e-news.cz - kurzy
Reklama

Zbyněk Drda: V jakémkoliv oboru jsou překážky či výzvy, to patří k životu

19.09.2021, Autor: Pavel Veselý

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Zbyněk Drda: V jakémkoliv oboru jsou překážky či výzvy, to patří k životu

Před patnácti lety byl úplně jiný, než jaký je dnes. Výhra v soutěži mu otočila život vzhůru nohama.  Z kluka z Varů, který do té doby chodil sportovat, se najednou ocitl ve světlech reflektorů. Na to není nikdo nepřipraven. Zvládl to a mluví o velké zkušenosti. Talent neztratil, právě naopak. Navíc se posunul do oblasti hudební produkce.


Rozhovor se ZBYŇKEM DRDOU, zpěvákem, hudebním produkčním a vítězem soutěže Česko hledá SuperStar.
Chtěl jste se stát vždy zpěvákem nebo jste chtěl být také něčím jiným? 
Už od malička jsem zpíval a jako malý kluk jsem neměl představu, čím bych se jednou mohl živit. Dělal jsem to, co mě baví. Sám jsem rodiče poprosil, aby mě přihlásili do lidové školy na zpěv a potažmo na hodiny klavíru. Vystudoval jsem sice obchodní akademii a úspěšně prošel několika semestry na VŠFS / Marketing – Management, ale zpěv mi zůstal, a to mě těší.
Kdo vás vedl ke zpěvu? Máte v rodině nějakého zpěváka či hudebníka?
Vášeň ke zpěvu jsem měl v sobě, co si pamatuji, a rodiče mě ve všem vždycky podporovali. Co si pamatuju z vyprávění od našich nebo babičky, tak prý můj prapraděd byl velice talentovaný zpěvák a muzikant.
Co bylo pro vás impulsem přihlásit se do soutěže Česko hledá SuperStar?
Já jsem vítězem třetí řady, a samozřejmě jsem sledoval dvě předchozí. Byl jsem touto soutěží pohlcen, protože doposud takovýto formát u nás nebyl. Když už skoro končil termín přihlášení do třetí řady, tak si pamatuji, jak jsem běžel do jedné internetové kavárny v Karlových Varech a na poslední chvíli se sám přihlásil. Nikomu jsem o tom neřekl, až za nějakou dobu.
Jaké jsou s odstupem času vzpomínky na tuto soutěž?
To se snad ani nedá popsat slovy. Kdo nezažil, nepochopí, a ty vzpomínky a emoce jsou nepřenosné. Byla to krásná zkušenost a etapa v mém životě. Jsem vděčný, že jsem mohl touto soutěží projít a vše si prožít.
Co vás napadlo prvního, když se řeklo, že jste nová česká SuperStar?
V první chvílí vůbec nic!! Sklopil jsem hlavu a Leoš Mareš mě popostrčil blíže divákům. Absolutní vzduchoprázdno a lockdown v hlavě (smích). První myšlenka, která mne napadla, byla: Opravdu to už všechno končí?
Jak vy osobně vnímáte pojem popularita?
Popularitu vnímám jako oblíbenost určité osoby ve veřejném prostoru u lidu. Přeji si v našich zeměpisných šířkách více populárních lidí, kteří mají co předat a čím kultivovat, obohacovat, naplňovat srdce a duše nás všech – napříč uměleckým spektrem. Dnešní doba mi přijde lehce polotovarová a převážně u mladých lidí bych si přál, aby měly přístup ke zdrojům, které jim mají co dát a co kvalitního předat.
Jak se za těch patnáct let od vašeho vítězství změnila česká pop-music?
Dnešní doba je neuvěřitelně rychlá nejev v rámci pop-music. Vidíme to  globálně: technologie, věda a pokrok všeobecně. Česká pop-music podléhá určitým celosvětovým trendům a já myslím, že je to dobře. Jen do světa (smích).
Čemu se věnujete dnes?
Již šestnáct let se věnuji zpěvu, a to doposud trvá a jsem za to rád. Jako bokovku mám aktivitu, která mě také baví, a tou je hudební produkce / PR.
Je těžké je v českých podmínkách podnikat v kultuře?
Pokud máte v čemkoliv talent či dar, tak daleko náročnější může být vědomí, že ho nepoužíváte a nedáváte světu, lidem. V jakémkoliv oboru jsou překážky či výzvy – to patří k životu. Koneckonců dnešní doba covidová nám všem ukázala, jak je prakticky za takovýchto podmínek těžké podnikat v čemkoliv.
Doba koronaviru byla velmi těžká pro oblast kultury a OSVČ. Jak jste tuto dobu přečkal vy?
Skvěle (smích). Já byl tak pracovně vytížen, že jsem neměl sedm měsíců skoro vůbec chvilku volna. Dělal jsem v Německu na třísměnný provoz ve fabrice. Úžasná zkušenost!!!!
Co vás v nejbližší době čeká?
Již se vše pomalu rozvolnilo, a tak se mohu věnovat tomu, co mě baví: zpěvu a hudební produkci. Proběhla vystoupení a daří se i plánům v rámci produkce.
Šel byste znovu do soutěže Česko hledá SuperStar?
Dnes jsem samozřejmě někde úplně jinde, a touto soutěží jsem již prošel. Kdybych se ale mohl vrátit v čase a potkat své mladší já, tak mu řeknu: Neváhej a jdi do toho!
Co nejraději posloucháte a proč?  
Prakticky jakoukoliv kvalitní muziku. Teď poslouchám aktuálně klasiku, jazz i kvalitní pop-rock.
Foto 1: Renáta Lucková
Foto 2: Poskytnuto Zbyňkem Drdou
Zdroj: Pavel Veselý


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama