Apogeo
Reklama

Sazka vyplatila v roce 2021 nejvyšší počet výher v historii

07.01.2022, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sazka vyplatila v roce 2021 nejvyšší počet výher v historii

Sázejícím u loterní společnosti Sazka se v uplynulém roce podařilo získat šedesát dva milionů různých výher, což je o osm milionů více než loni a vůbec nejvíce během jednoho roku. Nejvyšší částku, přes 250 milionů, poslala Sazka zákazníkovi, který si před Vánoci vsadil online tiket Sportky na internetu.

Vysoké výhry padaly jak v číselných loteriích, tak i stíracích losech. Milionářem se dohromady stalo přesně 250 sázejících. Sazka se rozhodla za každého z nich darovat kolo a helmu do dětských domovů.
„Sazka v loňském roce vyplatila historicky nejvyšší počet i objem výher. Všichni sázející vyhráli celkem deset miliard korun. Z pohledu vygenerovaných milionářů se rok 2021 přiblížil sedm let starému rekordu, kdy se z milionů radovalo 288 sázejících. Rozhodli jsme se letos za každého milionáře udělat dobrý skutek.  Sazka tradičně podporuje český sport, zejména cyklistiku a chce rozhýbávat děti. Darujeme proto 250 BMX kol a helem do padesáti dětských domovů po celé České republice, říká Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky.
Nejvíce milionářů vytvořila Sportka, následují losy
Žebříčku milionářů podle jednotlivých loterií vévodí populární Sportka, která rozdala 136 milionových výher v hodnotě přes 1,2 miliardy korun. Na druhém místě jsou stírací losy s 31 milionáři. Právě losy se u zákazníků těšily velké oblibě. Sazka zaznamenala meziroční nárůst prodeje stíracích losů o čtyři miliony na konečných padesát šest milionů prodaných kusů. Hlavní podíl na růstu má především předvánoční období, které ve srovnání s loňskými svátky vzrostlo o 4 %. Nejoblíbenějšími losy byly Černé perly, v závěsu za nimi jsou pak Rentiéři a Zlaté rybky. Mezinárodní loterie Eurojackpot přinesla Čechům loni 25 milionových výher.
Sázejícím se dařilo zejména na internetu
Vůbec poprvé bylo nejvíce milionových výher dosaženo na internetu, jednalo se přesně o
43 zákazníků. V rámci jednotlivých krajů se pak dařilo především sázejícím ve Středočeském (23 milionářů), Moravskoslezském (21) a Jihomoravském kraji (19). Lidé u Sazky tradičně nevyhrávali pouze peníze, ale také celou řadu věcných výher v podobě sportovních i rodinných vozidel, exotických dovolených, nebo například luxusních apartmánů.

Superjackpot na Vánoce i Velikonoce

Rok 2021 přinesl také milník v podobě nejvyšší výhry ve Sportce, která padla na internetu. Na herní účet odeslala Sazka sázejícímu před vánočními svátky rovných 250 151 476 korun. Astronomický Superjackpot padl také během Velikonoc. Na výherce z Plzeňského kraje čekal na Velký pátek poklad ve výši
87 218 623 korun. Trojici nejvyšších výher uplynulého roku doplňuje loterie Eurojackpot, která na konci května přinesla sázejícímu z jižních Čech 69 344 666 korun.
Foto + Zdroj: SAZKA a.s.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama