e-news.cz - kurzy
Reklama

Novým generálním ředitelem banky ING v České republice se stal Erik Fortgens

08.01.2022, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Novým generálním ředitelem banky ING v České republice se stal Erik Fortgens

V letošním roce slaví banka ING třicet let působení na českém trhu. Nově ji od 1. ledna vede Erik Fortgens. Původně šéf korporátních služeb banky přebírá pozici generálního ředitele po Roelu Huismanovi, který byl jmenován vedoucím změn v nově založené globální oddělení ING Payments and Settlement utility.
Erik Fortgens působí v bance ING přes dvacet let a má významné mezinárodní obchodní zkušenosti. Do české ING nastoupil 1. října 2020 na pozici ředitele korporátního bankovnictví. Předtím vedl tým korporátních prodejů pro finanční trhy v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika složený z více než 100 odborníků v 18 zemích.
„Kvůli světové pandemii a rozhodnutí ING ke konci roku 2021 opustit český trh retailového bankovnictví, jsme se v loňském roce nacházeli ve stavu neustálých změn a obklopovalo nás mnoho nejistot. Naštěstí jsme se mohli spolehnout na fungující pracovní prostředí a fantastické kolegy. Bylo úžasné sledovat, jak nám na sobě v ING vzájemně záleží. Přestože většinu času pracujeme z domova, daří se nám udržet plány, rozvíjet naše podnikání a přitom dbát na zdraví našich zaměstnanců,“ říká Erik Fortgens.
„Naše aktivity v oblasti korporátního bankovnictví mají v České republice už třicetiletou historii a během těchto let jsme si s našimi klienty vybudovali dlouhodobé vztahy. V roce 2022 se i nadále zaměříme na další posilování naší pozice průkopníka a šampiona v oblasti udržitelnosti a při transformaci na udržitelné podnikání budeme pomáhat i našim klientům. Zároveň jim můžeme prostřednictvím naší mezinárodní sítě a expertních zkušeností v různých sektorech poskytovat spolehlivá řešení v oblasti financování přímo na míru.“
ING dlouhodobě podporuje neziskové organizace a lokální komunity. V květnu 2021 se Erik Fortgens stal předsedou ING Bank fondu Nadace Terezy Maxové a aktivně se podílí na společných projektech. S nadací spolupracuje banka ING už více než 16 let.
Erik Fortgens žije v Praze, je ženatý s manželkou Sabine a mají spolu desetiletá dvojčata. Ve volném čase rád čte, cestuje, běhá a jezdí na horském kole.
Foto: Pixabay
Zdroj: Havas PR


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Útoky přes kurýrní služby i úřady. Hackeři jdou pořád blíž k lidem

07.02.2024, Autor: red

Když se kyberbezpečnostní experti antivirové firmy ESET dívají do statistik technologických útoků za poslední dva tři roky, můžou podat různé zprávy. Jejich data ukazují, že Česko se navzdory různým pochybám stalo vyspělou ekonomikou se vším všudy, čelí totiž útokům stejné míry a závažnosti jako jakékoliv západní země.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama