e-news.cz - kurzy
Reklama

Slavnostní předání poháru cen 7. ročníku ISPIRELI AWARDS při příležitosti 30.výročí založení ARCHINA Design s.r.o.

23.09.2022, Autor: Renáta Lucková

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Slavnostní předání poháru cen 7. ročníku ISPIRELI AWARDS při příležitosti 30.výročí založení ARCHINA Design s.r.o.

V sobotu 24. září se uskuteční ve Smetanové síni Obecního domu v Praze slavnostní galavečer u příležitosti 30. výročí založení společnosti Archina Design a předání cen 7. ročníku studentské architektonické soutěže Inspireli Awards.

Inspireli Awards je největší světová studentská soutěž, založená Václavem Havlem, Bořkem Šípkem a Karlem Smejkalem, která propojuje studenty a architekty ze 150 zemí. U příležitosti slavnostního předání cen Inspireli Awards bude v Obecním Domě odhalen za přítomnosti vítězů soutěže pohár Wings to the Future, poslední dílo Bořka Šípka, do kterého budou vyryta jména letošních vítězů.

7. ročník soutěže Inspireli Awards probíhal po dva semestry, kde byl součástí zadání seminářů na mnoha univerzitách po celém světě. Zapojilo se do něj 1339 účastníků z 91 zemí, kteří přihlásili celkem 1025 projektů. Paralelně probíhala soutěž návrhu explozí zničeného přístavu v Beirutu, do které se zapojilo 580 studentů ze 43 zemí. Vítězné návrhy byly představeny v Beirutu 8.září 2022.
Dlouholetým mecenášem soutěže Inspireli Awards je Ing. arch. Ivo Nahálka, zakladatel společnosti Archina Design, který má k Obecnímu domu vřelý vztah. Kdysi mu návštěva koncertu ve Smetanově síni vnukla nápad, jak navrhnout známý pražský Hotel Don Giovanni, jehož je autorem. 

„Měl jsem tehdy koupené lístky do Obecního domu na koncert. Před tím jsem se procházel po pěší zóně a padla mi do očí krabička s krásným motýlem za výlohou prodejny. V té chvíli mě ještě souvislosti nenapadly, ale v rámci koncertu jsem přemýšlel, jaký tvar budoucímu hotelu dát a vzpomněl jsem si na motýla. To byl nápad, který udal podobu hotelu a pak mi tato inspirace ještě pomohla i při ztvárnění interiérů hotelu,“ uvedl Ing. arch.Ivo Nahálka, zakladatel společnosti Archina Design s.r.o. 

Architektonická a projekční společnost ARCHINA Design s.r.o., byla založena v roce 1992. Zakladatelem společnosti je absolvent Fakulty architektury ČVUT se čtyřicetiletou praxí architekt Ing. arch. Ivo Nahálka, který je autorem 40 realizovaných hotelů a 30 dalších staveb. Za 30 let existence vzniklo ve firmě více než 100 projektů v rámci Evropy a Saúdské Arábie. Společnost zajišťuje komplexní projektovou a inženýrskou činnost včetně vedení staveb a zajišťuje projekty všech typů občanských staveb a projekty interiérů. Společnost disponuje vlastním 3D grafickým oddělením, které vytváří 3D vizualizace všech projektů a prezentací.

Na prestižním galavečeru vystoupí zpěvačky Helena Vondráčková, Marie Rottrová, Anna Julie Slováčková, houslový virtuos Jaroslav Svěcený, Felix Slováček se svým Big bandem, kytarista Lubomír Brabec, zpěvák Martin Chodúr, akordeonista Ladislav Horák, operní pěvec Dušan Růžička a hudebník a zpěvák Felix Slováček ml. 

Slavnostní galavečer moderují Karel Voříšek a Monika Trávníčková. 

Během slavnostního večera bude možné si také prohlédnout instalaci keramického tisku na sklo, za kterou stojí výtvarnice Markéta Meduna Kočková z Aglaia Design a firma Frajt Image Glass. 

Foto: Archina Design 

Zdroj: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Proč jsou územní plány klíčem k definování stavebních pozemků pro účely DPH?

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Nejvyšší správní soud (NSS) České republiky nedávno řešil otázku, zda nezastavěný pozemek zahrnutý v územním plánu jako zastavitelný podléhá dani z přidané hodnoty (DPH). Toto rozhodnutí představuje zásadní precedens pro všechny, kteří se podílejí na obchodování s pozemky, ať už jako prodávající, kupující, nebo daňový poradci.

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama