e-news.cz - kurzy
Reklama

Dětský den rybářských slavností s Jakubem Vágnerem na Katlově

26.05.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dětský den rybářských slavností s Jakubem Vágnerem na Katlově

Dětský den rybářských slavností je již tradiční akcí pro celou rodinu, jejíž šestý ročník se koná v sobotu 28.05.2022 na jezeře Katlov. Tato akce se pro širokou veřejnost koná zcela zdarma. Součástí této akce je velký doprovodný program pro děti a mládež, který je plný zábavy i vzdělávacích aktivit.

Součástí programu jsou hry a soutěže, na kterých se děti seznamují s přírodou. Na Katlově i Pohanu je možné rybařit zdarma a to za přítomnosti předních českých i zahraničních rybářů a můžete si vyzkoušet širokou škálu rybářského vybavení. Nebude samozřejmě chybět ani rybářská školička, kde se děti naučí od předních osobností české rybařiny mnoho nového. Po celý den bude probíhat den otevřených dveří v rámci našich ubytovacích domečků Katlov Homes. V nich budou čekat naši přátelé z firmy Loxone, kteří vám představí funkční chytrou domácnost. Celý program poté vyvrcholí koncertem zpěvačky ANNY K.
Ti nejmenší se mohou těšit na malování na obličej, zaskotačit si na skákacím hradě a užít si i spoustu dalších atrakcí. Milovníci techniky si vyzkouší práci s bagrem nebo budou moci detailně prozkoumat hasičské auto a také zblízka vidět přílet vrtulníku, který bude během dne k dispozici k nahlédnutí. Abyste si vzpomínky na tento den uchovali co nejdéle, můžete se s celou rodinou vyfotit v CEWE fotokoutku nebo poslat papírovou Pohlednici online od České pošty. Victorinox si zase pro vás připravil řezbářskou dílničku a XELLA, výrobce YTONGU malování a tesání do tvárnic.
V rámci své přednášky se s vámi Jakub Vágner podělí o zážitky z nebezpečných výprav do exotických koutů světa. Nebude chybět ani autogramiáda. Tématu přírody se bude věnovat také stánek Lesů České republiky.
Přímo u jezera Katlov povedou rybářskou přívlačovou školu známí rybáři Radek Filip, Tomáš Kafka a Tomáš Jírovec ze značek Westin a Keitech. O školu nahazování a ukázku zavážecích lodiček a další rybářské elektroniky se postará Ondřej Koleška z firmy Sonik Sports a RidgeMonkey. Do tajů kaprařiny vás zasvětí Šárka Šáfrová. Jak si navázat
kaprařskou montáž vás naučí Jan Tolar. Těšit se můžete i na malý rybářský veletrh pod otevřeným nebem a například výrobky značek Mastodont Baits a Mikbaits.
Pro milovníky pejsků jsou připraveny ukázky dogfrisbee, sportovní kynologie, výcvik vodících psů pro nevidomé, pes, co hledá kůrovce a také Pestaurace od Fitminu – restaurace pro vaše miláčky, kteří jsou tady u nás vítáni.
Pro větší děti jsme připravili velkou nafukovací překážkovou dráhu, skákací hrad “Džungle” a skákací hrad “Indiáni”. Ve spolupráci s Pompo také NERF arénu, tetování, modelování, sportovní aktivity – obruče, kroket, mega míče a další.
Součástí programu jsou ukázky Policie ČR, jejich technika a výzbroj. Těšit se můžete i na policejní koně a psy. V poledne si budete moci prohlédnout i policejní vrtulník.
V rámci této akce oslaví své 25. výročí česká společnost Bushman, která obléká celý tým jezera Katlov. Na stánku Bushmana můžete potkat Jiřího Langmajera, čekají vás zábavné workshopy a slackline show (chození po laně). Navštívit nás přijde i skvělá, autentická herečka Tereza Ramba Voříšková, která se nedávno stala ambasadorkou BUSHMAN. Bezprostředně a s humorem sobě vlastním bourá mýty o tom, že BUSHMAN je výhradně expediční oblečení. Vzít si ho totiž můžete stejně dobře na exotickou pláž, na meeting nebo na ryby.
Celý den se o váš pitný režim postará společnost Veolia, která zde bude mít vodní bar, ve kterém vám připraví úžasné sladké limonády.
Na akci můžete také ochutnat oblíbenou paštiku Májka a další pomazánky značky Hamé, které Jakub používá při svých výletech do přírody.
Těšit se můžete na písničky od KAROL A KVÍDO, vystoupení Divadélka Kůzle, vystoupení bubenické show Ritmo Factory či hudební vystoupení Vládi Hrona, který vás bude provázet po celý den. Podvečer pak vyvrcholí koncertem zpěvačky ANNY K.
Na akci si také můžete prohlédnout vozy Tourneo Custom, které jsou našimi věrnými pomocníky v rámci každodenního provozu, stejně tak se budete moci podívat na našeho nového pomocníka od Segway Powersports. Díky němu se areál jezera Katlov zase o trochu více vylepšuje, aby byli návštěvníci a klienti o něco spokojenější.
Společnost EKO-KOM, a.s. připravila pro děti možnost vyzkoušet si třídit odpad a dovědět se o tom mnoho dalších zajímavých informací o recyklaci. Ti nejlepší, si odnesou malou popelničku, ostatní získají další odměny. Všichni se však zdokonalí v třídění odpadu. Těšit se můžete na zábavný program Tondy Obala, kde si kromě třídění odpadu u stánku s lektorem můžete vyzkoušet i řadu her, jako je složit šoupací puzzle či MAXI domino, zaskákat si v pytli, zazávodit na koloběžkách nebo se trefit míčkem do barevných kontejnerů.
Tento slavnostní den je finále 6. ročníku závodu Evropského šampionátu v lovu kaprů pro juniory, který probíhá ve dnech 24. – 28. května právě na jezeře Katlov. Junioři budou na Katlově od středy do soboty měřit své síly v lovu kaprů. V sobotu 28.5. odpoledne bude vyhlášen nový vítěz tohoto prestižního mezinárodního závodu. Cílem projektu
je propagovat u veřejnosti moderní způsoby rybolovu, sdružovat občany k výkonu rybářského práva a přivést k rybaření více dětí a mládeže. Celý projekt je postaven na systému kvalifikačních závodů pro děti napříč celou Evropou, který vrcholí účastí toho nejlepšího týmu z každého státu na Juniorském mistrovství Evropy v kapraření.
Jezero Katlov na Kutnohorsku ožije a otevře své brány široké veřejnosti v rámci oslavy Dětského dne, spojené s vyhlášením Evropského šampionátu v lovu kaprů pro juniory. Vstup i parkovné budou po celý den zdarma a na své si v rámci připraveného programu přijdou jak rodiče, tak děti.
Po celý den bude probíhat tombola. Hlavní výhrou bude týdenní rodinná dovolená právě v rodinném areálu Katlov Homes u jezera sportovního rybáře a dobrodruha – jezera Katlov. Těšit se můžete také na cestovatelský festival v šapitó, artistická vystoupení a balónková zvířátka.
Záštity
Celá akce se může konat díky našim partnerům. Neskutečně si toho vážíme, protože bez nich by se akce tohoto rozsahu nemohla konat zcela zdarma. Vážíme si, že i v této době při nás stojí a akci podporují. Děkujeme!
Akce se koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí. Akce se koná pod záštitou Středočeského kraje. Akce se koná pod záštitou policejního prezidenta genmaj. Martina Vondráška. Akce se koná pod záštitou obce Červené Janovice. Akce se koná pod záštitou Ministerstva zemědělství.
Hlavními partnery akce jsou:
Stavebniny DEK, ČEZ, Bushman, Blíž k sobě, Komatsu, Eurowag, Kuhn – Bohemia, Česká Pošta, Lesy ČR a Hamé.
Partnery areálu Katlov Lakes jsou:
Veolia, Ytong, Ford, SONIK, LOXONE a Energy Adventure.
Partnery programu jsou:
Loxone, Victorinox, Rösler, Fitmin, Hollandia, EKO-KOM, Tonda Obal, Mateřská umělecká školka Muška, POMPO, Lípa pro venkov, Kutnohorsko regionální produkt, Zdravotnická záchranná služba, Lenz, CEWE, Koli, Hollas catering.
Hlavním rozhlasovým partnerem je Rádio Blaník.
Mediálními partnery jsou:
Rengl, Kutnohorský deník, informuji.cz, Ekonomický magazín, Právo a Novinky.cz.
Časový harmonogram
09:00 – 09:10 Zahájení akce
09:30 – 10:20 Karol a Kvído
10:20 – 10:30 Přílet helikoptéry Policie ČR
10:30 – 10:45 Michaela Andrová – Dogfrisbee (FITMIN)
10:45 – 10:55 Daniel Paleček – sportovní kynologie (FITMIN)
11:10 – 12:00 Divadélko Kůzle
12:00 – 12:20 Nicole Vošvrdová – nosework – pes, co hledá kůrovce (FITMIN)
12:20 – 12:30 Hana Vykoupilová, Helena Zitková – rozhovor
12:30 – 12:50 Lucie Šafářová – hrátky se psy (FITMIN)
12:50 – 13:00 Soutěže o věcné ceny
13:00 – 13:20 Vladimír Hron
13:20 – 13:40 Kynologové FITMIN
13:40 – 14:00 Daniel Žďárský – Staf bull show (FITMIN)
14:00 – 14:30 Záchranáři – Marek Hylebrant – “První pomoc se záchranářem Markem”
14:30 – 14:50 Výcvik jízdních koní Policie ČR
14:50 – 15:05 Výcvik služebního psa, práce policejního psovoda – Policie ČR
15:00 – 16:00 Vyhlášení Evropského šampiona v lovu kaprů pro juniory 2022
16:00 – 16:15 Jan Opatřil – křest knihy
16:15 – 17:00 Přednáška Jakub Vágner
17:00 – 17:15 Pes pro tebe – slepečtí a asistenční psi
17:15 – 17:25 Vyhlášení soutěže XELLA
17:25 -17:35 Soutěžní blok o věcné ceny
17:35 – 18:00 Vladimír Hron
19:00 – 20:00 Koncert ANNA K.
Dále se můžete těšit na:
09:30 – 10:00 Sokolnická show
10:20 – 13:20 Helikoptéra Policie ČR
10:45 – 11:00 BUSHMAN – Slackline show
12:00 – 12:30 Sokolnická show
12:00 – 17:00 Jízdy na koňském spřežení (na druhé straně jezera Katlov)
14:30 – 14:45 BUSHMAN – Slackline show
17:00 – 17:30 Sokolnická show
Foto + Zdroj: Jakub Vágner


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

Ekonomika se zvedá jen velmi pomalu

30.01.2024, Autor: Z blogosféry

Český hrubý domácí produkt v posledním čtvrtletí roku 2023 podle předběžného odhadu mezičtvrtletně narostl o 0,2 %, což odpovídá meziročnímu poklesu o 0,2 %. Výsledek je v souladu s očekáváními trhu, oproti prognóze České národní banky se ekonomice dařilo o něco lépe. Za celý rok 2023 tak české hospodářství vykázalo pokles o 0,4 %.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama