e-news.cz - kurzy
Reklama

Kyberzločinci jsou stále vynalézavější, sledovat ransomware nestačí

30.03.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Kyberzločinci jsou stále vynalézavější, sledovat ransomware nestačí

Nedávno byl zaznamenán případ antivirového programu, který kromě produktu, který nabízel, nainstaloval i program na těžbu kryptoměn. Příklad, jak se z klienta stát obětí.


Změny v tom, na co si v digitálním světě dávat pozor jsou tak překotné, že už to jedinec nestačí sledovat. Zatímco před deseti lety mu stačilo zapamatovat si „pár názvů“ souborů, na které si je třeba dát pozor, nyní už to nestačí. Dříve zcela dominující oblast ransomware, jejíž autoři „zašifrovali“ data a pak požadovali výkupné (před 10 lety ve stovkách USD). Názvy jako na Reveton aka Citadel aka Policejní virus už upadají v zapomnění.
Dnes jsme dále a ransomware gangy střídají jména tak rychle, že je zapomínáme, nebo si je pleteme (životnost takového gangu je do dvou let, pak se zpravidla přejmenují a fungují jinak a pod jiným jménem, že by ukončili svoji činnost, moc nevěřme). Zdá se to však být pořád na „jedno brdo“ – ukradneme, zašifrujeme a vydíráme. Podobnou taktiku si pak začínají kyberzločinci osvojovat i s DDoS útoky, ale to se celkem dalo čekat.
Kyberzločinci jsou však stále vynalézavější. Důkazem je případ jedné „antivirové“ firmy, jejíž produkt nainstaluje do počítače daného zákazníka program na těžbu kryptoměny. Argumentem je, že vytěžená kryptoměna je „bonusem“ daného produktu. Nikdo už neříká, že autorská firma si nechává z vytěženého Etherea 15 %.
Dosud obecně platilo, že antivirové programy mají před takovým snažením chránit, ale možnosti trhu jsou široké, a tak někdo zkusil tohle celé otočit. Připravil si tak z počítačů svých zákazníků slušný botnet těžařských strojů, který přináší i příspěvek do firemního cash-flow.
Pokud nechcete být překvapeni, co se vám děje s firemními počítači, pokud nevíte, kde je největší nebezpečí, co byste měli udělat hned a co počká, jaký bezpečnostní systém je vhodný pro vás s ohledem na váš business a velikost firmy, obraťte se na AUTOCONT, protože AUTOCONT ví jak. A navíc – za zeptání nic nedáte.
Foto: Pixabay
Zdroj: Jiří Reichl


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Dopady umělé inteligence na ekonomiku

26.10.2023, Autor: Z blogosféry

Adaptace AI bude spíše vleklý proces, než revoluční změna ze dne na den. V dalších letech bude její dopad na ekonomiku jen minimální a většího boomu se dočkáme možná až v příští dekádě.

Některé aplikace telemedicíny přináší jen zmatek a nedůvěru

21.03.2023, Autor: Z blogosféry

Přikrášlených mobilních aplikací a webových portálů v oblasti digitalizace zdravotnictví a telemedicíny je dnes jako hub po dešti. Rozeznat je od těch smysluplných a opravdu pomáhajících je velmi složité jak pro laiky, tak pro profesionály v oboru, říká Jan Kelča z české společnosti OR-CZ.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Zvyšte výkon prodeje pomocí analýzy dat a umělé inteligence

31.03.2022, Autor: red

Máte umělou inteligenci za věc patřící do sci-fi nebo do vědeckých laboratoří? Omyl. Můžete ji mít i vy a může vám pomoci. Třeba pro oslovení nových zákazníků či rychlejší i vyšší prodeje. Když si pořídíte systém Dynamics Insight, objeví se vám zcela nové možnosti.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Otázka současnosti není: Přejít do cloudu?, ale Jak přejít co nejsprávněji

18.03.2022, Autor: red

Stále více firem ukládá svá data do cloudových řešení. Změna je to v životě firmy velká, ale má mnoho výhod. Například tu, že když někomu „klekne“ počítač, tak nepřichází o všechna data, které měl na svém zařízení, ale data jsou ukládána online a pravidelně zálohována.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Jak dobré je firemní IT? Pomůže to zjistit IT QUALITY INDEX

17.03.2022, Autor: red

Jak dobré je naše IT? Tuto otázku si asi položila řada manažerů, ředitelů nebo dokonce majitelů firem. Ale jak to zjistit? Například výsledky analýzy procesní vyspělosti sice ukazují to, jak funguje určitá část IT segmentu společnosti, ale co celkový pohled?

Skoro polovinu potvrzení o úrocích letos zaslala Buřinka elektronicky

11.02.2022, Autor: red

Od základu daně si můžete odečíst zaplacené úroky z úvěrů na bydlení do výše 300 000 korun (pro úvěry uzavřené po 1.1.2021 pouze 150 000 korun). Tato maximální částka platí za všechny úvěry na bydlení, tedy dohromady za úvěr ze stavebního spoření i hypotéku pro lidi žijící v jedné domácnosti.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama