Apogeo
Reklama

Finanční svobodu Evropané hodnotí podle bydlení, ukazuje mezinárodní průzkum 

03.11.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Finanční svobodu Evropané hodnotí podle bydlení, ukazuje mezinárodní průzkum 

Můj dům, můj hrad. Jak se podle Evropanů pozná movitý člověk zbavený finanční zátěže? Jednoznačně podle toho, jaké má bydlení, a kolik nemovitostí vlastní. Shodli se na tom Češi, Slováci, Italové, Němci i Finové v exkluzivním mezinárodním průzkumu společnosti Sazka pro miliardářskou loterii Eurojackpot.   

Svobody si nejvíce cení Italové 

Vnímání bohatství může mít různou podobu. Mezinárodního průzkumu se účastnily dva a půl tisíce respondentů z pěti různých států Evropy. Všechny národy se jednoznačně shodly na tom, že největším životním bohatstvím je zdraví a rodinné zázemí, které se za žádnou měnu pořídit nedá. Zatímco zdravý a šťastný život je nejdůležitější hodnotou pro 65 % Slováků a 61 % Čechů. Italové přikládají zdraví stejnou váhu jako pocitu svobody a vlastnímu svobodnému rozhodování. Pro celou čtvrtinu obyvatelů Apeninského poloostrova je taková volnost důležitější než cokoliv jiného.  

Za výhru v loterii by si lidé koupili nemovitosti

Co byste si pořídili za miliardové výhry v loterii? Většina respondentů má jasno v tom, že by na prvním místě investovali hlavně do realit. Vlastnit privátní bydlení a ideálně i několik dalších nemovitostí je první volbou hlavně pro Čechy. Ani ostatní národy nezůstávají pozadu a stejně by naložili s výhrou také Slováci, Italové a Němci. Dalším splněným snem o bohatství jsou potom hlavně u mužů luxusní vozy, nákup umění, u žen vítězí šperky a cennosti. 

S plným tiketem Eurojackpotu se dvakrát týdně hraje nejen o miliardy, ale také o garantované věcné výhry. „Češi si rádi plní sny o vlastním bydlení a autech, proto není divu, že každý druhý tiket Eurojackpotu je vsazený v plné výši,“ říká Martin Babec, marketingový manažer loterií společnosti Sazka. Letos vyhrálo už sedmdesát šťastlivců nový vůz Land Rover Defender v hodnotě 2,2 milionu korun a sedm výherců se stalo majiteli luxusních nemovitostí v Rakousku a Chorvatsku, v celkové hodnotě 105 milionů korun. Babec dodává, že v rámci celoevropské hry Eurojackpot je Sazka v rozdávání věcných garantovaných výher jednoznačně nejštědřejší: „V žádné jiné zemi z celé osmnáctky, kde se Eurojackpot hraje, se podobné výhry tak často nehraje. Kromě nemovitostí a osobních automobilů jsou u Čechů i nesmírně populární obytné vozy, těch jsme zatím letos předali sedm.“ 

Zdroj: SAZKA 

S miliony v kapse na reprodukční kliniku 

Zajímavostí je, jak se u různých národů rozcházely odpovědi v tom, co jiného by si ještě za miliardovou výhru pořídili. V České republice totiž respondenti uvedli, že by v případě získání vyšší finanční částky chtěli peníze investovat do svého zdraví, ale také se věnovat charitě. Slováci by si zase rádi pořídili vlastní farmy v přírodě – salaše, kde by použili peníze na chov domácích zvířat. Úplně jinak potom přemýšleli Němci, pro které je finanční nezávislost možností, jak zaplatit za studium. Na rozdíl od České republiky a dalších států není v Německu veřejné školství na takové úrovni, a proto musí většina Němců za svá studia platit z vlastních prostředků. Finové by stejně jako Češi rádi použili výhru pro své zdraví, ovšem jejich představa je mnohem více konkrétní. Finance by totiž utratili hlavně za nové zuby a část výhry by investovali také do reprodukčních klinik, kde by si ženy nechaly zmrazit svá vajíčka, aby tak měly příležitost pořídit si v budoucnu potomky.

Češi si připadají překvapivě nejspokojenější 

Luxusní nemovitosti by respondenti nakupovali v zemi, odkud pochází. Pouhých 20 % odpovídajících sní o stěhování mimo domov. Nejčastěji by se přesunuli blíže přírodě, ať už k moři nebo do hor. Jednou z překvapivých informací může být, že jako spokojení se svým životem se v průzkumu na prvním místě označili Češi. Ani v případě miliardové výhry Eurojackpotu by totiž 34 % z nich neměnilo ve svém životě vůbec nic, pouze by si užívali pocit, že se nemusí starat o peníze a jsou navěky zajištění.

Zdroj: SAZKA 

Eurojackpot – Dvakrát týdně šance stát se miliardářem

Miliardářská loterie Eurojackpot oslavila letos v České republice své osmé narozeniny. Za tu dobu si ji sázející oblíbili díky miliardáři Henrimu, ale také díky skvělým prémiím, o které se hraje. Hlavní jsou ale především miliardové výhry. První a zároveň rekordní výhru v České republice padla již 7 měsíců po spuštění. V roce 2015 vyhrál šťastný hráč maximální jackpot ve výši téměř 2 a půl miliardy korun. V roce 2019 pak padla nejvyšší výhra v on-line sázení. Výhra dosáhla částky 1,4 miliardy korun. Šanci vstoupit do klubu miliardářů mají sázející každý pátek a úterý a hraje se o snové částky: letos v červenci byla dokonce pokořena historicky nejvyšší možná výhra, v přepočtu téměř celé tři miliardy korun.  

*Průzkum pro společnost SAZKA provedla agentura Ipsos. Do mezinárodního dotazníkového šetření byly zahrnuty vybrané země, ve kterých se hraje Eurojackpot – Česká republika, Slovensko, Itálie, Finsko a Německo. Z každé země odpovídalo 500 respondentů, muži i ženy ve věku od 18–65+ let.

Foto + Zdroj: SAZKA


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Apogeo
Reklama
Apogeo
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Apogeo
Reklama