e-news.cz - kurzy
Reklama

Příjemné pracovní prostředí hraje při výběru zaměstnání čím dál větší roli

06.11.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Příjemné pracovní prostředí hraje při výběru zaměstnání čím dál větší roli

Výše platu, dovolená nebo například stravenky. Právě tyto aspekty velmi často ovlivňují rozhodování žadatelů o práci. V poslední době je ale čím dál silnějším argumentem pro výběr zaměstnání příjemné pracovní prostředí

.
Hlásíte-li se do větší firmy, je velmi pravděpodobné, že budete pracovat v moderní OpenSpace kanceláři, které u nás i ve světě zažívají obrovský boom. Tyto kanceláře mají celou řadu výhod, jmenovat můžeme například snazší komunikaci, ta ale často vede také k nadměrnému hluku. I hluk se ale dá efektivně redukovat…
Hluk v kancelářích má za následek celou řadu vlivů, které omezují vaši práci. Jste méně soustředění, není vám rozumět, tím pádem musíte zvyšovat hlas, což při častém opakování může vést ke stresu. Samozřejmě platí, že jste méně efektivní, což vám může dát pocítit nadřízený. Díky datům z posledních světových průzkumů víme, že téměř hodina pracovního dne je neefektivně využita právě kvůli hlučnému prostředí.
Akustické panely a obklady najdou využití v každém větším prostoru
Řada firem si je ale těchto vedlejších účinků OpenSpace kanceláří vědoma a snaží se hluk ve firemních prostorách eliminovat. Možností je hned několik. Jednou z nejméně logisticky náročných variant jsou akustické panely a obklady. Tyto panely velmi dobře pohlcují okolní zvuky, rozdělují větší prostory a mohou i designově doplnit interiér. Existují tři základní typy – horizontální, které jsou vhodné do místností s vysokými stropy, nástěnné najdou uplatnění v dlouhých chodbách a větších zasedacích místnostech a závěsné vertikální panely, jenž dokáží pohltit šíření zvuku mezi sdruženými pracovišti a také dokáží prostor opticky rozdělit.
Nadměrný hluk ale můžete vyřešit samotným vybavením kanceláře. Existuje celá řada typů nábytku, které hluk velmi dobře pohlcují. Jedním z nich jsou různé paravány a příčky. Udrží vás daleko od hluku telefonních hovorů vašich kolegů nebo rušivých zvuků práce z počítačů. Paravány jsou výškově nastavitelné, takže najdou uplatnění v jakémkoliv prostoru. Pro absolutní komfort svých zaměstnanců můžete vybírat i mezi akustickými křesly, sedačkami a lavicemi. Tento nábytek se hodí nejen do samotných OpenSpace kanceláří, ale také například do čekáren nebo recepcí. Navíc se vyrábí v mnoha moderních provedeních, takže pohodlně zapadnou do jakéhokoliv designu.
V budoucnu budou akustické boxy v každé moderní firmě
Doslova fenoménem, který se ze zahraničí postupně dostává i k nám, jsou akustické boxy. V OpenSpacech je najdeme v celé řadě variant. Ty nejmenší připomínají známé telefonní budky, kde bez rušení kolegů vyřešíte všechny hovory. Do větších „kostek“ se vejdou až čtyři lidé a jsou vhodné pro menší brainstormingy. V prostorách, kde zaměstnanci vyžadují klid, nebo ve kterých se naopak velmi často telefonuje, jsou kanceláře vybaveny čalouněnými boxy, které hluk velmi dobře pohlcují.
Česko bude muset dohnat evropský standard
Ačkoliv téma hluku stále více rezonuje, v České republice neexistuje žádná norma, která by se hlukem v kancelářích zabývala. Přesto především zahraniční firmy, zvyklé ze skandinávského a západoevropského trhu na vysoký standard, postupně aplikují protihluková kancelářská opatření i v našem českém prostředí. Důvod je jednoduchý. Příjemné pracovní prostředí hraje při výkonu práce čím dál větší roli a platí okřídlené pravidlo – „spokojený zaměstnanec = výkonnější zaměstnanec“.
Foto+ZdrojTOP OFFICE spol. s r.o.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama