e-news.cz - kurzy
Reklama

MPO u ošetřovného pro OSVČ za leden hlásí asi 3 000 žádostí

12.02.2021, Autor: Laura Feketeová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
MPO u ošetřovného pro OSVČ za leden hlásí asi 3 000 žádostí

Žádosti o ošetřovné pro živnostníky za leden zatím vyplnilo zhruba 3 000 žadatelů. ČTK to dnes řekla Štěpánka Filipová, mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), které program připravilo.


Příjem žádostí resort spustil ve středu, pokračovat bude do 11. března. Na novou výzvu programu Ošetřovné pro osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) je vyčleněno 250 milionů korun.
Živnostníci, kteří kvůli uzavření škol a sociálních zařízení museli omezit podnikání z důvodu péče o dítě do deseti let nebo handicapovaného člověka mají znovu nárok na 400 korun denně. V nové výzvě mohou žádat o příspěvek za 21. a 22. prosince a dále za období od 4. do 28. ledna a 30. a 31. ledna.
Zájemci o ošetřovné musejí vyplnit on-line formulář, pro nejrychlejší vyřízení žádosti MPO doporučuje její podání datovou schránkou. Zaslat ji mohou i e-mailem s ověřeným podpisem, případně poštou.
Nejčastějším pochybením v předchozích výzvách bylo podle úřadu nedoložení, že je žadatel OSVČ na hlavní činnost. Potvrzení vydává příslušná okresní správa sociálního zabezpečení.
Kvůli pandemii musely školy, s výjimkou mateřských, zavést výuku na dálku od 14. října. Postupně se žáci do škol vraceli od 18. listopadu. Momentálně na prezenční výuku ale docházejí jen děti z prvních a druhých tříd základních škol, žáci speciálních škol a mateřských škol. Závěrečné ročníky středních škol by se podle ministerstva školství mohly vrátit do lavic 1. března se zavedením pravidelného testování žáků i zaměstnanců škol na covid-19.
ČTK
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Dětský den s Jakubem Vágnerem nabídne u jezera Katlov zábavu pro celou rodinu

11.05.2024, Autor: red

Areál jezera Katlov nedaleko Červených Janovic ožije radostí a veselím. V sobotu 1. června 2024 se zde koná oblíbený Dětský den rybářských slavností s Jakubem Vágnerem a Rádiem Blaník, který slibuje nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu. Jedná se již o osmý ročník této akce, který opět nabídne kompletní vstup zdarma.

PVK varují před podvodnými e-maily

30.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace důrazně varují své zákazníky před podvodnými e-maily, které je vyzývají ke změně fakturačních údajů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Černých odběrů bylo loni více, ale za méně peněz 

25.04.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace v loňském roce zákazníkům nafakturovaly za nelegální odběr pitné vody a černou produkci odpadních 3,7 miliónu korun (v celkové sumě jsou zahrnuté i náklady na přešetření, způsobené škody a sankce), zatímco za rok předchozí to bylo 3,9 miliónů korun. V roce 2022 PVK evidovaly 276 případů, v uplynulém roce pak 298.

Proč jsou územní plány klíčem k definování stavebních pozemků pro účely DPH?

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Nejvyšší správní soud (NSS) České republiky nedávno řešil otázku, zda nezastavěný pozemek zahrnutý v územním plánu jako zastavitelný podléhá dani z přidané hodnoty (DPH). Toto rozhodnutí představuje zásadní precedens pro všechny, kteří se podílejí na obchodování s pozemky, ať už jako prodávající, kupující, nebo daňový poradci.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama