e-news.cz - kurzy
Reklama

Schmarcz: Proč si přát vítězství Donalda Trumpa? Není klima hysterik a mohl by zničit „zelené zlo“

29.06.2024, Autor: Martin Schmarcz

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
Schmarcz: Proč si přát vítězství Donalda Trumpa? Není klima hysterik a mohl by zničit „zelené zlo“

Ze všech možných obav z případného Trumpova vítězství mě zaujala tato: Prý by jeho zvolení znamenalo „konec hry“ pro válku s uhlíkem. To zní přímo báječně. A kdo že se tak moc bojí návratu ex prezidenta do Bílého domu? Nikdo jiný než Michael E. Mann, autor nechvalně známého „hokejkového grafu“, který spustil celosvětovou paniku a klima hysterii. Takže je to „směroplatné“ a můžeme se těšit, že obavy zelených lobbistů z návratu rozumné energetické politiky mají reálný základ.

Mann je pro klimatisty něco jako bůh. Byl to on, kdo v roce 1998 vyrobil graf ukazující globální teploty v takové škále a omezeně ve velmi krátkém období tisíc let, aby se zdálo, že se rychle blíží strašná katastrofa a že za ní může člověk, respektive náš prudký rozvoj v posledních sto padesáti letech. Má tedy velkou zkušenost s tím, jak manipulovat veřejné mínění a strašit lidi, aby poslušně snášeli útrapy, náklady, omezení a zbídačování spojené s megalomanskými socialistickými plány typu Green Deal.

Ve skutečnosti klimatický strašák funguje pouze na Západě. Zbytek světa si nad naším dobrovolným, nesmyslným a hloupým utahováním opasků ťuká na čelo. Případně se jako Čína či Indie snaží tyto sebevražedné zelené direktivy využít ve svůj prospěch. Již dnes pekingští bolševici vypouštějí na hlavu o třetinu více emisí než průměrný obyvatel EU a chystají další růst. Stejně jako další kdysi rozvojové země. I kdyby se Západ stal do roku 2050 uhlíkově neutrálním, světové emise skleníkových plynů se i tak nejméně zdvojnásobí.

Tohle jsou notoricky známá fakta. Neovlivníme vůbec nic, jen se tím zeleným šílenstvím sami zničíme. Ovšem znovuzvolení Donalda Trumpa představuje jistou naději. Proč? Poslechněme si, co o tom říká Michael Mann, tedy odborník na slovo vzatý. Podle něj se Trump bude snažit dokončit práci na „vykuchání“ klimatické politiky, kterou začal během své první vlády. Připomněl, že republikánský kandidát změnu klimatu opakovaně označil za „kecy“ a odmítl ji jako čínský podvod. To řekl exprezident dobře, že?

Zato zelenou politiku Joe Bidena Mann chválí. V Televizi MSNBC srovnal oba uchazeče o Bílý dům těmito slovy: “Je to jako noc a den“. Biden podle něj „zajistil nejagresivnější klimatickou legislativu v historii USA“ s cílem snížit emise uhlíku o 40 %. Ovšem z Trumpa bude „prezident, který dá v podstatě bianco šek znečišťovatelům a obhájcům pravicových zájmů, kteří se snaží rozložit nejen americkou klimatickou politiku, ale i tu globální, takže jde skutečně o budoucnost planety“. Tohle se poslouchá opravdu moc hezky.

Všimněme si, že Mann mluví o zastáncích realistické energetické a průmyslové politiky jako o „pravičácích“. Tím přiznává, co beztak dávno víme, totiž že klima hysterie je částí radikálně levicové progresivistické ideologie. A dále zvedá varovný prst: “Druhé Trumpovo prezidentství by ukončilo opatření v oblasti klimatu.“ Pro zelenou politiku v USA by to prý znamenalo „game over“ a totéž by platilo i pro zbytek světa. Již dříve tvrdil, že v „křehké chvíli „globální klimatická akce leží na ostří nože a závisí na americkém vedení.

Mann říká, že pokračování klima hysterické politiky je „ohroženo budoucím Trumpovým druhým funkčním obdobím a republikánským záměrem podkopat klimatický pokrok u nás i v zahraničí.“ Volby v roce 2024 jsou podle něj klíčové. Určí nejen osud války s uhlíkem ve Spojených státech, „ale i cestu, kterou civilizace sleduje kolektivně. Na levé straně je demokracie a péče o životní prostředí. Vpravo je fašismus a planetární devastace. Volte moudře.“ Bezva, takže kdo odmítá zelené šílenství, je „fašista“.

Kde a kdy už jsme takovou rétoriku slyšeli? No jistě, ti starší z nás kdysi na hodinách marxismu-leninismu: Komu se příčí komunistický „pokrok“, je „imperialista a revanšista“. Mann připomněl, že v roce 2017 byl jedním z prvních Trumpových činů ve funkci prezidenta odchod USA z Pařížské dohody o boji proti globálnímu oteplování. Jeho administrativa sledovala anti-environmentální agendu a vyškrtl změnu klimatu jako hrozbu pro národní bezpečnost. Ano, i tím učinil „Amerikou opět skvělou“.

Nyní Trump údajně požádal producenty ropy a zemního plynu, aby věnovali miliardu dolarů na jeho kampaň výměnou za prospěšnou politiku, pokud se vrátí do úřadu. Tak to by bylo win-win řešení. Spojené státy mají obrovské zásoby laciných fosilních paliv a bylo by od nich hloupé, kdyby tuto výhodu nevyužili. Plyn je momentálně v USA nejlevnějším médiem k výrobě elektřiny. Bidenova kampaň míří opačným směrem. Při Dni Země zveřejnila video, v němž Trumpa zve klima popíračem, „jedním z největších podvodníků vůbec“.

Všechno, co Mann vyčítá Trumpovi, zní naprosto skvěle a pokud by se naplnilo, měli bychom naději, že se časem zbavíme Zeleného údělu i my. V EU rovněž narůstá opozice proti klimatickým nesmyslům a obrat americké politiky směrem k většímu realismu by ji mohl dodat další argumenty. Jistě, pláč zakladatele klima hysterie ještě nemusí nutně znamenat, že pokud Donald Trump zvítězí, naplní všechny jeho obavy a naše sny. Nicméně to určitě zní přinejmenším optimisticky.

Náš boj se zelenými lobbisty musíme ale v Evropě vybojovat sami. Nebude to snadné, oni si za patnáct let nasměrovali penězovody, jimiž proudí biliony euro, vystavěli hustou síť propojených zájmů, prosadili klimatickou legislativu. Ta hydra má mnoho hlav a bude se zuřivě bránit. Nesmíme to vzdát, už ve jménu budoucnosti našich dětí. Válka s klimatem je pošetilá, marná a jen ničí naše energetické, technologické i finanční zdroje. Je to „zelené zlo“, jež přišlo po tom rudém a zrodilo se z něj. Musí být poraženo, abychom my mohli žít.
Martin Schmarcz, vydavatel revue SPEKTÁKL, spektakl.gazetis.to

Foto: Pixabay

Autor: Martin Schmarcz


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Proč si přát vítězství Donalda Trumpa? Není klima hysterik a mohl by zničit „zelené zlo“

29.06.2024, Autor: Martin Schmarcz

Ze všech možných obav z případného Trumpova vítězství mě zaujala tato: Prý by jeho zvolení znamenalo „konec hry“ pro válku s uhlíkem. To zní přímo báječně. A kdo že se tak moc bojí návratu ex prezidenta do Bílého domu? Nikdo jiný než Michael E. Mann, autor nechvalně známého „hokejkového grafu“, který spustil celosvětovou paniku a klima hysterii. Takže je to „směroplatné“ a můžeme se těšit, že obavy zelených lobbistů z návratu rozumné energetické politiky mají reálný základ.

Minimální mzda v roce 2024

29.06.2024, Autor: Martin Švehla

Nejnižší přípustná výše odměny za práci v pracovně -právním vztahu se nazývá “minimální mzda” a je vyhlašována vládou vždy s platností na jeden rok. Pro rok 2024 je minimální mzda 18.900 Kč za měsíc, neboli 112,50 Kč na hodinu. Vyhlášena je nařízením vlády č. 396/2023 Sb..

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Kalkulačka pro výpočet čisté mzdy

26.06.2024, Autor: Martin Švehla

Nejčastějším typem příjmu fyzických osob je mzda. Zaměstnanec si ji sjednává se zaměstnavatelem jako peněžitou odměnu za odvedenou práci. V případě zaměstnanců ve práci přesčas, ve ztížených podmínkách, za dělenou směnu atp.).

Schmarcz: Co dál s hutí Liberty? Prosím tě, vládo, hlavně ji nezachraňuj!

25.06.2024, Autor: Martin Schmarcz

Slavná ostravská huť krachuje. Už zase… Začalo to zpackanou tzv. českou cestou privatizace. Bývalý management, který se společnosti zmocnil tímto podivným, počátkem 90. let ovšem poměrně běžným způsobem, ji přivedl zu grunt. Pak se k ní dostal indický gigant Arcelormittal a zažila trochu lepší časy. Ten ji musel prodat kvůli antimonopolnímu úřadu, a to indicko-britské Liberty Steel. Ta však upadla do dluhů, mimo jiné dluží za energie a ocelárna je v konkursu. Čeká se, co udělá vláda. Doufejme, že nic. Bylo by to drahé.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Švehla: Daňová svoboda

24.06.2024, Autor: Martin Švehla

Aby si průměrný Čech mohl domů odnést 20 tisíc korun čistého, musí vydělat 35 785 korun hrubého. Z toho lze spočítat, že každoročně vyděláváme určitý počet dnů na stát a teprve potom, po zbytek roku, vyděláváme na sebe. Samozřejmě v průměru.

Schmarcz: Proč není pravda, že eurokomisař nemůže nic udělat pro svou zemi a proč potřebujeme mít v Bruselu lepšího reprezentanta

24.06.2024, Autor: Martin Schmarcz

Věra Jourová v Bruselu končí. V orgánech Evropské unie oblíbená komisařka, u nás doma a v celé střední Evropě spíše naopak. Důvod je zřejmý. Za deset let působení v centrále EU se naše zástupkyně zcela ztotožnila s postoji zelených progresivistických euroelit, které jsou v ostrém rozporu s českými národními zájmy. 

Zákon o daních z příjmu se bude měnit. Na co se připravit, když novela projde?

17.06.2024, Autor: Z blogosféry

V souvislosti s návrhem nového zákona o účetnictví Ministerstvo financí koncem května předložilo návrh na změnu zákona o daních z příjmů. Zákon by měl být účinný od 1. ledna 2025. Rozsah navrhovaných změn zákona o daních z příjmů je značný a některé pasáže zákona jsou zcela koncepčně přepracovány. Do zákona je začleněno i velké množství nových pravidel. Přinášíme stručný přehled nejvýznamnějších změn.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Schmarcz: „Úspěchy“ klimatického hospodářství připomínají časy „reálného“ socialismu. Zelení plánovači zavinili zaostávání a teď zakáží importy…

14.06.2024, Autor: Martin Schmarcz

Green Deal dostal ve volbách do Evropského parlamentu pořádně na frak. V Česku se k němu hlásí čtyři poslanci z jednadvaceti. Ale i v řadě dalších zemí Unie proběhlo něco jako referendum o klimatické (a rovněž migrační) politice EU. A nedopadlo pro bojovníky s uhlíkem právě dobře, ztratili ze všech nejvíc. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama