e-news.cz - kurzy
Reklama

Hypotéka bez doložení příjmu nemusí být sci-fi

26.05.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Hypotéka bez doložení příjmu nemusí být sci-fi

Získat hypotéku bez toho, aniž byste dokládali výši svých příjmů není zcela nemožné. Stačí si vybrat správnou banku, založit si u ní běžný účet a pravidelně ho využívat. Na základě pohybů na účtu vám banka může poskytnout předschválenou hypotéku až do výše sedmi milionů korun. A jak je možné takovou hypotéku v Česku získat?


Důležitý je dobrý pohyb na účtu
Některým majitelům firem a drobným živnostníkům se na bankovním účtu ve skutečnosti sejde mnohem více peněz, než činí jejich oficiální a doložitelný příjem. Podobně jsou na tom také zaměstnanci v některých profesích – například pracovníci v pohostinství, u kterých skutečný příjem výrazně vylepšuje neoficiální spropitné. Pokud tito lidé hledají cestu k úvěru na pořízení vlastního bydlení, velmi často se zajímají o hypotéky bez dokládání příjmů. Z příjmů jsou totiž schopni úvěr bez problémů splácet, ale jejich výši nechtějí nebo nemohou nijak doložit.  Poskytovatelé úvěrů mají ze zákona povinnost u každého zájemce o hypotéku řádně posoudit jeho schopnost úvěr splácet. Banky při hodnocení úvěruschopnosti vyžadují od zaměstnanců potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, u podnikatelů je výchozím dokumentem dokládajícím výši příjmu podané daňové přiznání. Některé banky chtějí vidět i několik posledních výpisů z běžného účtu.
Zatím to dovoluje pouze jedna banka
Jen málokdo dnes ví, že na českém trhu stále existuje jedna banka, která je schopna poskytnout hypotéku pouze na základě obratů na běžném účtu. Zájemce o hypotéku v tomto případě nijak nedokládá výši svých příjmů a stačí pouze jeho podpis na prohlášení. I tato banka se stejně jako ostatní zajímá také o výši pravidelných výdajů a sleduje rovněž úvěrovou historii a dosavadní platební morálku zájemce o hypotéku. Tyto potřebné informace najde v úvěrových registrech.
Hypotéku lze mít až do sedmi milionů korun
Po určité době můžete od banky získat v rámci hypotéky bez dokládání příjmu buď předschválený limit až do výše sedmi milionů korun, nebo předschválenou splátku až do výše třicet tisíc korun. Z předschváleného limitu se ovšem odečítá objem hypoték či jiných úvěrů a půjček, které splácíte u jiných finančních institucí. Z předschválené splátky se rovněž odečítají veškeré bankovní závazky, které splácíte u jiných bank.
VERONIKA HEGROVÁ, finanční specialistka z Hyponamiru.cz.
Foto 1: Poskytnuto Hyponamiru.cz
Foto 2: Poskytnuto Veronikou Hegrovou
Zdroj: Hyponamiru.cz


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Smrčka: U Pekingu se bojuje o Pensylvánii

23.04.2024, Autor: red

Dost možná rozhodne Pensylvánie podzimní prezidentské volby ve Spojených státech. Na oltář volebních hlasů dělníků bude proto slavnostně položena i nová americko – čínská obchodní válka.

Hypotéky by mohly zlevňovat rychleji. Riziko snadného odchodu klientů ale pokles sazeb brzdí

22.04.2024, Autor: Z blogosféry

Banky zlevňují hypoteční úvěry hodně pozvolna. Prudký pokles úrokových sazeb by mohl vyvolat spirálu refinancování i běžících fixací nebo tlak na banky, aby sazby v průběhu fixace snižovaly. Mírný poplatek za předčasné splacení totiž dává klientům více volnosti, banky ale riziko jejich odchodu nutně musí zohlednit v cenotvorbě.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Daňhel: Dohledové orgány by měly zamezit neodbornému srovnávání povinného ručení

16.04.2024, Autor: Jaroslav Daňhel

Na začátku března uveřejnil Ekonomický magazín můj příspěvek Ekonomika „povinného ručení“ musí čelit trendu růstu škodního průběhu. Vzápětí v časopisu Pojistný obzor vyšel text „Povinné ručení zůstává pod tlakem vysoké škodní inflace“. Pojistný matematik Petr Jedlička zde konstatoval, že rozevírání nůžek mezi průměrnou škodou a průměrným pojistným pokračuje. 

Zemřel demýtizátor racionality

16.04.2024, Autor: red

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

Schmarcz: Peklo mimořádných schůzí aneb proč dělat něco užitečného, když místo toho můžeme hrát před voliči trapné divadlo?

14.04.2024, Autor: Martin Schmarcz

Mimořádné schůze se mají konat jen mimořádně. Třeba když vypukne válka, pandemie, stav legislativní nouze, nebo vláda provede něco strašného, na co nestačí interpelace. U nás se z toho stává běžný kolorit. Něco ve stylu speciálního vysílání. Obvykle to ale spíše dopadne jako podřadná telenovela.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Poradna: Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

12.04.2024, Autor: Z blogosféry

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama