e-news.cz - kurzy
Reklama

Zájemců o volná místa je nyní dvojnásobek, hlásí se hlavně lidé z hotelů, restaurací a bank

23.06.2021, Autor: Laura Feketeová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Zájemců o volná místa je nyní dvojnásobek, hlásí se hlavně lidé z hotelů, restaurací a bank

Obrovský zájem o zaměstnání eviduje prakticky každá firma, která v současné době poptává zaměstnance. Najít nové místo se snaží hlavně lidé pracující v oborech, které nejvíce zasáhla koronavirová krize a s ní související přísné restrikce.


Není divu, že vůbec nejvíce zájemců na jakoukoliv pozici u developerské společnosti Ekospol či ZOO Tábor uvádí jako předchozí praxi práci v pohostinství nebo hotelnictví. Velmi často životopisy nyní posílají i lidé pracující v bankovnictví.
„Restaurace a hotely byly uzavřené dlouhé měsíce, spoustu zaměstnanců majitelé rovnou propustili. Příspěvek v nezaměstnanosti jim pak na nutné výdaje často nestačil, protože zvlášť v pohostinství je běžnou praxí pracovat za nízký plat a kompenzovat si to ´dýšky´ od zákazníků. Ty však nikdo neevidoval, takže se takovým lidem podpora v nezaměstnanosti vypočítává z nízkého základu. Problém je to hlavně při dlouhodobém výpadku příjmů, jaký způsobila právě koronavirová krize. I když se nyní restaurace i hotely vrací do provozu, zaměstnanci se snaží najít uplatnění v jistějším oboru,“ říká zástupkyně ředitele personálního sektoru developerské společnosti Ekospol a zoologické zahrady v Táboře Kateřina Pašková.
Hodně zájemců se nyní hlásí na první pohled možná překvapivě také z bankovního sektoru. „Kdo podrobně sleduje pracovní trh, překvapený není. Velké banky už před časem avizovaly, že v souvislosti s příklonem k internetovému bankovnictví budou omezovat kamenné pobočky, což se dotkne tisíců zaměstnanců. Koronavirový lockdown jejich plány jen uspíšil. O práci tak přišly nebo brzy přijdou desítky tisíc bankovních pracovníků,“ doplňuje Pašková.
Developerská společnost Ekospol aktuálně hledá vhodné lidi na post hlavního inženýra projektu a architekta. „Patříme k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastníme půl milionu metrů čtverečních ploch určených pro bytovou výstavbu. Na nich aktuálně plánujeme osmnáct projektů s více než 7000 byty za více než třicet miliard korun. Noví zaměstnanci se hned zapojí do jejich přípravy a nesmazatelně se tím zapíší do historie celé Prahy,“ zdůrazňuje generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec.
„Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí,“ dodává Korec s tím, nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.
Zajímavé pracovní uplatnění nabízí i táborská zoologická zahrada, která nyní hledá vhodné uchazeče na pozici chovatele – kurátora zvířat a údržbáře. „Pro mnoho lidí je každodenní práce se zvířaty tím nejlepším povoláním. Podobných nabídek je však jako šafránu, proto by bylo škoda tuhle příležitost promeškat,“ láká zájemce Pašková.
Foto: Pixabay
Zdroj: EKOSPOL


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Většina firem již nevnímá ESG jako povinnost, ale jako klíč k úspěchu

21.05.2024, Autor: Z blogosféry

Firmy zkratku ESG, která pod sebou skrývá kritéria udržitelnosti, odpovědného přístupu a řízení firem, donedávna nevnímaly příliš pozitivně. Braly ji hlavně jako další zákonnou povinnost, která jim přinese nadbytečnou administrativu, přičemž tento náhled sdílí v současnosti už jen čtvrtina firem.

Komentář Radomíra Jáče k cenám výrobců/PPI, ČR za duben 2024

20.05.2024, Autor: Z blogosféry

Ceny průmyslových výrobců se v dubnu letos poprvé vydaly k meziročnímu růstu, jenž činil 1,4 % a vyšel mírně pod očekáváním trhu. Ceny zemědělských výrobců v dubnu prohloubily svůj meziroční pokles, což je poměrně překvapivá a z pohledu vývoje cen potravin dobrá zpráva.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Co je inflace a jaké jsou příčiny vysoké inflace?

20.05.2024, Autor: Martin Švehla

Všeobecný a soustavný růst cen zboží a služeb, který znehodnocuje peníze se nazývá inflace: dochází k poklesu reálné hodnoty peněz, za stejný obnos si koupíme méně zboží.

Inflace v Česku – březen 2024

16.05.2024, Autor: Martin Švehla

Údaje o inflaci v ČR za březen potvrzují optimistický výhled: stejně, jako v únoru, i v březnu vzrostly spotřebitelské ceny meziročně o 2 %. Aktuálně je tedy inflace v ČR na úrovni inflačního cíle ČNB. Otázkou je, zda je tak inflace plně pod kontrolou. To se bohužel v návaznosti na vývoj v předcházejících dvou letech s určitostí říci nedá.   

Spoření na důchod v daňově podporovaných produktech

16.05.2024, Autor: Z blogosféry

Plánovaná důchodová reforma počítá s postupným zhoršováním výpočtu starobního důchodu a poklesu náhradového poměru při odchodu do starobního důchodu. Vlastní spoření a investování na důchod bude ještě důležitější, než je tomu nyní. Zodpovědní občané si přitom mohou díky penzijnímu spoření snižovat daňový základ. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Inflace skokově narostla, důvod k panice to ale zatím není

14.05.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemské spotřebitelské ceny v průběhu dubna oproti předchozímu měsíci narostly o 0,7 %, což odpovídá meziroční inflaci na úrovni 2,9 %. Jedná se o citelně vyšší hodnotu, než očekával trh (2,4 %) i Česká národní banka (2,5 %). V bezprostřední reakci posiluje kurz české koruny z EUR/CZK 24,92 na EUR/CZK 24,84, což odráží přehodnocení tržního názoru směrem k vyšším tuzemským úrokovým sazbám.

Na českém trhu práce klid

12.05.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemská registrovaná míra nezaměstnanosti v dubnu podle očekávání klesla z březnových 3,9 na 3,7 %. Úřady práce evidovaly přibližně 280 tisíc uchazečů o zaměstnání, tedy o 8 tisíc méně než před měsícem a o 19 tisíc více než před rokem.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Maloobchod se utěšeně zotavuje

10.05.2024, Autor: Z blogosféry

Tržby českých maloobchodů v průběhu března vykázaly meziměsíční nárůst o 1,3 %, což odpovídá meziročnímu zvýšení o 6,1 %. Oproti tržnímu očekávání (2,8 %) se jedná o příjemné překvapení. Zároveň došlo k revizi únorového údaje směrem nahoru, a ten tak nově činí 2,5 namísto původně udávaných 1,6 %.

O práci při rodičovské dovolené je v Česku zájem. Alespoň částečný úvazek umožňuje méně než polovina zaměstnavatelů

10.05.2024, Autor: Z blogosféry

Jen 45 % žen na mateřské nebo rodičovské pracuje, přestože o minimálně částečný úvazek projevily zájem. Vyplývá to z průzkumu platformy Mumdoo a poradensko-technologické společnosti Deloitte z loňského září. Podle loňských statistik pečuje o děti do čtyř let věku v České republice přes 350 tisíc osob.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama