit do tzv. preinkubace, která jim dává možnost konzultace projektového záměru před jeho oficiálním předložením. Má-li startup zájem podat žádost do výzvy, ale ještě není v preinkubaci registrován, může tak učinit prostřednictvím formuláře. Pokud již startup registrovaný je, stačí, aby kontaktoval svého preinkubačního managera. Podávání přihlášek probíhá plně elektronicky.

„Jsme velmi potěšení, že třetí výzvu otevíráme také startupům zaměřeným na další inovativní technologie. Otevřením nových hubů podporujeme prakticky všechny obory, v nichž technologické startupy podnikají. V těchto dnech jsme navíc spustili nový web projektu Technologická inkubace, kde si zájemci i žadatelé mohou snadno najít veškeré potřebné informace,” doplňuje Tereza Kubicová, náměstkyně pro technologický rozvoj v agentuře CzechInvest.

Technologická inkubace představuje největší projekt na podporu startupů v Česku a je realizována za finanční podpory z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu v programu The Country for the Future. Má ambici nejen poskytnout podnikatelům potřebné finanční zdroje, ale také rozvíjet celý ekosystém startupů vzájemným propojením s regionální inovační infrastrukturou, zavedenými firmami a akademickými institucemi ve všech podporovaných odvětvích.

Foto: Pixabay

Zdroj: Renáta Lucková a CzechInvest 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama