e-news.cz - kurzy
Reklama

Současný vývoj na trhu kryptoměn: problém, nebo příležitost?

20.06.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Současný vývoj na trhu kryptoměn: problém, nebo příležitost?

Kryptoměnový trh píše jednu zajímavou kapitolu za druhou, v každé přitom přepisuje historické rekordy. A každá je plná nástrah i příležitostí. Jaká je aktuální situace a jak na ni reagovat?
Rok 2021 ve znamení kryptoměn
Z dnešního pohledu se to může zdát téměř jako věčnost, ale v listopadu loňského roku dosáhl bitcoin (a spolu s ním i většina ostatních kryptoměn) na zatím nejvyšší hodnotu v historii. Jeden bitcoin se rovnal 68 000 dolarů, resp. více než 1,4 milionu korun.
Přitom o pouhý rok dříve, v březnu 2020, bitcoin klesl až k 5000 dolarů za kus a část investorů mu prorokovala zánik. Poté ale následovala rychlá jízda nahoru až ke zmíněným rekordům. A tak se opět potvrdilo, že na trhu se nejlépe daří tomu, kdo kupuje, když ostatní prodávají, a prodává, když ostatní nakupují.
Rok 2022 zatím ve znamení poklesu
Letošní rok se zatím nese ve znamení klesání. Z listopadového rekordu se dosud bitcoin snesl pod 30 000 dolarů. Společně s ním rovněž klesají i ostatní kryptoměny. V květnu jsme pak byli svědky události, která se do kryptoměnového světa navždy zapíše. Kryptoměna Terra (LUNA) a spolu s ní i stablecoin UST doslova během jednoho týdne odepsaly veškerou hodnotu, šlo přitom o kryptoměnu, která před svým krachem patřila mezi 10 největších projektů dle tržní kapitalizace.
Také tyto události znovu rozvířily debaty o tom, zda kryptoměny mají budoucnost, nebo píšou své poslední měsíce, než postupně všechny odepíšou většinu své hodnoty.
Přišel čas se kryptoměn zbavit?
Tábor odpůrců kryptoměn se nyní znovu dostal ke slovu a hromadně radí kryptoměny prodávat. Nikdo samozřejmě nemůže s určitostí vyloučit, že mají pravdu. Pokud se ale podíváme do historie, bitcoin i drtivá většina ostatních kryptoměn zatím vždy prokázaly, že se dokážou z propadů hodnoty vzpamatovat. A nejen to – po pouhých několika letech od významných propadů zatím vždy následovaly nové rekordy.
Kde jeden vidí problém, další vidí příležitost. A tak právě rok 2022 možná je rokem plným příležitostí k nákupu. Pokud vás zajímá, kde nakupovat kryptoměny, můžeme doporučit českou kryptoměnovou burzu Coinmate. Její výhodou je přehledné uživatelské rozhraní, snadná registrace a možnost nakupovat kryptoměny i za české koruny. Coinmate navíc pamatuje většinu pádů i vzestupů bitcoinu i dalších kryptoměn a je tak stabilní platformou v tomto turbulentním odvětví.
Jak maximalizovat potenciální výnos?
Nikdo nedokáže předpovědět, kdy dosáhne bitcoin lokálního dna své hodnoty. Je možné, že se na něm nachází právě nyní, stejně jako se může stát, že hodnota ještě bude v průběhu dalších měsíců klesat. Z toho důvodu není moudré udělat jeden velký nákup, ale rozložit investici do většího množství malých obchodů. Díky tomu dokážete rozložit riziko a zvýšit šanci, že nákup provedete v nejlepší možný okamžik.
Foto: Pexels


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Daňhel: Dohledové orgány by měly zamezit neodbornému srovnávání povinného ručení

16.04.2024, Autor: Jaroslav Daňhel

Na začátku března uveřejnil Ekonomický magazín můj příspěvek Ekonomika „povinného ručení“ musí čelit trendu růstu škodního průběhu. Vzápětí v časopisu Pojistný obzor vyšel text „Povinné ručení zůstává pod tlakem vysoké škodní inflace“. Pojistný matematik Petr Jedlička zde konstatoval, že rozevírání nůžek mezi průměrnou škodou a průměrným pojistným pokračuje. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Zemřel demýtizátor racionality

16.04.2024, Autor: red

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

Schmarcz: Peklo mimořádných schůzí aneb proč dělat něco užitečného, když místo toho můžeme hrát před voliči trapné divadlo?

14.04.2024, Autor: Martin Schmarcz

Mimořádné schůze se mají konat jen mimořádně. Třeba když vypukne válka, pandemie, stav legislativní nouze, nebo vláda provede něco strašného, na co nestačí interpelace. U nás se z toho stává běžný kolorit. Něco ve stylu speciálního vysílání. Obvykle to ale spíše dopadne jako podřadná telenovela.

Poradna: Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

12.04.2024, Autor: Z blogosféry

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

CETA: Ceny potravin i nadále klesají

05.04.2024, Autor: red

V únoru letošního roku (poslední dostupná data) spotřebitelské ceny celkově vzrostly meziměsíčně o 0,3 %. Meziročně ceny v únoru vzrostly o 2,0 %, což bylo o 0,3procentního bodu méně než v lednu. Ceny zboží úhrnem zůstaly na úrovni měsíce ledna, zatímco ceny služeb vzrostly o 0,7 %.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

CETA: Evropské dotace a regulace: Dvojsečná zbraň českého zemědělství

31.03.2024, Autor: red

Česká zemědělská komunita se ocitá v rozporu mezi regulacemi EU a systémem dotací, které formují současný agrární model. Zatímco Green Deal klade důraz na udržitelnost a ekologické zemědělství, dotace vytváří podmínky pro nadprodukci a environmentální zátěž. Tato situace odhaluje klíčový paradox v srdci evropské zemědělské politiky.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama