e-news.cz - kurzy
Reklama

Carsharing využívá více než jedenáct procent Pražanů, o čtyři procenta více než před dvěma lety

30.07.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Carsharing využívá více než jedenáct procent Pražanů, o čtyři procenta více než před dvěma lety

Využívání carsharingu roste, sdílenými auty dnes v Praze jezdí přes jedenáct procent obyvatel. Jedná se o čtyř procentní nárůst oproti roku 2019, kdy tyto služby využívalo necelých sedm procent.
Třetina lidí, kteří využívají carsharing dle průzkumu nepotřebuje mít vlastní auto. Sdílená kola a koloběžky dnes mají Praze dle průzkumu Anytime shodně dvanáct procent uživatelů.
Fungující MHD je v Praze převládajícím způsobem dopravy, sdílení automobilů ale stále roste. Sdílené vozy aktuálně využívá jedenáct procent Pražanů, to je o čtyři procenta více než před dvěma lety. Nejvíce z nich několikrát za rok (osm procent), maximálně třikrát měsíčně (čtyři procenta) a jednou týdně (dvě procenta). Vyplývá to z průzkumu, který pro nás zpracovala agentura STEM/MARK.
Podle průzkumu se pak uživatelé sdílených aut chovají zodpovědně a ekologicky a svou dopravu realizují v kombinaci s využitím MHD. Tu pro zajímavost dnes využívá denně třicet čtyři procent Pražanů. Denně používá svůj vlastní automobil šestnáct procent Pražanů, což je ve srovnání o dvě procenta méně než před dvěma lety.
Pražané, kteří jezdí po Praze MHD, jezdí nejčastěji denně (třicet čtyři procent) nebo několikrát týdně (třicet dva procent). Jednou týdně jede veřejnou dopravou deset procent obyvatel, maximálně třikrát měsíčně jedenáct procent. Téměř čtyři procenta obyvatel Prahy nevyužívají MHD vůbec. Z průzkumu plyne, že lidé by v MHD ocenili více prostoru v dopravní špičce (čtyřicet šest procent) nebo více pohodlí, když vezou nákup (třicet osm procent).
Pěšky, tedy minimálně dva kilometry souvislé chůze, ne například jen pohyb mezi přestupy, se po Praze denně pohybuje třetina lidí (třicet procent). Několikrát týdně to je pak dalších třicet jedna procent. Pouze šestnáct procent Pražanů používá svůj automobil denně. Nejčastěji jej nastartují několikrát týdně (třicet procent), jednou týdně pak šestnáct procent.
MILAN BEUTL, ředitel českého zastoupení Anytime
Foto + Zdroj: ASPEN.PR
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama