e-news.cz - kurzy
Reklama

Pavel Poulíček: Sport naučí mnoho do života

07.09.2024, Autor: Renáta Lucková

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5
Pavel Poulíček: Sport naučí mnoho do života

Rozhovor s Pavlem Poulíčkem, výkonným ředitelem Relmostu a ředitelem české verze televize Golf Channel. 

Pavel Poulíček je výkonný ředitel společnosti Relmost a zároveň ředitel české verze televize Golf Channel. Celý jeho život je spojen se sportem. Jako mladý člověk s velkou energií měl rychlý raketový start ve zpravodajství TV Nova, kde získal velké zkušenosti. Od roku 2013 spolupracuje s promotérskou společností RELMOST, která pořádá golfový turnaj série European Tour – D+D REAL Czech Masters. Od roku 2018 je jejím výkonným ředitelem a zároveň řídí českou verzi televize Golf Channel. Jedná se o jedinou evropskou pobočku americké tematické televize, která je součástí skupiny NBC Universal. 

„Česká hřiště se od sebe zásadně neliší. Ale OAKS je mimořádný svým designem a kvalitou. Zažil poprvé režim světového turnaje a měl velmi pozitivní ohlas u hráčů i zástupců DP World Tour. Co pro nás bylo z technologického hlediska zásadní, bylo zasíťování areálu. Pokrytí internetem, posílení signálu všech operátorů. To je klíčové pro data, která se na hřišti sbírají. Kromě televizní produkce, která jezdí z Anglie a čítá 11 přenosových vozů, celkem 120 lidí vyrábí přenos, jsou na hřišti statistici. S každou skupinou hráčů jde člověk s počítačem a zaznamenává dopady míčků, měří vzdálenosti až do posledního puttu,“ říká Pavel Poulíček. 


Jako vrchol golfové sezóny v ČR se v druhé polovině letošního srpna uskutečnil jubilejní 10. ročník D+D REAL Czech Masters, jediný turnaj elitní DP World Tour ve střední a východní Evropě. Turnaje se zúčastnilo také deset českých hráčů. Jak byste zpětně zhodnotil tento turnaj? 

Jako skvělou oslavu výročí. Povedla se nám premiéra na hřišti OAKS. Změna byla vítaná u hráčů i diváků.

10. ročník turnaje také otevřel novou kapitolu na hřišti PGA National Oaks Prague. V čem se hřiště liší? Využíváte zde více moderní technologie? 

Česká hřiště se od sebe zásadně neliší. Ale OAKS je mimořádný svým designem a kvalitou. Byl ve vynikající kondici, fantasticky připravené hřiště. Zažil poprvé režim světového turnaje a měl velmi pozitivní ohlas u hráčů i zástupců DP World Tour. 

Co pro nás bylo z technologického hlediska zásadní, bylo zasíťování areálu. Pokrytí internetem, posílení signálu všech operátorů. To je klíčové pro data, která se na hřišti sbírají. Kromě televizní produkce, která jezdí z Anglie a čítá 11 přenosových vozů, celkem 120 lidí vyrábí přenos, jsou na hřišti statistici. S každou skupinou hráčů jde člověk s počítačem a zaznamenává dopady míčků, měří vzdálenosti až do posledního puttu. Fanoušek díky tomu může na stránce europeantour.com u příslušného turnaje sledovat online výsledky a zmíněné podrobné statistiky hráčů.

Jak náročné je postavit mezinárodní golfový turnaj?

Děláme to více než 10 let včetně dalších turnajů nižší série Challenge Tour, takže zkušenosti máme bohaté. Je na to „kuchařka“, jsou k tomu v průběhu roku kontrolní dny, návštěvy z Londýna, které monitorují stav příprav, stav hřiště. Na nás je hlavně sehnat peníze, zajistit hotely, dopravu v Česku, zázemí pro hráče, knedlíky, stravování, zdravotní dozor, postavit reklamy, tribuny, obstarat VIP domy, postavit turnajovou vesničku, připravit marketing, který začíná vždy v květnu. Dále se domluvit s hlavními hvězdami turnaje, připravit celý turnajový týden včetně programu mimo hřiště jako jsou tisková konference, zahajovací večer s hráči a sponzory, k tomu byla navíc večeře s rydercupovými hvězdami, také program na každý turnajový den na hřišti, sobotní koncert letos s Monkey Business a neděle je od rána ve znamení příprav na vyhlášení. To je ve stručnosti. Turnaj skončil a začala příprava dalšího ročníku. Navíc máme letos ještě v říjnu přesunutý turnaj Challenge Tour.   

Jak těžké je v dnešní době získat dlouhodobé partnery pro sport?

Čím dál těžší. Skladba partnerů je od komerčních partnerů po státní organizace a vydatně napomáhá také mateřská European Tour, která vlastní sérii DP World Tour. 

Jaká byla vaše cesta k české verzi Golf Channel, která je jedinou evropskou pobočku americké tematické televize a součástí skupiny NBC Universal?

Celkem logická. V době akvizice se naše skupina vlastněná Petrem Dědkem dostala do bodu, kdy bylo nutné se posunout v rámci golfového trhu zase o něco dál. Golf Channel byl v té době velmi dobře etablovaný v českém a slovenském mediálním prostoru a do mozaiky našich aktivit přesně zapadá. Spojuje promotérské aktivity Relmostu s mediálně marketingovou částí. 

Jakou šanci na vysokou sledovanost má golfová televize?

Golfová televize není mainstream. Je to tematická placená televize. To je trend a bude pokračovat. Máme jasně definovaného diváka, což je důležité pro reklamu. Divák si nás kupuje, protože má rád golf.

Jak jste se dostal ke golfu vy? 

V roce 97 jsem moderoval vyhlášení turnaje European Tour na Karlštejně. Nepolíbený golfem jsem strávil na hřišti dva dny a v neděli po vyhlášení jsem měl domluvený první trénink s Honzou Juhaniakem. Pak jsem byl na drivingu prakticky zbytek léta, začal hrát turnaje. Trénoval jsem několikrát týdně a bojoval o co nejnižší hcp. Dostal jsem se na single, a tím se mi splnil cíl. V roce 2013 jsem potkal Petra Dědka a od té doby pro něj pracuji. Díky tomu jsem viděl velké světové turnaje od US Masters, přes Ryder Cupy, zahrál jsem si na hřištích v Emirátech, ve Skotsku, v Americe, na Mauriciu atd. Jsou to krásné zážitky. Ale teď už hraju golf minimálně. 

Pomáhá vám vaše televizní známost?

Nepomáhá pouhá známost. Musíte si to odpracovat.

Jak vzpomínáte na svoji televizní éru v TV Nova?

Krásně strávených 15 let. Nastartovalo mi to spoustu věcí, poznal jsem hodně lidí. 

Půjde vaše dcera též ve vašich šlépějích jako golfistka nebo moderátorka? 

Dceři je 11 let. Myslím, že jí život u sportu hodně ovlivňuje, a to je dobře. Mediální prostředí zná už taky, a myslím, že ji zaujalo. Sport naučí mnoho do života. Je o disciplíně, o dřině, poctivosti, dodržování pravidel. Hraje tenis, což je nejtěžší sport na mentální přípravu. Na kurtu je na všechno sama. Musí se rychle rozhodnout, podat výkon, zažívá výhry a prohry, z nich se člověk nejvíc poučí. Co víc si přát do života, který je čím dál rychlejší, klade vyšší a vyšší nároky na výkony.

Letos proběhl 10.ročník D+D Real Czech Masters a zároveň vás čeká i oslava padesátin? Jak se je chystáte oslavit? 

S rodinou a příbuznými v soukromí. Nejsem slavící typ, ale chci, aby se rodina potkala. S přibývajícím věkem je to čím dál cennější okamžik.

Děkuji za rozhovor.

Foto: Renáta Lucková

Autor: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama