Měsíc: Červen 2024

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Spokojenost zaměstnanců v České republice klesá, globální trend je opačný

21.06.2024, Autor: Z blogosféry

Zatímco celosvětově spokojenost zaměstnanců roste, v Česku oproti roku 2021 poklesla o 9 procentních bodů. Vyplývá to z mezinárodního průzkumu společnosti Grafton Recruitment, který zkoumal aspekty spokojenosti zaměstnanců ve 12 zemích napříč Evropou, Asií a Jižní Amerikou.

Digitalizace HR: Trend, který mění svět podnikání

20.06.2024, Autor: Z blogosféry

Tlak na postupující digitalizaci, ať už ve správě veřejných věcí nebo přímo v samotných firmách, vyplývá z tržního prostředí a potřeby zvyšování efektivity v jednotlivých segmentech. Zároveň je, ale také součástí evropské strategie v rámci naplnění cíle Digitální dekády Evropské unie. Podle ní by 75 % firem mělo do roku 2030 do svých řídících systémů implementovat moderní technologie, jako jsou umělá inteligence, big data nebo cloud. Podle vládních údajů z webu Digitální Česko zatím cloudové technologie využívá pouze 40 % českých společností. 

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Umělá inteligence stále více pomáhá zaměstnancům v každodenní práci a komunikaci. Poslední novinkou je technologie rozpoznávání, zpracování a transformace řeči na text

19.06.2024, Autor: Z blogosféry

Umělá inteligence začíná znatelně měnit každodenní kancelářskou práci. Zefektivňuje rutinní úkony, jako je vyplňování dotazníků, generování grafů a reportů, a zároveň nabízí pokročilé funkce, jako je automatický přepis hlasu a překlad v reálném čase. Tyto technologie ušetří zaměstnancům hodiny práce, které pak mohou věnovat odbornějším úkolům.

NEWTON University: Děti „afghánských tlumočníků“ úspěšně zakončily první rok studia

19.06.2024, Autor: Z blogosféry

NEWTON University nabídla bezplatné studium dětem tlumočníků, kteří pomáhali českým vojákům při nasazení v Afghánistánu hned v prvních dnech po jejich evakuaci ze země. „S velkým znepokojením sledujeme poslední vývoj v Afghánistánu. Ještě více nás ale znepokojuje liknavost vlády kolem evakuace tlumočníků, kteří pomáhali českým vojákům a českým občanům při jejich práci,” stálo v prohlášení NEWTON University z roku 2021.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Komentář k vývoji cen výrobců za květen 2024

18.06.2024, Autor: Z blogosféry

„Čísla, která zveřejnila ČSÚ, ukázala, že pokles cen zemědělských výrobců postupně zpomaluje. Ačkoliv ceny meziročně klesají již třináct měsíců v řadě, dvouciferné tempo, kterého se zpočátku držely, zřejmě brzy opustí," popisuje Petr Kymlička, partner poradenské skupiny Moore Czech Republic.

Na nové povinnosti v oblasti kyberbezpečnosti zatím není podle průzkumu připraveno 86 % firem. Opatření budou stát miliony

18.06.2024, Autor: Z blogosféry

S rostoucím počtem kybernetických hrozeb čekají správce kritické infrastruktury a poskytovatele klíčových digitálních služeb nové povinnosti týkající se kybernetického zabezpečení. Podle průzkumu aliance NIS2READY však s jejich implementací zatím začalo jen 28 % organizací. Zcela připravená je pouze každá sedmá. Dotázané soukromé společnosti očekávají výdaje v řádech milionů, o využití dotace však zatím uvažuje jen třetina z nich.

1 2 3 4 6
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama