e-news.cz - kurzy
Reklama

Vydražte grafiku Stay Strong a přispějte T. J. pomáhajícím uprchlíkům z Ukrajiny. Od číslovky 99 jdou peníze na podporu sokolských jednot

07.04.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Vydražte grafiku Stay Strong a přispějte T. J. pomáhajícím uprchlíkům z Ukrajiny. Od číslovky 99 jdou peníze na podporu sokolských jednot

Na facebooku České obce sokolské se dnes draží grafický list Michala Škapy s číslem 99. Výtěžek této dražby a všechny peníze za grafiky prodané od tohoto čísla půjdou na adresnou pomoc tělocvičným jednotám, které pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny.

Pokud se chcete zapojit do dražby, stačí pod post napsat částku, za kterou jste ochotni grafiku koupit. Vyvolávací cena je 2500 Kč a minimální příhoz 200 korun. Draží se do 20 hodin.
Grafiku uznávaného streetartisty Michala Škapy s názvem StayStrong, kterou vytvořil na podporu Ukrajiny, můžete dnes vydražit na sokolském facebooku. Pod post s vyvolávací cenou 2500 korun můžete napsat sumu, kterou jste ochotni za grafiku zaplatit. Příhazovat můžete po 200 korunách. Dražíme grafický list číslo 99.
Pozor změna! Všechny grafiky prodané od tohoto čísla a od dnešního dne – tedy od 7. 4., respektive peníze z nich, budou poslány do těch tělocvičných jednot, které pomáhají uprchlíkům z Ukrajiny.
„Víme o řadě jednot, jejíž členové nečekali a pomáhají od začátku uprchlické krize. Je nám jasné, že taková pomoc s sebou nese zvýšené provozní náklady a proto jsme se rozhodli, že peníze z prodeje části grafik věnujeme na pomoc těmto tělocvičným jednotám, jako jsme to udělali u Sokolského běhu pro Ukrajinu,“ říká ředitel Kanceláře ČOS Marek Tesař, který mimo jiné zasedá v dočasné
pracovní skupině pro řešení problematiky současné uprchlické krize, jejíž vznik schválilo předsednictvo ČOS a je poradním orgánem sestry starostky Hany Moučkové.
Pracovní skupina shromažduje informace o tělocvičných jednotách, které pomáhají uprchlíkům a také se zajímá o to, zda potřebují jednoty finanční podporu, případně jak velkou. Pokud víte o nějaké T. J., kde pomáhají a ještě to nedali nikomu vědět, ať se ozvou na mail press@sokol.eu. O konkrétní pomoci budeme informovat na webu a sociálních sítích.
Pokud se nechcete zapojit do dražby, ale chcete koupit umělecké dílo, které získá na ceně, tak si #Stay Strong můžete koupit na tomto odkazu.
Foto: Pixabay
Zdroj: Česká obec sokolská
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

PVK varují před podvodnými e-maily

30.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace důrazně varují své zákazníky před podvodnými e-maily, které je vyzývají ke změně fakturačních údajů.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Černých odběrů bylo loni více, ale za méně peněz 

25.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace v loňském roce zákazníkům nafakturovaly za nelegální odběr pitné vody a černou produkci odpadních 3,7 miliónu korun (v celkové sumě jsou zahrnuté i náklady na přešetření, způsobené škody a sankce), zatímco za rok předchozí to bylo 3,9 miliónů korun. V roce 2022 PVK evidovaly 276 případů, v uplynulém roce pak 298.

Proč jsou územní plány klíčem k definování stavebních pozemků pro účely DPH?

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Nejvyšší správní soud (NSS) České republiky nedávno řešil otázku, zda nezastavěný pozemek zahrnutý v územním plánu jako zastavitelný podléhá dani z přidané hodnoty (DPH). Toto rozhodnutí představuje zásadní precedens pro všechny, kteří se podílejí na obchodování s pozemky, ať už jako prodávající, kupující, nebo daňový poradci.

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama