Apogeo
Reklama

Zájemců o volná místa je nyní dvojnásobek, hlásí se hlavně lidé z hotelů, restaurací a bank

23.06.2021, Autor: Laura Feketeová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Zájemců o volná místa je nyní dvojnásobek, hlásí se hlavně lidé z hotelů, restaurací a bank

Obrovský zájem o zaměstnání eviduje prakticky každá firma, která v současné době poptává zaměstnance. Najít nové místo se snaží hlavně lidé pracující v oborech, které nejvíce zasáhla koronavirová krize a s ní související přísné restrikce.


Není divu, že vůbec nejvíce zájemců na jakoukoliv pozici u developerské společnosti Ekospol či ZOO Tábor uvádí jako předchozí praxi práci v pohostinství nebo hotelnictví. Velmi často životopisy nyní posílají i lidé pracující v bankovnictví.
„Restaurace a hotely byly uzavřené dlouhé měsíce, spoustu zaměstnanců majitelé rovnou propustili. Příspěvek v nezaměstnanosti jim pak na nutné výdaje často nestačil, protože zvlášť v pohostinství je běžnou praxí pracovat za nízký plat a kompenzovat si to ´dýšky´ od zákazníků. Ty však nikdo neevidoval, takže se takovým lidem podpora v nezaměstnanosti vypočítává z nízkého základu. Problém je to hlavně při dlouhodobém výpadku příjmů, jaký způsobila právě koronavirová krize. I když se nyní restaurace i hotely vrací do provozu, zaměstnanci se snaží najít uplatnění v jistějším oboru,“ říká zástupkyně ředitele personálního sektoru developerské společnosti Ekospol a zoologické zahrady v Táboře Kateřina Pašková.
Hodně zájemců se nyní hlásí na první pohled možná překvapivě také z bankovního sektoru. „Kdo podrobně sleduje pracovní trh, překvapený není. Velké banky už před časem avizovaly, že v souvislosti s příklonem k internetovému bankovnictví budou omezovat kamenné pobočky, což se dotkne tisíců zaměstnanců. Koronavirový lockdown jejich plány jen uspíšil. O práci tak přišly nebo brzy přijdou desítky tisíc bankovních pracovníků,“ doplňuje Pašková.
Developerská společnost Ekospol aktuálně hledá vhodné lidi na post hlavního inženýra projektu a architekta. „Patříme k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastníme půl milionu metrů čtverečních ploch určených pro bytovou výstavbu. Na nich aktuálně plánujeme osmnáct projektů s více než 7000 byty za více než třicet miliard korun. Noví zaměstnanci se hned zapojí do jejich přípravy a nesmazatelně se tím zapíší do historie celé Prahy,“ zdůrazňuje generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec.
„Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí,“ dodává Korec s tím, nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.
Zajímavé pracovní uplatnění nabízí i táborská zoologická zahrada, která nyní hledá vhodné uchazeče na pozici chovatele – kurátora zvířat a údržbáře. „Pro mnoho lidí je každodenní práce se zvířaty tím nejlepším povoláním. Podobných nabídek je však jako šafránu, proto by bylo škoda tuhle příležitost promeškat,“ láká zájemce Pašková.
Foto: Pixabay
Zdroj: EKOSPOL


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Sdílená auta stále více používají i lidé ve věku 40 – 60 let

30.04.2024, Autor: Z blogosféry

Carsharing se v posledních letech stává stále populárnější alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu. A to nejen ve světových metropolích, ale i v České republice. Není překvapivé, že nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu.

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Rozdělený dluhopisový trh

29.04.2024, Autor: Z blogosféry

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a dluhopisy změn: začaly se mezi nimi rozevírat výkonnostní nůžky. 

Nálada spotřebitelů se prudce zlepšuje

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Podle dubnového konjunkturálního průzkumu z dílny Českého statistického úřadu vzrostl souhrnný indikátor tuzemské ekonomické důvěry z březnových 94,2 na aktuálních 97,0 bodu.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

E-šmejdi způsobili za první čtvrtletí škody za 357 milionů korun

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Za první tři měsíce letošního roku se počet kybernetických útoků na klienty bank zvýšil o 21 procent. Celkově bylo napadeno 20 723 klientů. I přes vyšší počet útoků se snížila celková škoda, a to na 357 milionů korun. Klesla i průměrná škoda na jednoho klienta, která je mírně přes 17 tisíc korun. 

Příspěvky na DIP zatím firmy nabízí spíše výjimečně. Zaměstnanci se k novému produktu staví rovněž opatrně

23.04.2024, Autor: Z blogosféry

Dlouhodobý investiční produkt mohou Češi využívat už od začátku letošního roku. Většina z nich ale nadále setrvává u penzijního spoření. Důvodem je především neznalost, ale také váhavost zaměstnavatelů. Ti vyčkávají a zatím pouze malá část z nich svým zaměstnancům na DIP přispívá. Hlavním argumentem je malá informovanost a případná administrativní zátěž.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

ČNB: Věnujte pozornost penězům, abyste poznali padělky 

18.04.2024, Autor: Z blogosféry

3 539 českých bankovek a mincí v celkové hodnotě 5,648 milionů Kč označila loni za padělek Česká národní banka (ČNB). Nejvíc jich, stejně jako v minulosti, bylo v Praze, a to 1 019. Následovaly Klatovy s 298 padělky a Karlovy Vary s 273 falešnými penězi. Víc než mince se padělaly bankovky, zvýšil se i počet nepravých dvacetikorun. Meziročně ČNB zadržela o 2 419 padělků víc.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama