e-news.cz - kurzy
Reklama

ARBES Technologies potvrdil svou stabilitu a opět zaznamenal meziroční růst tržeb

01.06.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
ARBES Technologies potvrdil svou stabilitu a opět zaznamenal meziroční růst tržeb

ARBES Technologies, přední evropský dodavatel informačních systémů pro bankovnictví, finanční trhy a zdravotnictví, zveřejnil hospodářské výsledky za rok 2020. Příjmy meziročně vzrostly o třináct procent na 387 milionů korun. Provozní zisk dosáhl před zdaněním výše 56,8 milionu korun, což v meziročním srovnání znamená šedesát jedna procentní růst.
V posledních pěti letech, od roku 2016 do 2020, dosáhl ARBES Technologies kontinuálního růstu, a to jak v tržbách, tak v zisku. V roce 2020 byly historicky znovu překonány nejvyšší tržby společnosti. V letošním roce máme v plánu nejen další organický růst tržeb, ale především je přiblížit k půl miliardě korun. Na dobré finanční bilanci se rovněž projevil rostoucí prodej vlastních informačních systémů. Ty společnost ARBES Technologies dodala a spravuje mnoha významným zákazníkům, hlavně z oblasti finančnictví a zdravotnictví. Vedle zcela nových realizací jako například implementace produktu českému obchodníkovi s komoditami, rozšíření spolupráce se slovenskou investiční společností, dodávky nových funkcí pro klienty v oblasti distribuce produktů investičního bankovnictví, šlo o pokračující projekty ve společnostech skupiny Amundi, bankách CREDITAS či Raiffeisenbank.
I přes složitou situaci způsobenou koronavirovou pandemií si společnosti skupiny ARBES Technologies dokázaly upevnit svou pozici na trhu poskytovatelů softwarových řešení díky trvalému rozvoji a inovaci svých produktů prostřednictvím moderních technologií. V posledních třech letech navíc do holdingu přibyly dvě dceřiné společnosti. V roce 2018 došlo k akvizici slovenské firmy Finamis, významného poskytovatele IT řešení pro finanční instituce v segmentu investičního bankovnictví a leasingu. Koncem roku 2019 potom vznikla nová firma INBRAIT, start-up s ženským elementem. Posláním INBRAITu je dodat organizacím chybějící specialisty v oblasti informačních technologií, a to formou outsourcingu IT kapacit.
V tomto roce ARBES Technologies čeká celá řada projektů – společně s novými aplikacemi pro koncové uživatele klientů plánuje vypustit na trh i vlastní digitální platformu. Zároveň si letos připomene třicáté výročí činnosti na trhu. Jako dodavatel unikátních informačních systémů v evropském měřítku, děláme ‚oligopolní‘ a produktově orientovaný byznys v lukrativních segmentech. V roce 1998 jsme jako první v Česku zprostředkovali přímé bankovnictví. Pro eBanku, dnes součástí Raiffeisenbank, jsme vytvořili a dodali core bankingový systém přinášející revoluci na tomto poli, přístup do banky přes internet.
Společnost ARBES Technologies bude i nadále inovovat své produkty, hledat prostor pro jejich další zlepšení a také sjednocovat a produktivizovat používaná integrační a front-endová řešení. Do svých řešení vkládá dlouhodobé i praktické zkušenosti s nastavením bankovních a investičních služeb, zejména s ohledem na lokální regulatorní a reportingové požadavky. I nadále budeme posilovat svoji roli top dodavatele informačních systémů pro finanční trhy a bankovnictví. Disponujeme skvělými konzultanty a know-how. I proto jsou naše služby na špičkové úrovni. Co slíbíme, to dodržíme.
JIŘÍ ŽŮREK, člen představenstva a finanční ředitel společnosti ARBES Technologies
Foto + Zdroj: ARBES Technologies


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama