e-news.cz - kurzy
Reklama

Dominik Chabr: Muž by se měl chovat jako muž, být gentleman, protože to se dnes hodně ztrácí

21.11.2022, Autor: Renáta Lucková

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dominik Chabr: Muž by se měl chovat jako muž, být gentleman, protože to se dnes hodně ztrácí

Dominik Chabr, rodák z Mostu, manažer a držitel titulu Muž světa 2022. Jaká byla jeho cesta až na Bali? Co mu na Bali dělalo problém a jak ho v prestižní soutěži podporovala rodina?

Rozhovor s DOMINIKEM CHABREM, manažerem a držitelem titulu Muž světa 2022.

Jaký by měl být jeho ideální protějšek? Jaký má být dnes muž? 

„Změnilo mi to život dost. Jako člověka mne to určitě nezměnilo, já budu pořád svůj a pokorný člověk, a ani o tom nepochybuji, že by mne to mělo změnit. 

Ano, mám rád výzvy, když si dám nějaký cíl, tak si za ním jdu a chci ho dosáhnout.,“ říká Dominik Chabr. 

Co jste si vybavil ve chvíli, když zaznělo v indonéském Bali porotcem světové soutěže „Vítězem celosvětové soutěže Man of the Year se stává Dominik Chabr“?

Hlavou mi probleskla celá příprava od Muže roku až po finále na Bali, a také rodina. Na ten okamžik nezapomenu, je to jednou za život a nádherný pocit. 

Čím si myslíte, že jste zaujal porotu? 

Čím jsem vyniknul hodně, tak si myslím, že to je postavou, ale to nebylo jediné, čím zaujmete porotu. Celkově už od začátku sledovali kdo jaký je člověk, jak komunikujete s lidmi, jak se chováte a i v různých situacích. Chtějí někoho, kdo bude slušný a zároveň i reprezentovat a jak se s vámi pracuje. A jelikož jsme program měli nabitý, tak mohli toto vše pozorovat, a k tomu samozřejmě ty věci, co patří k modelingu.

Změnilo vítězství váš život? Jak?

Změnilo mi to život dost. Musím říci, že teď mám hodně práce. Lidi si vás zvou na různé akce, chodí nabídky na různé spolupráce, focení, natáčení. Já jsem za to rád, protože jsem pro to něco dělal, aby to pak chodilo, a jak říkám, tvrdá dřina se vyplácí. 

Změnilo vás vítězství jako člověka? Co vám to dalo do osobního a profesního života? 

Jako člověka mne to určitě nezměnilo, já budu pořád svůj a pokorný člověk, a ani o tom nepochybuji, že by mne to mělo změnit. Soutěž celkově mi dala do života hodně, především ty zkušenosti, které jsem po té cestě nasbíral, čím jsem si musel projít, a dal jsem si nějaký cíl, který mi vyšel. Tady jsem si opět dokázal, že když něco chci a jdu si za tím, tak to může vyjít. Co se týče profesního života, tak určitě mě to posunulo po jazykové stránce, nové kontakty, zkušenosti, které mohu v budoucnu využít. 

Stát se Mužem světa není jednoduché. Jak dlouho jste se na tuto soutěž připravoval a jak?

Já se připravoval poctivě celý rok, co jsme skončili po finále Muž roku v ČR, tak jsem začal přípravu na Bali. Připravoval jsem se fyzicky, abych měl co nejlepší formu, kde jsem také vyhrál nejlepší tělo. Museli jsme vytvořit národní kostým, takže s návrhářkou Aničkou Tejklovou a s českou společností Preciosa jsme vyrobili národní kostým, který zachycuje vrchol české gotiky za vlády Karla IV. Podobný kostým nikdo nikdy na soutěž nevynesl. Dále jsem se učil anglicky, protože na škole jsem měl jako hlavní jazyk němčinu, a následovali i psychické přípravy, abych věděl do čeho jdu, co mě tam čeká, a potom se o mne starali ještě další moji sponzoři, co se týče kosmetiky atd…

Jak by měl dle vás vypadat ideální muž? 

To je dobrá otázka, protože dnes když se zeptáte lidí, tak vám každý řekne něco jiného. Já si myslím, že každý člověk by se o sebe měl starat, je rok 2022, takže by to mělo být, ale hlavně muž by se měl chovat jako muž, být gentleman, protože to se dnes hodně ztrácí. Měl by být sebevědomý, jít příkladem, mít to v hlavě srovnané, chovat se slušně a vždy se postarat o rodinu, pokud ji má. 

Co bylo vaše původní povolání? Vrátíte se k němu?

Já se živil jako manažer a své zakázky si stále udržuji. 

Hrál jste také aktivně hokej. Mají kromě adrenalinu také něco společného hokej a světová soutěž Muž světa? 

Adrenalin tam sice zažijete, ale to je vše, hokej je týmový sport, a je to něco jiného takže to porovnávat nejde. Můžete ale zde ze sportu uplatnit disciplínu, chování což je důležité.

Uplatňujete svoje manažerské zkušenosti i nadále s novými možnostmi? 

Ano, jelikož jednám často s firmami, kteří se mnou spolupracují nebo chtějí spolupracovat, tak se vždy hodí zkušenosti a uplatňuji je. Pokud chcete být úspěšný, tak je dobré mít správné vystupování. 

Máte rád výzvy? Co vás motivuje a žene dopředu?

Ano, mám rád výzvy, když si dám nějaký cíl, tak si za ním jdu a chci ho dosáhnout. Měl jsem své cíle, ať už v pracovním životě, abych se posouval výš a výš, což se mi podařilo, tak i v Muži roku, abych uspěl v Česku, ale i na světové soutěži, a to se mi povedlo. Mám rád, když můžu ukázat i ostatním, že vše se dá zvládnout, když si za tím půjdou, ať už je to cokoliv, a potěší mě pak i zpětná vazba, když mi lidi píšou, že je inspiruju a motivuji, to mi dělá radost. 

Jak si udržujete nejen fyzickou kondičku, ale i zdraví? 

Já žiju zdravým životním stylem, hodně sportuji, jím zdravě, obklopuji se pozitivními lidmi a od toho se odvíjí i vaše zdraví. Jsem rád, že to takto mám, protože já nemarodím, nebývám nemocný, a to je dobře. 

Zúčastnil jste se také letošního PVZP FénixRun běhu? Spolupracujete také s charitativními organizacemi?

Běhu jsem se nezúčastnil, ale spolupracuji s charitativními organizacemi. Když vím, že to je na dobrou věc a někomu to může pomoct, tak jsem vždycky pro, protože lidi by si měli pomáhat a já sám takový jsem, že lidem pomáhám, takže je dobře když se takové pro ostatní dělají. 

Jaké výzvy chcete ještě překonat? 

Co se týče soutěží v modelingu, tak tam už není co vyhrát, to jsem si splnil a teď uvidíme, co vše bude. Chtěl bych ale ještě něčeho velkého dosáhnout, co se týče modelingu nebo si zahrát v nějakém filmu. Uvidíme, co mi přijde do cesty a co budu chtít ještě zdolat, ono se určitě něco najde. 

Děkuji za rozhovor. 

Foto: Poskytnuto Dominikem Chabrem 

Zdroj: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama