e-news.cz - kurzy
Reklama

Nový online nástroj pro odhad ceny nemovitosti

21.07.2022, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Nový online nástroj pro odhad ceny nemovitosti

Kupujete nemovitost a potřebujete si rychle ověřit, zda není požadovaná cena přemrštěná? Uvažujete o prodeji vlastní nemovitosti a chcete zdarma zjistit její adekvátní tržní cenu? V obou případech se vám bude hodit nová online služba hyponamíru Odhad ceny nemovitosti.


„Určit správnou cenu nemovitosti je pro řadu Čechů obtížné. Při stanovení ceny je třeba zohlednit celou řadu faktorů jako například poptávku po nemovitostech a jejich nabídku v dané lokalitě, druh, velikost, stáří, vybavenost a celkový technický stav nemovitosti. Naše nová služba Odhad ceny nemovitosti pomůže kupujícím i prodávajícím rychle, zdarma a nezávazně určit reálné rozmezí tržní ceny nemovitosti,“ vysvětluje Lukáš Neumann z fintech startupu hyponamíru.
K odhadu ceny nemovitosti pomohou i švýcarské technologie
Na stránkách realitních portálů jsou uváděny nabídkové ceny nemovitostí, tedy ceny, za které by majitelé své nemovitosti rádi prodali. Tržní cena, za kterou se například byt nebo rodinný dům skutečně prodá, může být oproti inzerované nabídkové ceně vyšší nebo naopak nižší. S navýšením ceny je potřeba počítat například při prodeji nemovitosti v aukci či dražbě. Ke snížení ceny přistupují prodávající v okamžiku, kdy se dlouhou dobu nedaří najít vhodného kupce nebo na prodej spěchají.
Služba Odhad ceny nemovitosti pracuje s informacemi z více zdrojů. „Ocenění nemovitosti vychází z dat současné a historické nabídky na největších realitních portálech v České republice, dále využívá data z katastru nemovitostí a také několika modelů umělé inteligence, které cenu dále zpřesňují. Náš nástroj se snaží odhadnout skutečnou realizovanou cenu a predikuje tedy předpokládanou tržní cenu nemovitosti,“ vysvětluje Lukáš Neumann.
Jak služba funguje?
Odhad ceny nemovitosti získáte velmi jednoduše. Stačí navštívit hlavní stránku hyponamiru.cz a v hlavním menu kliknout na položku Odhad nemovitosti. Po načtení stránky si jako první vyberete, jaký typ nemovitost chcete ocenit (pozn. byt nebo rodinný dům). Ve druhém kroku je nutné vyplnit základní informace o nemovitosti. Zadáte tedy celkovou obytnou plochu v metrech čtverečních, uvedete počet místností a aktuální technický stav nemovitosti. Ve třetím kroku vyplníte úplnou adresu nemovitosti. Na závěr doplníte vaše kontaktní údaje, zaškrtnete důvod zájmu o ocenění a online formulář odešlete. Za krátkou chvíli obdržíte na zadaný e-mail ocenění nemovitosti.
Foto + Zdroj: Hyponamíru


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama