e-news.cz - kurzy
Reklama

Sberbank sází stromy, jeden za každý sjednaný úvěr

03.11.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sberbank sází stromy, jeden za každý sjednaný úvěr

Sberbank zahájila spolupráci s Českým svazem ochránců přírody na programu záchrany starých odrůd ovocných stromů.

Banka slíbila, že za každý nový úvěr zasadí strom. První stromy ovocné stromy zasadili zaměstnanci Sberbank 25. 10. v Doubí u Karlových Varů. Tento týden pokračovali v Bolaticích ve Slezsku (30. 10.) a na Třebíčsku u Opatova (1. 11.). Dne 8. 11. bude tým zaměstnanců sázet stromy na Břevnově v Praze.
Zaměstnanci Sberbank v rámci dobrovolnických dnů vysadili Doubí u Karlových Varů nové třešně ve veřejném třešňovém sadu na konci Svatošské ulice. „Sázení velkých ovocných stromů na veřejném prostranství není jednoduché. Protože stromy jsou téměř 2 metry vysoké, je potřeba vykopat poměrně velkou díru na kořenový bal, strom zasadit, postavit opěrnou konstrukci ze dřeva a strom v ní ukotvit, a ještě tuto konstrukci obalit ochrannou sítí proti vysoké zvěři tak, aby si na novém stromku nepochutnala. Sázeli jsme společně s odborníky z Českého svazu ochránců přírody, kteří nám vysvětlili jak na to,“ vysvětluje Jan Hainz, šéf komunikace Sberbank.
V Karlových Varech se sázení ujali hlavně vedoucí poboček Sberbank. Tento týden pokračovalo sázení ovocných stromů v Bolaticích. A v pátek bude probíhat na Třebíčsku u Opatova, kde se budou sázet lesní stromy do poškozených lesních porostů. Plánovaná je výsadba několika stovek jehličnanů. „Před nimi bude těžký úkol, neboť budou sázet nové lesní stromky, které jsou sice menší, ale zato je jich výrazně více,“ doplnil Jan Hainz, který zároveň pozval veřejnost k pomoci se sázením, které příští týden pokračuje v Praze Břevnově. Do konce listopadu plánuje Sberbank s pomocí Českého svazu ochránců přírody zasadit více než 1000 stromů.
Program obnovy starých ovocných odrůd je jedním z pilířů dlouhodobé strategie sociální odpovědnosti Sberbank. Opírá se o pomoc dobrovolníků z řad zaměstnanců, kteří se do programu zapojují, ať sázením stromků, nebo příspěvkem na účet Nadačního fondu Sberbank, ze kterého jsou nové stromky hrazeny.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama