e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK obdarovali pražské hasiče, tentokrát devíti čerpadly

13.06.2024, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
PVK obdarovali pražské hasiče, tentokrát devíti čerpadly

Pražské vodovody a kanalizace pokračovaly v letité tradici a opět obdarovaly Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy.

Tentokrát se jednalo o osm turbínových čerpadel a jedno ponorné kalové čerpadlo v celkové hodnotě bezmála čtyři sta tisíc korun. „S pražskými hasiči spolupracujeme dlouhodobě. Jsme rádi, že můžeme přispět na jejich vybavení, kterým pomáhají Pražanům i návštěvníkům metropole,“ prohlásil generální ředitel společnosti Petr Mrkos.

PVK předaly svůj dar hasičům při jejich třídenním cvičení na Vltavě, kde trénovali svoji připravenost na povodňové stavy. Společně s profesionálními hasiči se cvičení zúčastnily i sbory dobrovolných hasičů z vybraných městských částí.

Foto: PVK

Zdroj: PVK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Zvýšené odvody až od roku 2025. Co se změní v DPP od července?

27.06.2024, Autor: Z blogosféry

S příchodem léta začíná sezóna brigád, kdy si tisíce studentů a dalších sezónních pracovníků přivydělávají prostřednictvím dohod o provedení práce.  Ke konci minulého roku pracovalo na DPP více než 1,2 milionu lidí, přičemž v letních měsících se dle dat ČSÚ tento počet zvyšuje o několik desítek tisíc. Vládní konsolidační balíček již od října 2023 ale mění pravidla, na která byli dohodáři i zaměstnavatelé zvyklí. A rychle schválené novely z posledních několika týdnů s těmito změnami ještě více zamíchaly. Jak konkrétně se novinky dotknou zaměstnavatelů i zaměstnanců, a od kdy nakonec budou platit?

eDoklady od července využijete u policie, soudů, úřadů práce, finančních úřadů, krajů, obcí a na dalších místech

25.06.2024, Autor: Z blogosféry

Od 1. července bude možné se prokazovat prostřednictvím aplikace eDoklady na dalších místech. Aplikaci spustila v lednu letošního roku Digitální a informační agentura (DIA) ve spolupráci s Kabinetem místopředsedy vlády pro digitalizaci. Přibudou úřady práce, finanční úřady, kraje, obce s rozšířenou působností, soudy i zbytek policie a další. Mobilní aplikaci, která funguje jako alternativa fyzického občanského průkazu, si od začátku roku stáhlo téměř půl milionu lidí. K ověřovatelům rychle přibývají také soukromé subjekty a jako první banka se v předstihu přidala Air Bank. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

ESG reporting: O co jde a na koho dopadá?

14.06.2024, Autor: red

V poslední době se ve veřejném prostoru stále častěji skloňuje zkratka ESG, která definuje požadavky společenské odpovědnosti a environmentální udržitelnosti podniků. Pod spojením těchto tří písmen se ukrývají anglické výrazy Environmental (E – životní prostředí), Social (S ‑ sociální otázky) a Governance(G – správa a řízení podniku). ESG představuje referenční rámec k měření nefinanční výkonosti podniku v uvedených kategoriích.

Káraný slaví 110 let, investice do modernizace budou pokračovat

14.06.2024, Autor: red

Káranská vodárna je jedním ze tří pilířů pražské vodohospodářské infrastruktury. Po Želivce je druhým nejvýznamnějším zdrojem. Za celou dobu svého provozu vyrobila přes čtyři miliardy kubíků pitné vody. Svůj vrchol zažila v roce 1989, kdy do sítě dodala více než šedesát miliónů kubíků,“ uvedl generální ředitel Pražských vodovodů a kanalizací Petr Mrkos.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Riziko insolvenční šikany či zakleknutí pomůže řešit holding

13.06.2024, Autor: red

Podnikání je někdy náročné. Zejména v situacích, kdy přicházejí podpásovky. Třeba když při řešení vzájemně sporných pohledávek, jedna ze stran podá šikanózní insolvenční návrh, který ovšem postačuje k zahájení insolvenčního řízení spolu se všemi konsekvencemi pro údajného dlužníka. Takové kroky mohou vést k narušení obchodních vztahů, zesplatnění úvěrů, ztrátě zákazníků a dalším obtížím vč. ukončení smluvních vztahů atd. Napadené firmě pak nevzniká jen materiální újma, ale také újma na pověsti atd. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Při výběru dovolené upřednostňují Češi cizinu, přímořská letoviska a hotely. Jako destinaci nejčastěji uvádějí Itálii, Chorvatsko a Slovensko

12.06.2024, Autor: Z blogosféry

Ideální česká dovolená? Podle reprezentativního průzkumu HOLIDAY BAROMETR, realizovaného pro společnost Europ Assistance v 21 zemích celého světa – v zahraničí, u moře, s dopravou automobilem nebo letecky a v hotelu. Nejoblíbenějšími destinacemi jsou pro letošek Itálie, Chorvatsko a Slovensko.     

Nová evropská směrnice má pomoci v boji proti legalizaci výnosů z trestné činnosti 

08.06.2024, Autor: red

Dne 22. května 2024 vstoupila v platnost nová unijní právní úprava týkající se podmínek vymáhání a konfiskace majetku v souvislosti s organizovanou trestnou činností.  Cílem schválené směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2024/1260 je umožnit členským státům přijmout závazná pravidla pro zmrazení majetku a v případech pravomocného odsouzení také pro konfiskaci nástrojů a výnosů pocházejících z trestné činnosti.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama