e-news.cz - kurzy
Reklama

Jan Loužecký: S počátkem covidu jsme připravili nové softwarové řešení pro golfová hřiště s názvem OPS2

31.07.2022, Autor: Renáta Lucková

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
Jan Loužecký: S počátkem covidu jsme připravili nové softwarové řešení pro golfová hřiště s názvem OPS2

Jan Loužecký je jednatelem společnosti TeeTime SE. Převzal tak vedení rodinné firmy po svém otci. Společnost TeeTime SE má za sebou více než dvacet let zkušeností, které dovedly až k pozici lídra ve vývoji a provozování golfových systémů.

 
Její historie se začala psát již v roce 2000, kdy společnost založil Jan Loužecký sr.. Na přelomu milénia vznikly první systémy určené pro golfovou federaci (Handicapový a turnajový systém). Na jejich úspěch navázaly první online systémy pro rezervaci hracích časů (TeeTime.cz, 2003) a systémy pro správu golfových zařízení (Systém pro řízení golfového hřiště, 2006). Nicméně v roce 2012 došlo ke změně akcionářů, a dnes je ve vlastnictví prakticky jediného akcionáře Petra Šikoše.Rozhovor s JANEM LOUŽECKÝM, jednatelem společnosti TeeTime SE.

Jaké to je být pracovat původně v rodinné firmě?
Je to určitě jiné než pracovat ve firmě, která vám nepatří. Určitě je zde větší zodpovědnost a tolerance vůči prostředí.

Na přelomu milénia vznikly první systémy určené pro Golfovou federaci. O jaké systémy se jedná?
Jednalo se tenkrát o náhradu papírových hcp karet a výpočtu vždy lokálně na golfovém hřišti a posílání změny HCP faxem na federaci. Byl to tedy první HCP a turnajový systém pro správu turnajů, výsledků, hřišť, norem, hráčů a jejich členství.

Na váš úspěch navázaly první online systémy pro rezervaci hracích časů a systémy pro správu golfových zařízení. Jste průkopníky digitalizace ve sportu?
Ano, další krokem byl přesun od volání k rezervaci online přes internet, ale doba tomu ještě nebyla úplně nakloněna. Na některých hřištích nebyl internet vůbec, a na většinu byl vytáčený internet přes modem. Takže začátky byly velmi náročné. Ano, dá se říci, že šlo digitalizaci ve sportu.

TeeTime SE ovšem neusíná na vavřínech a své služby stále zdokonaluje. Počet registrovaných uživatelů v současnosti již přesáhl 63 tisíc, včetně zahraničních klientů, z české golfové populace je v systému registrováno 42 tisíc lidí. Čím to je?
Určitě tomu nahrává, že jsme byli první, a v zásadě jediní na počátku. Dále pak tím je trend, kdy se mnoho operativy přeneslo do mobilních telefonů, a dělat si rezervaci, nákup a další, je v mobilní aplikaci pohodlné a rychlé kdekoliv.

Pro absolutní většinu golfistů v ČR a SR se portál TeeTime SE, a s ním spojená mobilní aplikace, fungující na platformách iOS a Android, staly díky systémovému propojení s hřišti jedinečným nástrojem. Jaké další inovace máte v plánu?
S počátkem covidu jsme připravili nové softwarové řešení pro golfová hřiště s názvem OPS2, což je vlastně druhý pilíř společnosti. Nezapomněli jsme ani na golfisty, kdy jsme pro ně připravili nový portál a novou verzi mobilní aplikace s novou funkcionalitou integrované členské karty ČGF nebo SKGA, dále pak věrnostní program, TeeGames, nebo-li hra s kamarádem, nebo v komunitě s dlouhodobým vyhodnocením. V plánu je další zajímavost, kterou si zatím nechám pro sebe.

Aktivní golfisté vás vyhledávají především kvůli možnosti rychlé rezervace, a rovněž i pro nákup hracích časů za zvýhodněné ceny.  Jak moc se to ujalo?
Rychlá rezervace, a ještě za lepší cenu v určitý čas a dobu, je určitě populární věc.

Spolupracujete na projektu Hrajeme a pomáháme. Co je součástí tohoto projektu?
Ano, na projektu jsme spolupracovali, projekt skončil, ale je zde prostor ho využít pro další pomoc a aktivitu. Součástí projektu byla možnost si koupit hru s osobností ve sportu, herectví a další na jeho domovském hřišti. Z částky byla uhrazena hra golfistovi a zbytek šel celý na charitativní účel. Vybralo se tenkrát v krátké době skoro 750 tisíc a bylo předáno na Charita ČR.

Jaké novinky připravujte?
Plánujeme jednu větší věc pro golfisty, ale zatím o ní nemohu mluvit. Nicméně mohu zmínit modul Eklektik, který nasadil Golf Club Poděbrady jako jeden z prvních, jde o nové nástroje, které jsou součástí inovace v rámci OPS2. Modul Eklektik využily Poděbrady v rámci Handicap Tour 2022 a Jamkovka 2022 pro Mistrovství klubu ve hře na jamky, tedy zobrazení, pavouka“. Vše se jednoduše nastavuje v rozhraní OPS2, a pak pomocí odkazu vkládá do webových stránek golfového hřiště nebo resortu. Obě rozšíření jsou zahrnuta v základní licenci OPS 2.0, a tedy je můžete používat zcela bezplatně. Hani dobrý, ale je to to už moc jako prodej, ubral bych něco z toho.

Budou vaše děti také pracovat v původně rodinné firmě?
To se uvidí, není to vyloučené. (smích)

Máte také čas na golf?
Času na golf není mnoho, ale snažím se odehrát alespoň 10 her ročně.

Děkuji za rozhovor.

Foto: Poskytnuto Janem Loužeckým
Zdroj: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama