e-news.cz - kurzy
Reklama

Objem kryptoměn obchodovaných prostřednictvím Saxo Bank přesáhl 2,5 miliardy USD, přidává nové kryptoměnové produkty

05.11.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Objem kryptoměn obchodovaných prostřednictvím Saxo Bank přesáhl 2,5 miliardy USD, přidává nové kryptoměnové produkty

Saxo Bank, specialista na online obchodování a investice, oznámil, že obrat jeho sortimentu kryptoměnových produktů přesáhl v tomto roce 2,5 miliardy USD. V reakci na tak výrazný nárůst klientské poptávky zvýšila tato dánská online makléřská společnost limity otevřených pozic a rozšířila svou nabídku o nové kryptoměnové produkty.
Produkt Crypto FX, spuštěný v květnu 2021, umožňuje klientům společnosti Saxo obchodovat z jednoho maržového účtu s bitcoinem, ethereem a litecoinem proti EUR, USD a JPY, a to i bez kryptopeněženky. Poptávka po produktu Crypto FX společnosti Saxo předčila očekávání a podle všeho jen tak nepoleví, protože čím dál víc investorů hledá alternativní aktiva umožňující diverzifikaci, případně zajištění proti stoupající inflaci.
V reakci na rostoucí zájem klientů rozšiřuje Saxo svou nabídku kryptoměn:

  • Přidává nové kryptoměnové produkty: Saxo nyní nabízí devět kryptoměnových párů s pákovým efektem a více než 50 indexových tokenů na produkty obchodované na burze (ETP), jako jsou Cardano, Solana, Polkadot, Stellar, Ripple a další populární digitální aktiva. Mezi nejnovější přírůstky patří první americký kryptoměnový ETF fond společnosti Proshares, který se obchoduje od minulého týdne pod tickerem BITO.
  • Zvyšuje limity otevřených pozic: Saxo zvyšuje maximální objem otevřených pozic v rámci produktu Crypto FX z 50 000 USD na 200 000 USD u drobných klientů a z 200 000 na 500 000 USD u profesionálních účtů*.

Stanislav Kostyukhin, segment komerčních vlastníků – obchodníků, k tomu dodává:
„Saxo Bank se rozhodla přijít s produktem, který nabídne bezpečnost a snadné použití, jež si obvykle spojujeme s tradičnějšími aktivy, ale zároveň zohlední tržní trendy a cenovou dynamikou kryptoprostoru. Šest měsíců od uvedení našeho produktu Crypto FX na trh nám mimořádná odezva a aktivita jasně ukazují, že jsou kryptoměny pro naše klienty čím dál důležitější. Stále víc investorů vidí kryptoměnová aktiva jako na možné zajištění proti inflaci a prostředek diverzifikace. Proto své klienty rádi podpoříme širokou škálou produktů umožňujících spolehlivý, regulovaný a bezpečný přístup na kryptotrhy. Rozhodně očekáváme, že zájem dál poroste, protože celé odvětví spojené s kryptoměnami se vyvíjí a dospívá a my máme v plánu svou nabídku pro tento trh v závislosti na změnách poptávky investorů dál rozšiřovat.”
S kryptoměnovými páry v rámci produktu Crypto FX mohou klienti obchodovat po celou dobu obchodování na devizových trzích, od nedělního do pátečního večera, a mohou otevírat krátké i dlouhé pozice. Nabídka Crypto FX je doplňkem stávajících devizových produktů společnosti Saxo, jež čítají 200 měnových párů nabízených prostřednictvím oceňovaných platforem SaxoTraderGO a SaxoTraderPRO.
Nesmíme ale zapomínat, že kryptoměny mohou být značně volatilní. Obchodování s příslušnými finančními instrumenty má svá rizika a nemusí být vhodné pro všechny účastníky trhu.
*Zvýšení limitů otevřených pozic se netýká klientů ze Švýcarska, ani drobných klientů ze Singapuru a Velké Británie.
Foto: Pixabay
Zdroj: Native PR


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama