Apogeo
Reklama

Dvě třetiny leasingových společností zaznamenaly nárůst zájmu o elektromobily

29.10.2023, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dvě třetiny leasingových společností zaznamenaly nárůst zájmu o elektromobily

Podle aktuálních výsledků průzkumu EY provedeného ve spolupráci s Českou leasingovou a finanční asociace (ČLFA) zaznamenaly v letošním roce dvě třetiny (67 %) leasingových společností nárůst zájmu zákazníků o elektromobily. V minulém roce projevilo zájem o financování automobilů na elektropohon pouze 40 % klientů. V následujících třech letech očekává zvýšený zájem o elektromobily ze strany zákazníků 100 % leasingových společností.

„Společnosti sdružené v ČLFA kladou velký důraz na ekologizaci dopravy v České republice. Financují každý čtvrtý elektromobil, který se v Česku poprvé registruje. S předpokládaným rostoucím zájmem firem o tento druh pohonu a připravovanou státní podporou elektromobilů bude role naší asociace v této oblasti ještě posilovat,“ uvedla Jana Hanušová, předsedkyně představenstva ČLFA.

Největší problémy spojené s elektromobilitou jsou pro podniky dobíjení a správa provozu, výměna vozů za elektrické vozy a akceptace ze strany zaměstnanců. Přitom 40 % firem se zajímá o ekologický dopad svého vozového parku a 20 % je ochotno akceptovat vyšší ceny za elektromobily s nižším dopadem na životní prostředí. Zajímavostí je i přístup zaměstnanců. Tři ze čtyř nechtějí nainstalovat nabíječky pro domácí použití, 40 % by to nezvažovalo, ani pokud by zaměstnavatel pokryl veškeré náklady s tím spojené.

V souvislosti s financováním elektromobilů nabízejí leasingové společnosti řadu doprovodných produktů. Například 100 % leasingovek zajistí firemním klientům domácí nabíječky pro zaměstnance nebo platební kartu pro veřejné nabíjení. Dvě třetiny leasingových společností zabezpečí výstavbu dobíjecí infrastruktury ve společnosti nebo specializovaný hardware pro elektromobily. Navíc většina leasingových společností pořádá jednou nebo dvakrát ročně akce na podporu prodeje elektromobilů.

Zdroj: Průzkum EY

Foto: Pixabay

Zdroj: Beneš group


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Investování do kryptoměn: Vše, co potřebujete vědět

09.05.2024, Autor: red

Bitcoin (BTC) , Ethereum (ETH) , Bitcoin Cash (BCH) , Litecoin (LTC) , Monero (XMR) , IOTA (MIOTA) — Kryptoměny jsou všude v médiích. Byly hlášeny velkolepé úspěchy a zisky sahající do milionů, ne-li miliard – ale je vhodné investovat do virtuálních peněz a jsou digitální měny novým finančním nástrojem?

CETA: Dilema zdanění tichého vína

09.05.2024, Autor: red

V České republice se dlouhodobě vede diskuse o možnosti zdanění tichého vína. Tato problematika je zvláště aktuální v době ekonomické krize, kdy stát hledá možnosti jak zvýšit daňové příjmy. Jakékoliv zavádění nových daní by se však mělo opírat o podrobnou analýzu dopadů a zohlednit poznatky a zájmy všech přítomných stakeholderů, tak aby daň nebyla zbytečně nákladná nebo neefektivní.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Inflace v ČR

06.05.2024, Autor: Martin Švehla

Nebezpečný fenomén soustavného zdražování a nestability cen se jeví jako zvládnutý. Spotřebitelské ceny v ČR rostly dva měsíce po sobě tempem pouhá 2 %, což je inflace na úrovni cíle ČNB. Ta také zahájila již v prosinci 2023 snižování svých základních úrokových sazeb. Jsou to opatrné kroky, podporují však naději na brzké oživení české ekonomiky.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Sdílená auta stále více používají i lidé ve věku 40 – 60 let

30.04.2024, Autor: Z blogosféry

Carsharing se v posledních letech stává stále populárnější alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu. A to nejen ve světových metropolích, ale i v České republice. Není překvapivé, že nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu.

Rozdělený dluhopisový trh

29.04.2024, Autor: Z blogosféry

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a dluhopisy změn: začaly se mezi nimi rozevírat výkonnostní nůžky. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama