e-news.cz - kurzy
Reklama

Aricoma koupila KCT Data. Podstatně rozšiřuje SAP nabídku

27.06.2024, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Aricoma koupila KCT Data. Podstatně rozšiřuje SAP nabídku

Aricoma, jednička v podnikovém IT, koupila českého poskytovatele SAP služeb KCT Data. Rozšiřuje tak svou nabídku v oblasti podnikových aplikací SAP do dalších oblastí. Loni začlenila do svého SAP portfolia firmy Sabris Consulting a Consulting 4U.

Společnost KCT Data působí na trhu už 25 let. Patří mezi přední SAP partnery u klientů zejména z automobilového průmyslu, energetiky, veřejné sféry a finančních služeb. V Praze, Ostravě a Pardubicích zaměstnává více než 80 profesionálů s významným podílem odborníků na tradiční i nejnovější vývojové a integrační SAP technologie směřující do světa cloudu. V loňském roce tržby KCT Data přesáhly 214 milionů korun.

„Spojením s Aricomou se stáváme součástí největšího poskytovatele služeb SAP na českém trhu. Naši odborníci nyní mohou sdílet špičkové zkušenosti v oboru ve výrazně širší SAP komunitě a zákazníci se mohou spolehnout na to, že dostanou to nejlepší poradenství a péči na trhu,“ řekl Evžen Mayer, dosavadní CEO KCT Data, který společnost povede i nadále.

Tým soustředící se v Aricomě na SAP služby se akvizicí KCT Data rozrostl na více než 220 lidí. Má rozsáhlé zkušenosti s významnými projekty v celé šíři aplikačního a technologického portfolia produktů SAP, s aktuální prioritou na transformační projekty do prostředí SAP S/4HANA a nyní pokrývá téměř kompletní spektrum oblastí průmyslu, služeb i veřejné sféry.

„SAP doplňuje naše bezkonkurenčně široké portfolio služeb. Za pouhý rok a půl jsme v této oblasti vybudovali profesionální tým, který nyní díky rozšíření o experty z KCT Data poskytuje SAP služby prakticky pro všechna odvětví. Budeme se soustředit nejen na další posilování naší odbornosti a služeb u stávajících zákazníků, ale i na nabídku pro ty nové, případně expanzi na další trhy,“ dodal Milan Sameš, CEO Aricoma.

KCT Data je za poslední rok a půl čtvrtou akvizicí Aricomy. Kromě výše zmíněných firem z oblasti SAP se její součástí stala také firma SYSCOM Software, vývojář softwaru na míru pro veřejnou sféru. Aricoma se netají ani dalšími akvizičními ambicemi a poohlíží se po firmách v regionu DACH, zejména v Německu, a v zemích Beneluxu.

„Technologický pilíř KKCG výrazně roste. Aricoma, která do něj patří, má všechny předpoklady k tomu dominovat nejen středoevropskému regionu, ale stát se výrazným hráčem i v západní Evropě a v institucích Evropské unie. Tam už nyní prostřednictvím bruselské pobočky dodáváme významné projekty pro Evropskou komisi a její instituce po celé EU,“ doplnil Michal Tománek, investiční ředitel KKCG.

Foto: Pixabay

Zdroj: Aricoma


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Je lepší mít AI za kamaráda, než za nepřítele

30.06.2024, Autor: red

"Napadají mě tři zásadní technologické inovace, které jsem ve své kariéře zažil: internet (propojení všeho), mobily (propojení pořád) a velké jazykové modely (LLM, obecněji generativní AI). Penetrace prvních dvou probíhala relativně pozvolně (v řádu let). AI mezi nás naopak vtrhla jako uragán," uvedl odborník z Aricomy, Petr Sobotka.

V létě roste riziko IT průšvihů ve firmách. Zaměstnanci se připojují na dálku ze soukromých zařízení, klesá obezřetnost a na pracovištích se pohybují neprověření a neproškolení brigádníci

27.06.2024, Autor: Z blogosféry

Prázdniny a doba dovolených vnášejí do provozu firem jiný rytmus. Zaměstnanci se střídají na dovolených, přijímají se brigádníci na výpomoc, zapomenuté úkoly se často řeší nezabezpečenými komunikačními kanály z dovolených. Rizikem je komunikace ze soukromých zařízení i využívání veřejně dostupných počítačů v hotelech a kavárnách.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Aricoma koupila KCT Data. Podstatně rozšiřuje SAP nabídku

27.06.2024, Autor: red

Aricoma, jednička v podnikovém IT, koupila českého poskytovatele SAP služeb KCT Data. Rozšiřuje tak svou nabídku v oblasti podnikových aplikací SAP do dalších oblastí. Loni začlenila do svého SAP portfolia firmy Sabris Consulting a Consulting 4U.

Aricoma zaznamenala v Česku sérii kybernetických útoků 

26.06.2024, Autor: red

Aricoma, jednička v podnikovém IT, zaznamenala v průběhu dubna sérii ransomwarových útoků na data klientů v České republice. Její specialisti proto vyzývají uživatele ke zvýšené opatrnosti a kontrole bezpečnostních opatření.

Intenzita DDoS útoků se meziročně zdvojnásobila. Nejvíce se stále útočí z Ruska

25.06.2024, Autor: Z blogosféry

Počty DDoS útoků na české firmy v květnu oproti minulému měsíci spíše stagnovaly, v porovnání se stejným obdobím před rokem naopak zaznamenaly nárůst a jejich celková intenzita se zdvojnásobila. S tím souvisejí také další negativní dopady a využívání stále kvalitnějších a efektivnějších útoků. Nejvíce útoků přitom již od července loňského roku míří z Ruska, které již druhý měsíc v řadě kralovalo také z pohledu intenzity útoků. Vyplývá to z pravidelné měsíční analýzy statistik provozu služeb FlowGuard české společnosti ComSource, která se zaměřuje na kyberbezpečnost, síťovou infrastrukturu a datovou analytiku.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Digitalizace HR: Trend, který mění svět podnikání

20.06.2024, Autor: Z blogosféry

Tlak na postupující digitalizaci, ať už ve správě veřejných věcí nebo přímo v samotných firmách, vyplývá z tržního prostředí a potřeby zvyšování efektivity v jednotlivých segmentech. Zároveň je, ale také součástí evropské strategie v rámci naplnění cíle Digitální dekády Evropské unie. Podle ní by 75 % firem mělo do roku 2030 do svých řídících systémů implementovat moderní technologie, jako jsou umělá inteligence, big data nebo cloud. Podle vládních údajů z webu Digitální Česko zatím cloudové technologie využívá pouze 40 % českých společností. 

Umělá inteligence stále více pomáhá zaměstnancům v každodenní práci a komunikaci. Poslední novinkou je technologie rozpoznávání, zpracování a transformace řeči na text

19.06.2024, Autor: Z blogosféry

Umělá inteligence začíná znatelně měnit každodenní kancelářskou práci. Zefektivňuje rutinní úkony, jako je vyplňování dotazníků, generování grafů a reportů, a zároveň nabízí pokročilé funkce, jako je automatický přepis hlasu a překlad v reálném čase. Tyto technologie ušetří zaměstnancům hodiny práce, které pak mohou věnovat odbornějším úkolům.

Na nové povinnosti v oblasti kyberbezpečnosti zatím není podle průzkumu připraveno 86 % firem. Opatření budou stát miliony

18.06.2024, Autor: Z blogosféry

S rostoucím počtem kybernetických hrozeb čekají správce kritické infrastruktury a poskytovatele klíčových digitálních služeb nové povinnosti týkající se kybernetického zabezpečení. Podle průzkumu aliance NIS2READY však s jejich implementací zatím začalo jen 28 % organizací. Zcela připravená je pouze každá sedmá. Dotázané soukromé společnosti očekávají výdaje v řádech milionů, o využití dotace však zatím uvažuje jen třetina z nich.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

CzechTrade podepsal memorandum o spolupráci s Českou asociací umělé inteligence

04.06.2024, Autor: Z blogosféry

Agentura CzechTrade podepsala memorandum s Českou asociací umělé inteligence. Cílem dokumentu je deklarovat záměr vzájemné spolupráce a využití synergií obou společností, které mají zájem podporovat jak přímý export českých technologií využívajících umělou inteligenci, tak také nástroje AI k akceleraci stávajících vývozních aktivit českých exportérů. Memorandum v květnu podepsal generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal a komerční ředitel a předseda správní rady České asociace umělé inteligence Jakub Kubů.

Aricoma CSIRT tým má akreditaci Trusted Introducer

31.05.2024, Autor: Z blogosféry

V oblasti kybernetické bezpečnosti posouvá společnost Aricoma i úroveň služeb zaměřených na střední a menší zákazníky o další stupeň výše. Ich komplexní služby bezpečnostního dohledu (SOC) tak dosáhly nové úrovně.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama