Apogeo
Reklama

DoDo posiluje vedení, novým CEO pro Česko a Slovensko se stává Ivo Velíšek

26.05.2022, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
DoDo posiluje vedení, novým CEO pro Česko a Slovensko se stává Ivo Velíšek

Technologicko-logistická společnost DoDo Michala Menšíka má na lokálním trhu nové vedení. Na pozici CEO pro Českou republiku a Slovensko, kterou dosud zastával současný COO skupiny DoDo Group Martin Marek, přichází Ivo Velíšek (36).

Ten dosud působil jako Retail Offer Manager ve společnosti MOL Česká republika. Z nově nabyté pozice bude mít na starost primárně další upevnění pozice DoDo na českém a slovenském trhu, rozvoj nových projektů v rámci lokálních trhů a akvizici nových klientů z řad retailových řetězců i e-shopů. Prioritou bude také edukace trhu s ohledem na důležitost kvalitní last-mile logistiky či udržitelnost a efektivitu v doručování. Reportovat bude Velíšek přímo COO DoDo Group, Martinu Markovi.
Ivo Velíšek do DoDo přichází po devítileté zkušenosti z manažerských pozic ve společnosti MOL Česká republika, kde v posledních letech zastával pozici Retail Offer Manager. Během svého působení ve společnosti se významně podílel na uvedení, budování a strategickém rozvoji konceptu Fresh Corner v České republice. Tomu se během tří let od uvedení na trh podařilo stát se nejpopulárnějším konceptem svého druhu. V rámci čerpacích stanic MOL v České republice měl Velíšek na starost rovněž rozšiřování portfolia a nabídky služeb pro zákazníky.
V DoDo bude mít Velíšek z nově nabyté pozice CEO pro Českou a Slovenskou republiku za úkol především navazování nových strategických partnerství s klíčovými hráči na trhu a další upevňování pozice DoDo na svém domácím trhu. Toho chce Velíšek dosáhnout revizí nastavených procesů a strategie, ale také podporou a vzděláváním stávajícího týmu či získáváním nových talentů.
„Během následujících let v rámci českého trhu udržet a dále posilovat pozici DoDo jako první volby pro zákazníka v rámci last-mile logistiky, což bude bezpochyby vyžadovat ještě rychlejší procesy a strategické rozhodování. Je to ale každopádně výzva, kterou jsem si už delší dobu přál,” komentuje nový CEO DoDo pro Českou republiku a Slovensko Ivo Velíšek.
V příštích několika letech tak chce Velíšek pracovat také na edukaci trhu a posunout vnímání zákazníků i e-commerce hráčů ve vztahu k důležitosti logistiky last-mile. „Zajištění kvalitního doručení na poslední míli je pro úspěch ve světě e-commerce naprosto stěžejní, protože zákazníci přešlapy v ostré konkurenci nepromíjí. Důraz na nejen rychlou, ale také přesnou, kvalitní a udržitelnou logistiku je v Česku i v zahraničí jasně zřetelný. Velká část hráčů na trhu má ale v kvalitě doručení stále velké rezervy a DoDo tyto hráče musí umět přesvědčit, aby neriskovali svou reputaci u zákazníků a zvedli úroveň svých služeb. DoDo je pro to ideální partner. Pokud se nám bude dále dařit trh edukovat, věřím, že Česko a Slovensko může zůstat na naprosté špici Evropy, a to nejen z hlediska počtu e-shopů, ale také z hlediska kvality jejich služeb,“ dodává Velíšek.
DoDo během posledních let úspěšně expandovalo na zahraniční trhy včetně německého či rakouského a dokončuje tak svůj přerod v mezinárodně úspěšnou skupinu DoDo Group. V první polovině května společnost získala investici 1,5 miliardy korun od investorů v čele s EC Investments Daniela Křetínského a zakladatelem J&T Capital Partners Patrikem Tkáčem. Prostředky DoDo plánuje využít na pokračování v expanzi a na další rozvoj vlastní data-driven logistické platformy.
„Příchod zkušeného manažera Iva Velíška do DoDo mě velmi těší, protože se jedná o posilu, která nám umožní plně dokončit transformaci firemní struktury tak, aby odpovídala potřebám mezinárodní skupiny. Posílení pozice DoDo na českém a slovenském trhu a zachování silné vnitřní struktury je pro nás během zahraniční expanze naprosto klíčové. Úkolem Iva bude rozvíjet talenty, které v DoDo máme, nastavit a zrychlit procesy tak, abychom upevnili svou pozici jakožto české a slovenské jedničky v last-mile, a v neposlední řadě dále rozvíjet principy franšízy a zónové logistiky v česko-slovenském prostředí. Věřím, že se nám společně podaří finálně dokončit proměnu DoDo z malého startupu v respektovaného mezinárodního hráče,“ popisuje COO skupiny DoDo Group, Martin Marek.
Právě firemní struktura DoDo v nedávné době prošla v souvislosti se vstupem na západní trhy významnou transformací. Současnému COO DoDo Group, Martinu Markovi, který funkci CEO pro Česko a Slovensko dosud zastával, se Velíšek z nově nabyté pozice bude přímo zodpovídat. Michal Menšík se z postu CEO celé skupiny DoDo Group bude nadále naplno věnovat strategickému řízení skupiny a posílení a upevnění pozice na klíčových zahraničních trzích.
Foto + Zdroj: FYI Prague


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Tisková zpráva k zahájení osvětové akce ČESKO BĚŽÍ MODŘE

13.03.2024, Autor: red

(Za sklem o. s., Praha, 12.3.2024) Česko Běží Modře představuje nové pojetí osvětové akce u příležitosti Světového dne zvýšení povědomí o autismu v České republice. Akce je pořádána formou zážitkového charitativního běhu, který společnost EVENT media s.r.o. (organizátor akce) koncipovala v modré barvě, symbolizující komunikaci, jednu ze zásadních bariér vzájemného porozumění lidí na spektru autismu s okolím.

PVK nabídnou prohlídku laboratoří s rozborem vody zdarma

04.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace připravily na sobotu 23. března den otevřených dveří ve svých akreditovaných laboratořích. Ty se nacházejí v Dykově ulici 3 na Vinohradech, vstup je přes Zákaznické centrum PVK.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Na skvěle ošetřené pivo už i do malých měst a „nepivních“ podniků. Hvězdu sládků získalo v Česku přes 800 provozoven

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Již 836 tuzemských hospod a restaurací se pyšní oceněním Hvězda sládků za perfektní péči o čepované pivo. Od roku 2019, kdy Plzeňský Prazdroj cenu uděluje, stoupl počet „hvězdných“ hospod 2,5krát. Mezi stálicemi je téměř 200 restaurací, které drží Hvězdu sládků nepřetržitě od samého počátku.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Novou mluvčí ČNB se stala Štěpánka Filipová

02.02.2024, Autor: Z blogosféry

Mluvčí České národní banky (ČNB) a zástupkyní ředitele komunikace se stala Štěpánka Filipová. Doplní tak tým pod vedením Jakuba Holase, kterého do pozice ředitele odboru komunikace jmenovala v lednu bankovní rada ČNB.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Pro tyto firmy se v Česku nejvíc vyplatí pracovat!

19.01.2024, Autor: Z blogosféry

Nejlepší zaměstnavatel v České republice vyrábí cigarety, je jím společnost JTI, Japan Tobacco International. Ukázala to právě dnes zveřejněná česká část celosvětového žebříčku Top Employer 2024. Ocenění letos získalo pouze 23 firem podnikajících v České republice. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama