Apogeo
Reklama

S obnovením práce z domova souhlasí jen každý druhý Čech

11.11.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
S obnovením práce z domova souhlasí jen každý druhý Čech

S tím, že by se kvůli nárůstu onemocnění covid-19 opět mělo pracovat převážně z domova, souhlasí jen polovina populace, konkrétně čtyřicet devět procent. Vyplývá to z čerstvého průzkumu, který pro personální agenturu Předvýběr.CZ uskutečnila společnost STEM/MARK.
S obnovením režimu práce home office rozhodně souhlasí jen třináct procent lidí, dalších třicet šest procent spíše souhlasí.
Naopak spíše nesouhlasím uvedlo osmnáct procent lidí a stejně silná je i skupina lidí, kteří s výrokem rozhodně nesouhlasí. Šestnáct procent dotázaných na otázku nedokázalo odpovědět, případně se jich netýkala.
„Přes všechny přednosti práce z domova, které poslední dva roky lockdownů potvrdily, si zaměstnanci stále více uvědomují, že důležitou součástí pracovního života je kontakt s kolegy. A ten internetové konference dlouhodobě nemůžou nahradit,“ říká František Boudný, ředitel Předvýběru.CZ. „Nedostatek vzájemných kontaktů rozdroluje motivaci k práci. Ostatně i zaměstnavatelé přes počáteční nadšení z efektivity práce z domova volají po návratu svých týmů do kanceláří,“ dodává šéf personálky.
Mnohem menší podporu má znovuzavedení povinnosti nosit roušky či respirátory v zaměstnání: pro je jenom čtyřicet jedna procent (čtrnáct procent rozhodně souhlasí a dvacet sedm procent spíše souhlasí), zatímco padesát dva procent dotázaných je proti (dvacet pět procent spíše nesouhlasí, dvacet sedm procent rozhodně nesouhlasí).
Online průzkum proběhl v rámci Českého národního panelu na reprezentativním vzorku 510 respondentů internetové populace ve věku 18-64 let.
Foto: Pixabay
Zdroj: e.vox


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Inflace v ČR

06.05.2024, Autor: Martin Švehla

Nebezpečný fenomén soustavného zdražování a nestability cen se jeví jako zvládnutý. Spotřebitelské ceny v ČR rostly dva měsíce po sobě tempem pouhá 2 %, což je inflace na úrovni cíle ČNB. Ta také zahájila již v prosinci 2023 snižování svých základních úrokových sazeb. Jsou to opatrné kroky, podporují však naději na brzké oživení české ekonomiky.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Sdílená auta stále více používají i lidé ve věku 40 – 60 let

30.04.2024, Autor: Z blogosféry

Carsharing se v posledních letech stává stále populárnější alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu. A to nejen ve světových metropolích, ale i v České republice. Není překvapivé, že nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu.

Rozdělený dluhopisový trh

29.04.2024, Autor: Z blogosféry

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a dluhopisy změn: začaly se mezi nimi rozevírat výkonnostní nůžky. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Nálada spotřebitelů se prudce zlepšuje

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Podle dubnového konjunkturálního průzkumu z dílny Českého statistického úřadu vzrostl souhrnný indikátor tuzemské ekonomické důvěry z březnových 94,2 na aktuálních 97,0 bodu.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama