e-news.cz - kurzy
Reklama

Běhej a pomáhej. A ne jenom sobě!

20.07.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Běhej a pomáhej. A ne jenom sobě!

Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva Pojišťovny VZP, a. s., (PVZP) chtěla motivovat lidi kolem sebe i širokou veřejnost k pohybu, a tak založila projekt charitativních běhů PVZP FénixRun.

Pohyb je klíčem ke zdravému životnímu stylu a ten je zase alfou a omegou v prevenci celé řady vážných chorob, které způsobuje pasivní životní styl a špatná životospráva.
Aktuálně probíhá již druhý ročník PVZP FénixRun. V čem se liší od prvního ročníku, kolik závodů ještě zbývá?
První ročník proběhl kvůli pandemii jen virtuálně. Jsem ráda, že letos se již můžu potkat s účastníky a kolegy na startu a zažít tak tu správnou závodní atmosféru. Letos jsme se spojili s běžeckým seriálem Běhej lesy, součástí sezóny je celkem osm charitativních běhů po celé republice. Virtuální formu závodu jsme zachovali pro zájemce, kteří se nemohou zúčastnit fyzicky, běhají radši o samotě nebo chtějí jen přispět. Do virtuálních běhů se lze zapojit až do 10. září, můžete běžet kdykoliv, kdekoliv nebo běh nahradit chůzí a přispět dobré věci třeba nedělní procházkou s rodinou. Aktuálně máme za sebou šest běhů s Běhej lesy — Lednice, Karlštejn, Vysočina, Slavkovský les, Brdy a závod v Praze na Letné, který se uskutečnil v rámci charitativního běhu Run4Help. Před sebou máme ještě další tři — Bílá, Jizerská a na závěr noční běh v Boleticích.
Proč jste se letos rozhodli spolupracovat právě s Běhej lesy?
S agenturou Raul, která Běhej lesy pořádá, máme dlouholetou zkušenost z Jizerské 50 a běžkařského seriálu Ski-tour, kde jsme už sedm let hlavním partnerem. Spolupráce s „Raulem“ byla vždy profesionální a bezproblémová, líbil se nám také jejich přístup k propojení sportu a charity, proto pro nás byli při hledání partnera jasnou volbou.
Výtěžek ze startovného se rozdělí mezi devět nadačních fondů a spolků. Kdo konkrétně získá pomoc?
Na každém běhu představíme jeden projekt, jednu rodinu nebo jednotlivce, zkrátka jeden příběh.
Abych byla konkrétní:
– spolek Nové háro použije výtěžek na zaplacení nákladů na výrobu paruk z pravých vlasů pro onkologicky nemocné děti,
– NF Krtek zařídí rekondiční a resocializační pobyt pro 30 rodin, jejichž děti (pacienti Kliniky dětské onkologie FN Brno) jsou v aktivní léčbě nebo těsně po jejím ukončení,
– NF Modrý hroch zaplatí sedmileté Lucince speciální neurorehabilitace,
– NF Pink Bubble vezme „bubliny“ (mladé hematoonkologické pacienty od 18 do 30 let) na zážitkový pobyt u moře na plachetnicích,
– No foot No stress pořídí Danovi, který přišel po úraze o obě nohy, speciální protézy,
– Spolek Aponedo podpoří vybavení speciální prádelny v Nemocnici U Apolináře speciálně pro předčasně narozené děti,
– Nadace Z + M podpoří tým parahokejistů,
– NF Ze srdce PVZP zaplatí rehabilitace malému Brunovi, který má od narození svalové onemocnění,
– Nadace Nova pomáhá vybere osm rodin s vážně nemocnými dětmi, mezi něž rozdělí svoji část finančních prostředků z osmi běhů.
Vaše pojišťovna se věnuje i dalším charitativním projektům. Co pro vás osobně charita znamená?
Dobročinnost považuji za samozřejmost jak v osobním, tak v pracovním životě. Osudy lidí, kteří neměli v životě tolik štěstí, mi nejsou lhostejné a vždy, pokud mohu, snažím se pomoci. Když mám příležitost setkat se s těmito lidmi a vyslechnout jejich příběhy, vidím, že i když se s nimi život nepárá, vždy v sobě najdou ještě sílu pomáhat ostatním. V těchto chvílích si sama sobě říkám, jak málo toho dělám pro ostatní, a přemýšlím, kde bych se ještě mohla zapojit. Ke společenské odpovědnosti vedu i své zaměstnance, kteří za mnou už sami přichází s nápady a návrhy, komu budeme pomáhat. Společenská odpovědnost se již stala součástí naší firemní kultury. Jsem ráda, že díky tomu, že tvrdě pracujeme a firmě se daří, mám možnost pomáhat ostatním. To mě opravdu těší a dává to mé práci a snaze smysl.
Proč byste PVZP FénixRun doporučila zájemcům, kteří přemýšlí o koupi startovného?
V první řadě bych vyzdvihla to, že letos v rámci běžecké série navštěvujeme opravdu zajímavé a krásné lokality. Spojení pobytu v přírodě s pohybem je skvělý způsob, jak strávit víkend s rodinou, přáteli nebo ostatními běžci. Mimo to, že si účastníci zasportují a udělají dobrý skutek, dostanou na památku medaili, diplom, startovní balíček od partnerů a úrazové pojištění na celý sportovní den. Na každém běhu máme vždy velký promo stan a spoustu aktivit pro děti i dospělé.
Jak úspěšný bude letošní PVZP FénixRun Běhej lesy?
Doufám, že se zapojí co nejvíce běžců. Užijí si sportovní atmosféru, poměří síly, nasají krásy okolní přírody a doběhnou bez úrazů. V loňském roce, kdy se běhalo pouze virtuálně, jsme vybrali téměř 800 000 Kč. Doufáme, že letos bude vybraná částka ještě vyšší.
Foto: PVZP
Zdroj: Redakce EM


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama