Apogeo
Reklama

Jana Melichová: Plánuji studovat i s golfem

28.06.2022, Autor: Renáta Lucková

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Jana Melichová: Plánuji studovat i s golfem

Jana Melichová (ročník 1997)  je česká amatérská golfistka. Vystudovala na univerzitě Old Dominion ve Virginii v USA. Přesvědčila tak o svých kvalitách, kdy při studiu na prestižní univerzitě získala několik titulů a školní hru zakončila postupem až do prestižního finále NCAA, kde byla třináctá. Aktuálně je 111. nejlepší amatérka světa a lídryně českého žebříčku. V Berouně v minulosti pokaždé prošla cutem.
Na 4. ročníku Tipsport Czech Ladies Open v Berouně, konaného v 24.-26.6.2022, tak právě Jana Melichová poprvé v historii turnajů jako domácí golfistka vyhrála tento turnaj nejvyšší evropské série na české půdě.
V době našeho rozhovoru s Janou Melichovou čekalo Janu těžké rozhodnutí: do následujícího dne do půlnoci měla čas na to, aby se rozhodla, zda přijme okamžitě členství Ladies European Tour – což je výsada vítězek – a hned příští týden se v případě okamžitého přestupu k profesionálkám může vydat na turnaj do Německa a celý zbytek sezóny až do příštího června využívat právo členství na sérii. Druhou možností je strávit do MS družstev (24.-27. srpna ve Francii) v amatérském světě a pak získat plnou kartu na profesionální LET pro příští rok.
Rozhovor s JANOU MELICHOVOU, českou amatérskou golfistkou a českou vítězkou 4.ročníku Tipsport Czech Ladies Open, konaného v 24.-26.6.2022 v Berouně.
Jaké jste měla pocity, když jste se dozvěděla, že jste se probojovala na druhé místo, sdílené s Klárou Spilkovou?
Neuvěřitelné. Dlouho jsem nemohla najít slova, kterými bych to popsala, jak se cítím. Protože je to neuvěřitelné nadšení. Šla jsem do turnaje s tím, že bych ráda nejdřív prošla cutem, a potom útočila na TOP15, TOP20, což je solidní pozice. Tohle rozbouralo všechna očekávání.
Řekla bych, že je to i velký úspěch pro český golf, když česká amatérka vyhraje tak prestižní turnaj.

Nedávno jste absolvovala univerzitu ve Virginii v USA. Máte představu, co chcete dělat dál? Zda to, co jste vystudovala či se více věnovat profesionálnímu golfu?
Plánuji jít oběma cestami. Už jsem se přihlásila na studium v Praze také na magistra. Plánovala jsem to k novému studijnímu roku. Teď se mi to trochu zkomplikovalo tímto vítězstvím, protože mi bylo nabídnuto, že mohu hrát Ladies European Tour už teď a přejít k profíkům hned.
Už jste se rozhodla či si dáte ještě nějaký čas na rozmyšlenou?
Do zítřka se musím rozhodnout, je to trochu náročné, protože tam jsou naplánované jiné turnaje jako mistrovství Evropy týmové a mistrovství světa týmové, které jsou oba amatérské turnaje. Tak o tom musím ještě popřemýšlet.
Do zítřka tedy máte na rozmyšlenou, co dál. Kdybyste šla cestou svoji profese, co jste vystudovala, jakým směrem se chcete uplatnit?
Studovala jsem mezinárodní business a ekonomii, přihlásila jsem se na MBA v Praze, plánuji tedy studovat i s golfem. Chtěla bych hrát golf, jak to půjde. Chci si dát 3-5 let, abych byla schopna něco dokázat. Chtěla bych se kvalifikovat na LPGA, a uvidím, jak to půjde s postupem času. Pokud to více let, 5 a více, nepůjde, tak nemá smysl se trápit. Takže chci mít v záloze i vzdělání.
Co vás přivedlo ke golfu?
Můj táta kdysi začal hrát golf se svým kamarádem, který ho k tomu přivedl, a také můj starší bratr hrál, takže jsem je sledovala. Já jsem původně začala hrát tenis, pak jsem chvíli dělala tenis a golf, a pak jsem se rozhodla, že chci dělat už jen golf.
A vyplatilo se?
Ano, vyplatilo se. (smích)
Na sociálních sítích často řešíte, jak se liší amatér od profesionálek. Čím to je a jak to vy vnímáte?
Je to škoda. Tím, že jsem nastoupila do turnaje jako amatérka, tak nemohu přijmout žádné peníze, což z tohoto vítězství by bylo opravdu hodně a zajistilo by mi to konec sezóny, že bych mohla dohrát na prestižních turnajích. Tak mě to trošku mrzí, ale zase jsem nechtěla spěchat, nechtěla jsem přecházet k profíkům, a pak být taková ztracená. Myslím si, že jsem udělala dobře.
Měla jste možnost se potkat již s rodiči?
Je tady můj táta. Šel se mnou celou 18-tku, takže mě podporoval a nosil mi jahody. (smích)
Jakou roli hrály jahody ve vašem vítězství?
Jahody hrály zásadní roli. (smích) Je to taková tátova věc, že vždy chodí s jahodami. A vždy mi dá jednu jahodu po každém hraní. Tak se to drželo.
Tak vám přejeme hodně štěstí a ať se vám daří.
Díky.
Děkuji za rozhovor.
Zdroj + Foto 1+2: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama