e-news.cz - kurzy
Reklama

Kdy se vyplatí dlouhodobé cestovní pojištění?

14.09.2023, Autor: swp, red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Kdy se vyplatí dlouhodobé cestovní pojištění?

Cestovní pojištění je důležitou součástí každé cesty do zahraničí. Poskytuje cestovateli finanční ochranu před nečekanými událostmi, které mohou nastat během pobytu v zahraničí. Co když vás, ale čeká cesta na několik měsíců, nebo dokonce na rok?

Existují dva základní typy cestovního pojištění: krátkodobé a dlouhodobé. Krátkodobé cestovní pojištění je určeno pro cesty do zahraničí, které trvají nejvýše 30 dní. Dlouhodobé cestovní pojištění je určeno pro cesty do zahraničí, které trvají déle než 30 dní.

Kdy se vyplatí sjednat dlouhodobé cestovní pojištění?

Pokud často cestujete do zahraničí: 

Pokud cestujete do zahraničí často, může se vám dlouhodobé cestovní pojištění vyplatit. 

Finanční výhodnost:

Dlouhodobé cestovní pojištění je obvykle levnější, než několik krátkodobých pojištění. To je dáno tím, že pojišťovny nabízejí slevu za sjednání dlouhodobého pojištění.

Pohodlí

S dlouhodobým cestovním pojištěním nemusíte řešit sjednání nového pojištění před každou cestou. Můžete si sjednat jedno pojištění, které vás ochrání na všech vašich cestách do zahraničí.

Flexibilita

Dlouhodobé cestovní pojištění je flexibilnější než krátkodobé pojištění. Můžete si vybrat délku trvání pojištění a rozsah krytí, který vám vyhovuje.

Pokud cestujete do zahraničí na delší dobu

Pokud cestujete do zahraničí na delší dobu, může být dlouhodobé cestovní pojištění výhodnější než sjednání několika krátkodobých pojištění. Dlouhodobé cestovní pojištění je totiž obvykle levnější než krátkodobé pojištění. Navíc je lze sjednat na různé délky trvání, obvykle od 3 měsíců do 1 roku. Některé pojišťovny nabízejí i dlouhodobé pojištění na 2 roky nebo více.

Jak dlouhou dobu trvání dlouhodobého cestovního pojištění si vybrat? To záleží na vašich individuálních potřebách. Pokud cestujete do zahraničí často, měli byste zvážit sjednání dlouhodobého pojištění na delší dobu, například na 1 rok nebo více. Pokud cestujete do zahraničí méně často, ale o to intenzivněji, můžete si vybrat kratší dobu trvání, například 3 nebo 6 měsíců.

Při výběru délky trvání dlouhodobého cestovního pojištění je také důležité zvážit následující faktory:

  • Vaše plánované cesty do zahraničí
  • Vaše potřeby a požadavky
  • Rozsah krytí pojištění

Pokud cestujete do rizikových destinací

Pokud cestujete do rizikových destinací, kde je vyšší riziko zdravotních nebo jiných problémů, může být dlouhodobé cestovní pojištění vhodné. 

Zdroj: Unsplash, Dreamstime

Rizikové destinace mají často vyšší náklady na zdravotní péči

To znamená, že náklady na případné ošetření v případě nehody nebo nemoci mohou být velmi vysoké. Dlouhodobé cestovní pojištění může pokrýt tyto náklady, a to i v případě, že se jedná o mimořádné události, jako je epidemie nebo přírodní katastrofa. Tyto události vám mohou zabránit vrátit se včas do vlasti, a proto je dlouhotrvající pojištění sázkou na jistotu. 

Zdroj: Unsplash, Dreamstime

Méně rozvinutý zdravotní systém

To může vést k delším čekacím dobám na ošetření nebo k nižší kvalitě péče. Dlouhodobé cestovní pojištění může zahrnovat i asistenční služby, které vám pomohou v případě potřeby najít vhodné lékařské zařízení.

Přednosti dlouhodobého cestovního pojištění 

Pojišťovny obecně nabízí širokou škálu dlouhodobých cestovních pojištění. Mezi přednosti dlouhodobého cestovního pojištění například ERV patří:

  • Široký rozsah krytí: Dlouhodobé cestovní pojištění ERV pokrývá širokou škálu rizik, včetně zdravotních komplikací, úrazu, ztráty nebo poškození majetku, zpoždění nebo zrušení letu, ztráty cestovních dokladů a dalších.
  • Přizpůsobitelnost: Lze je přizpůsobit individuálním potřebám a požadavkům každého cestovatele.
  • Praktické služby: Poskytuje svým klientům řadu praktických služeb, jako je asistenční služba, cestovní lékařská poradna a služba pro řešení pojistných událostí.
Zdroj: Unsplash, Dreamstime

Srovnání cen dlouhodobého cestovního pojištění

Ceny dlouhodobého cestovního pojištění se liší v závislosti na pojišťovně, rozsahu krytí a dalších faktorech. Před sjednáním dlouhodobého cestovního pojištění je vhodné porovnat ceny u různých pojišťoven. Dlouhodobé cestovní pojištění může být pro mnoho cestovatelů výhodnou volbou. Díky dlouhodobému cestovnímu pojištění se můžete chránit před nečekanými událostmi, které mohou nastat během pobytu v zahraničí.

Foto: Unsplash, Dreamtime

Zdroj: Redakce EM


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Sdílená auta stále více používají i lidé ve věku 40 – 60 let

30.04.2024, Autor: Z blogosféry

Carsharing se v posledních letech stává stále populárnější alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu. A to nejen ve světových metropolích, ale i v České republice. Není překvapivé, že nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu.

Rozdělený dluhopisový trh

29.04.2024, Autor: Z blogosféry

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a dluhopisy změn: začaly se mezi nimi rozevírat výkonnostní nůžky. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Nálada spotřebitelů se prudce zlepšuje

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Podle dubnového konjunkturálního průzkumu z dílny Českého statistického úřadu vzrostl souhrnný indikátor tuzemské ekonomické důvěry z březnových 94,2 na aktuálních 97,0 bodu.

E-šmejdi způsobili za první čtvrtletí škody za 357 milionů korun

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Za první tři měsíce letošního roku se počet kybernetických útoků na klienty bank zvýšil o 21 procent. Celkově bylo napadeno 20 723 klientů. I přes vyšší počet útoků se snížila celková škoda, a to na 357 milionů korun. Klesla i průměrná škoda na jednoho klienta, která je mírně přes 17 tisíc korun. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Příspěvky na DIP zatím firmy nabízí spíše výjimečně. Zaměstnanci se k novému produktu staví rovněž opatrně

23.04.2024, Autor: Z blogosféry

Dlouhodobý investiční produkt mohou Češi využívat už od začátku letošního roku. Většina z nich ale nadále setrvává u penzijního spoření. Důvodem je především neznalost, ale také váhavost zaměstnavatelů. Ti vyčkávají a zatím pouze malá část z nich svým zaměstnancům na DIP přispívá. Hlavním argumentem je malá informovanost a případná administrativní zátěž.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama