e-news.cz - kurzy
Reklama

Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

25.04.2024, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve střední Evropě. To dokazuje i skutečnost, že od podniku sídlícího v Hradci Králové odebírají sušené maso i armády evropských zemí.

„Dodávky našich výrobků do několika evropských zemí bereme jako velký úspěch. Začínali jsme s naší armádou, poté, před pěti lety následoval kontrakt s Norskem a nyní vyrábíme sušené maso také pro armády Velké Británie, Lotyšska, Litvy, Švédska, Rakouska a jednáme o dodávkách do polské armády. Dokonce se přes jednu ze jmenovaných armád dodávají naše produkty i na Ukrajinu, kde jsou nyní velmi potřebné,“ upřesňuje David Novák, jednatel a zakladatel společnosti Fine Gusto Nature. 

Pro vojáky vyrábí firma sušené maso neboli jerky z velmi kvalitních kusů masa a nepřidává do něj žádná barviva ani konzervanty. Konkrétně se v dodávkách pro armády jedná o produkt slisované masové tyčinky, které obsahují pouze kousky vysušeného masa a trochu soli. Masové tyčinky jsou ve většině případů součástí takzvané armádní dávky potravin, jež se v angličtině nazývají MRE (Meal Ready to Eat), u nás v Česku se jedná o KDP nebo BDP, konzervovaná či bojová dávka potravin.

„Zahraniční armády mají specifické požadavky na výrobky, které poskytují svým vojákům. Kladou velký důraz na kvalitu a bezchybnost produktu, odolné balení, dlouhou trvanlivost a co nejlepší složení, aby měli vojáci kvalitní přísun energie. Veškeré tyto požadavky se snažíme splňovat na 100 procent, aby klienti, a především pak vojáci byli s finálním produktem co nejvíce spokojeni,“ dodává David Novák.

Armádní dodávky představují pro firmu Fine Gusto Nature přibližně 10 procent celkové produkce sušeného masa. Díky probíhajícím jednáním s dalšími armádami lze předpokládat, že objemy produkce určené zahraničním armádám budou i nadále růst. 

Foto + Zdroj: PPpartners


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

CETA: Ukrajinci představují podle OECD významný impuls pro evropský trh práce

03.04.2024, Autor: red

Řada evropských států stále vstřebává bezprecedentní vlnu Ukrajinců, kteří opouští svou zemi kvůli obavám ze stále trvajícího vojenského konfliktu způsobeného ruskou agresí. Zatímco délka jejich nuceného pobytu v zahraničí zůstává nejistá, mnoho z nich pochopitelně vyhledává možnosti zaměstnání a přivýdělku, aby finančně zajistili nejen sami sebe, ale mnohdy i své blízké.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama