e-news.cz - kurzy
Reklama

Zuzana Rambová: Z koní mám respekt

31.03.2024, Autor: Renáta Lucková

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
Zuzana Rambová: Z koní mám respekt

Rozhovor se Zuzanou Rambovou, ředitelkou Chuchle Areny Praha.

Zuzana Rambová je ředitelka Chuchle Areny Praha. Ke koním se dostala díky své dceři. Přes deset let pracovala na manažerských pozicích v O2 areně a ve Forum Karlín. Byla pět let členkou organizačního výboru galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Od ledna letošního roku se stala ředitelkou Chuchle Areny Praha.

„Hlavní vizí je multifunkčnost areálu a větší oslovení veřejnosti. Dokážu si zde představit konání větších kulturních akcí a koncertů. Chuchle byla vždy hlavně spojená s koňmi, a tak by to samozřejmě mělo být nadále. Proto bych ráda dále otevřela závodiště i dalším jezdeckým disciplínám jako například drezuře či všestrannosti,“ říká Zuzana Rambová

Co vás přivedlo od pořádání koncertů do Chuchle Areny Praha? Co rozhodlo přijmout pozici ředitelky? 

Nabídku jsem přímo dostala od majitelů Chuchle Areny Praha. Zvažování přijetí této pozice netrvalo dlouho. Areál závodiště je tak jedinečné místo, že nešlo nepřijmout. Rozhodování zjednodušilo i skloubení pracovního a rodinného života. Moje dcera zde navštěvuje Střední školu dostihového sportu a jezdectví a v Chuchle Areně Praha máme i ustájeného vlastního koně.

S jakými vizemi do Chuchle Areny Praha přicházíte? 

Hlavní vizí je multifunkčnost areálu a větší oslovení veřejnosti. Dokážu si zde představit konání větších kulturních akcí a koncertů. Chuchle byla vždy hlavně spojená s koňmi, a tak by to samozřejmě mělo být nadále. Proto bych ráda dále otevřela závodiště i dalším jezdeckým disciplínám jako například drezuře či všestrannosti. 

Podílela jste se také na organizaci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Jak na toto období vzpomínáte? Využijete své předchozí zkušenosti i v Chuchli? 

Akce Global Champions Prague Playoffs je svou podstatou tak unikátní, že na ní vzpomínám jako na jedinečný projekt. Na Global Champions Prague Playoffs se sešel skvělý realizační tým, který se stal doslova mojí druhou rodinou. Celková organizace takové show byla náročná a intenzivní. Věřím, že tyto předchozí zkušenosti využijí i během mého působení v Chuchli.

Co všechno areál v Chuchli může nabídnout?

Náš areál umožňuje skvělé možnosti pro trávení volného času. Například dostihy nejsou jen sportovní událostí se strhující atmosférou, ale i jedinečnou společenskou událostí a místem pro setkávání s přáteli a obchodními partnery.

Chuchle Arena Praha nabízí i originální prostory pro pořádání kulturních a korporátních akcí, oslav, teambuildingů.

Provozujeme zde dále jezdeckou akademii, která je určená jak pro úplné začátečníky, tak jezdce se sportovními ambicemi. 

Areál funguje i jako tréninkové centrum pro dostihové stáje, parkurové soustředění a další jezdecké disciplíny. 

V Chuchli se konají i koncerty. Bude někdy v Chuchli také hudební festival?

Určitě ano. Areál Chuchle Areny Praha skýtá jedinečné možnosti pro konání hudebních koncertů i festivalů. Letos s největší pravděpodobností tak rozsáhlou a organizačně náročnou akci nestihneme realizovat, jednáme však o možnostech pro rok 2025.

Jak ekonomicky náročné je udržet areál v chodu?

Ano je. U nás se jedná o celoroční provoz i přes to, že naše hlavní sezóna trvá od dubna do začátku listopadu. Každý den v roce dochází k péči o ustájené koně, úpravě tréninkových ploch, zeleně, dostihové dráhy, běžné údržbě, opravám, spotřebě energií apod. Pro lepší představu ekonomické náročnosti je i fakt, že samotný areál má rozlohu přibližně 500 tisíc metrů čtverečních. Proto je pro nás důležité konání i mimo sportovních akcí, jako jsou koncerty, festivaly, firemní akce …  

Kdy začnou dostihy?

Dostihová sezóna začíná 7. dubna. Zahajovacím dostihem je tradičně Gomba handicap. V nové sezóně plánujeme celkově 13 dostihových dní. Klasickými vrcholy metropolitní dostihové sezóny je Velká jarní cena, České Derby a St Leger. Ze společenského hlediska a návštěvnosti Cena prezidenta republiky, kterou v loňském roce navštívil i sám pan prezident Petr Pavel. 

Rozšíříte v budoucnu dostihy také o parkurové skákání?

Parkurové skákání se již zařadilo pevně do sportovního kalendáře Chuchle Areny Praha. První plnohodnotná sezóna se zde uskutečnila v roce 2019. Konají se zde národní i mezinárodní závody, kterých se účastní ti nejlepší čeští i zahraniční jezdci a koně. Na letošní rok je zde naplánováno pět mítinků. Fanoušci parkurového skákání se například koncem června mohou těšit na pátý ročník CSIO3*-W CET Prague Cup nebo v polovině září na seriál Českého skokového poháru s Velkou cenou Prahy. 

Uvidíme na závodech i vaši dceru?

Dcera se věnuje jak parkurům, tak navštěvuje Střední školu dostihového sportu a jezdectví. Proto by letos ráda startovala jak na parkurových soutěžích, tak svých prvních dostizích v žákovské kategorii. 

Jezdila jste na koních ještě před svým současným angažmá?

Nikdy a nikdy nebudu. Z koní mám respekt. 

Jak důležité jsou pro závodiště moderní technologie? 

V dnešní době jsou pro každé úspěšné podnikání důležité moderní technologie, naše závodiště nevyjímaje. Ať už ve vztahu ke komunikaci s návštěvníky areálu tak poskytování kvalitních služeb. 

Počítáte také s modernizací areálu?

V posledních letech byly do modernizace areálu investovány stovky milionů korun. Bylo vybudováno nové parkurové kolbiště včetně tribun a zázemí pro jezdce a návštěvníky.

Nemalé finanční prostředky šly do renovace šaten, ustájení koní, salonků či do proměny ubytovny v hotel a na rozvoj jezdecké akademie a tréninkových ploch. 

Pro tento rok větší investice neplánujeme. Výhledově bychom rádi vybudovali další jezdeckou haly a modernizovali prostory pro běžné návštěvníky.

Máte svého koně? Je pohled na svět nejlepší z hřbetu koně?

Ano, koně mám. Platím ho, ale jezdí ho má dcera. Pro mne je nejhezčí výhled z kanceláře na celé závodiště. 

Děkuji za rozhovor. 

Foto: Poskytnuto Zuzanou Rambovou

Autor: Renáta Lucková 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama