e-news.cz - kurzy
Reklama

Rozhovor s Pavlínou Ďuriačovou, muzikálovou zpěvačkou

16.07.2022, Autor: Renáta Lucková

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Rozhovor s Pavlínou Ďuriačovou, muzikálovou zpěvačkou

Pavlína Ďuriačová je výrazný talent české hudební scény mladé generace. Multižánrová zpěvačka, vystupuje v divadlech a v muzikálech. Vystudovala konzervatoř v Českých Budějovicích obor hra na klavír. Již během studií se zúčastnila soutěže X-faktor, kde se umístila v první 10.
Poté při studiích na Pedagogické fakultě se zúčastnila soutěže Hlas Československa, kterou opustila v semifinálových kolech. Pak přišla první nabídka hrát v muzikálu Mýdlový princ v divadle Broadway v Praze. Zde se poprvé setkala s divadelním prostředím a náročností zkoušení a muzikál si prostě zamilovala. Poté následovaly muzikály Muž se železnou maskou, Kvítek mandragory a Láska nebeská, které se hrají v divadle Broadway, a také Bonnie a Clyde v hudebním divadle Karlín. Od září 2022 bude vystupovat v muzikálu Maminy v Divadle Lucie Bílé.

Letos v září bude uveden muzikál Maminy v Divadle Lucie Bílé. Jak vznikla vaše spolupráce s Lucií Bílou a jejím divadlem?
Věděla jsem, že tento muzikál bude vznikat v Divadle Lucie Bílé, a tento titul mě okamžitě zaujal. Podívala jsem se na dostupná videa a poslechla dostupné ukázky, a hned jsem se v tomto díle viděla, byť se jedná o velkou výzvu. Nicméně jsem nepostřehla, že by na tento projekt byl vyhlášen konkurz. O to větší překvapení byl telefonát od pana režiséra Antonína Procházky, který mi nabídl roli Barb.

Zdroj: Renáta Lucková

V muzikálu Maminy zpíváte roli Barb, sarkastické matky pěti dětí. Jste si v něčem podobné?
Kdybych řekla, že ne, tak všichni, co mě znají, se budou ještě dlouho smát (smích). Myslím, že jediný rozdíl mezi mnou a Barb je ten, že ona má o 4 děti více. Našimi společnými znaky jsou jednoznačně sarkasmus, ironie a suchý humor. Líbí se mi, s jakou lehkostí a humorem dokáže komentovat náročnost výchovy 5 dětí, které ale nadevše miluje.

Máte také ročního synka. Jaká je to pro vás výzva zpívat v muzikálu Maminy?
Výzva je to veliká. I přesto, že se věnuji pracovním povinnostem převážně v Praze, s manželem a synem žijeme v jihočeském městě Písek. Náročné bude už jen to skloubit práci s rodinou. Zkoušení bude podle všeho hodně náročné a bude zatraceně těžké být zároveň dobrá máma a manželka a zároveň odvést dobrou práci v divadle.

V jednom rozhovoru se o vás psalo, že jste multižánrová zpěvačka, lehce zvládáte technicky a výrazově těžké pasáže z muzikálů, gospel, blues, dokonce dechovku, a jste schopna vícehlasu a polymelodiky, rapu a frázování a další.  Co je vám nejbližší?
Já se nebráním žádnému žánru, v každém si naleznu určitou přirozenost, a té se držím. Nicméně když si mohu koncertní playlist sestavit sama, nikdy v něm nechybí české muzikálové písně, světová populární a rocková hudba. Jako malá jsem studovala operní zpěv, poté jsem zpívala s mým tatínkem v country kapele, i když střední škola byla zaměřena na studium především vážné hudby, já si zamilovala muzikál. Začala jsem se věnovat sbormistrovství a vzala si muže, který je milovníkem filmové a rockové hudby. Shrnuto – podtrženo, život mě zavál snad do všech koutů hudebních žánrů a v každém jsem se tak trochu našla.

Kdysi jste překvapila v pěvecké soutěži televize Nova X-faktor 2008 svým obrovským hlasovým projevem. Nastartovalo to vaši hudebně profesní kariéru? Jak na to vzpomínáte? 
X-faktor byla moje první zkušenost s televizí, nicméně to byla druhá talentová soutěž, které jsem se zúčastnila. Určitě to pro mne byla velká škola, nicméně má účast v X-faktoru mi žádný kariérní start nepřinesla. To přišlo až s talentovou soutěží číslo tři: Hlas Československa, kde jsem paradoxně vypadla již v semifinálových kolech.

Na muzikálové scéně vystupujete mnoho let. Proč jste si vybrala právě muzikály? Kde vás ještě můžeme vidět?
Muzikál mě lákal vždy. Už v momentě, když jsem viděla svůj první muzikál „Johanka s Arku“, jsem věděla, že by mě to strašně bavilo, nicméně mi bylo mnohokrát řečeno, že na to, abych pracovala v divadle, jsem příliš tlustá. Muzikál mi však byl osudným, a místo toho abych si já našla muzikál, si muzikál našel mne. Byla jsme pozvána na konkurz muzikálu „Mýdlový princ“, na základě, kterého jsem byla obsazena. Aktuálně vystupuji v muzikálech: Mýdlový princ, Muž se železnou maskou, Kvítek mandragory, Láska nebeská, v září má premiéru muzikál Maminy a následuje premiéra muzikálu Okno mé lásky.
Kromě muzikálů se aktivně věnuji zpěvu v tanečním orchestru Black Tower, který je z Českých Budějovic a jezdí napříč republikou po různých kulturních akcích.

Jaká byla vaše cesta ke zpěvu a k muzikálům? Jak rozvíjíte svůj talent?
Jako malá jsem studovala klasický zpěv na základní umělecké škole, nicméně studium zpěvu na konzervatoři mi mou učitelkou tehdy nebylo doporučeno, a tak jsem šla na konzervatoř studovat klavír, který jsem studovala v ZUŠ též. Čímž jsem dostála svému slovu, protože asi v 6 letech jsem své mamince řekla, že půjdu studovat konzervatoř.
Asi jako každý profesionál se snažím ve svém volnu vzdělávat a udržovat svůj hlas v kondici. Účastním se sbormistrovských a hlasových kurzů, kde se seznamuji s novými hlasovými metodami a technikami.

Je zpěv a divadlo ve vaší rodině tradicí?
To určitě ne. Jedinou informaci, kterou mám, je že dědeček z matčiny strany ochotničil.

Jak vás zasáhla covidová pandemie a zákaz zpěvu?
Upřímně řečeno téměř vůbec, protože v době pandemie jsem byla v rizikovém těhotenství a následně jsme s manželem Markem rozšířili rodinu o syna Adámka, a tudíž bych se své práci tak jako tak nemohla věnovat.

Jak vnímáte využívání nových technologií v hudbě a muzikálech?
Já si osobně myslím, že nové technologie ovlivňují dění v celé naší společnosti, a tudíž divadlo není výjimkou. Pokud má technologie dopomoct k tomu, aby měl divák lepší sluchový a umělecký zážitek, jsem jednoznačně pro. Nicméně pro mne osobně je stále nejdůležitější um a talent umělce.

Skládáte také sama hudbu a texty písní?
Ne. Párkrát jsem se o to pokoušela a výsledek byl žalostný. (smích)  Jediné, co jsem sama schopna vytvořit, je vícehlasá aranž.

Před několika lety se Vám povedlo zhubnout 62 kg. To už si vyžaduje pořádnou dávku sebedisciplíny. Jste taková i v životě a v partnerství?
Dodnes nechápu, kde jsem k tomuto počinu našla vůli. Byť jsem v běžném životě puntičkář, tak vůli, aby u mne pohledal.

Máte ještě nějaká nesplněná přání?
Jediným skutečným důležitým přání je, aby celá moje rodina byla zdravá. Co se týče rodinného zázemí, bych si přála rodinný domeček s malou zahradou. Co se týče profesního života, přála bych si jednou natočit své vlastní album a nazkoušet hlavní roli muzikálu. Což vzhledem k mému tělesnému exteriéru je přání, které zůstane nejspíš nevyslyšeno.

Děkuji za rozhovor.
Foto + Zdroj: Renáta Lucková


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama