Geosan Development: Loňský rok přinesl nové trendy – byty pro děti či nákupy bez předem daného účelu využití 

07.01.2022, Autor: red

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Geosan Development: Loňský rok přinesl nové trendy – byty pro děti či nákupy bez předem daného účelu využití 

Pandemie koronaviru, hrozící zpřísnění podmínek pro hypoteční úvěry i obavy z rostoucí inflace v loňském roce způsobily ještě větší zájem o nemovitosti, jejichž ceny dlouhodobě rostou, a to i nad očekávání developerů.

Celková nejistota na trhu způsobila ještě větší poptávku po realitách, které představují formu bezpečného uložení finančních prostředků. To se projevuje i v nových trendech zákaznického chování a účelech nákupu, které na svých projektech sleduje Geosan Development, tuzemský developer rezidenčních nemovitostí.
„Čistě na investici jde podle našich interních statistik asi třicet procent nemovitostí, přičemž přibývá případů, kdy si investoři kupují více než jeden byt najednou. Ovšem většina našich klientů, kterou z devadesáti procent tvoří Češi, má stále zájem o koupi bytu či pozemku za účelem vlastního bydlení. Stále častěji zákazníci kupují nemovitost pro své dospívající děti, anebo ji pořizují bez předem jasné představy, co s ní po dokončení výstavby udělají. Obojí považujeme za současný trend rezidenčního trhu, na kterém je bytů dlouhodobě nedostatek a jejich hodnota stoupá v čase. Velký zájem registrujeme také u komerčních prostor, které jsou součástí našich nových rezidenčních projektů. Ty se obvykle prodají jako první,“ komentuje Petr Beneš, ředitel společnosti Geosan Development.
Geosan Development v loňském roce dosáhl mimořádných výsledků: doprodal 62 z celkem 108 pozemků v obci Choťánky ve Středočeském kraji určených pro individuální výstavbu rodinných domů a nezaostával ani v prodeji bytů v Praze. V Rezidenci Neklanka zkolaudoval a kompletně vyprodal 1. fázi, na kterou navázala výstavba druhé etapy. Aktuálně v ní našlo své majitele již 85 % bytů. Úspěšně si vedla také Rezidence Radimova Břevnov. Ještě před zahájením výstavby se zde prodalo 54 jednotek, takže v současnosti v nabídce zbývá posledních 14 volných bytů.
Významným nástrojem, který se na letošních úspěšných prodejích také podílel, je vylepšené prodejní centrum. Nový moderní showroom je doplněn o interaktivní aplikaci, která umožňuje prozkoumat jednotlivě byty i danou lokalitu z různých úhlů a pohledů či si prohlédnout občanskou vybavenost v okolí. V případě břevnovského projektu je navíc k dispozici i virtuální prohlídka bytů s využitím 3D brýlí.
V současnosti Geosan Development plánuje spuštění prodeje cca 300 bytů ve dvou nových pražských projektech – oba jsou prozatím v přípravné fázi. Kromě toho v prvním čtvrtletí příštího roku zahájí výstavbu Rezidence Radimova Břevnov v Praze 6, která ve třech bytových domech nabídne dohromady šedesát osm bytů. Aktuálně se také dokončuje zasíťování a výstavba komunikací na pozemcích v Choťánkách. Ty by měly být předány majitelům již začátkem nového roku.
Foto: Pixabay
Zdroj: Crest Communications, a.s.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Buřinka zlevňuje nezajištěné úvěry o 0,7 procentního bodu

13.01.2024, Autor: red

Stavební spořitelna České spořitelny snižuje od 12. ledna 2024 sazby u nezajištěných úvěrů, a to celkem o 0,7 procentního bodu. Sazba Úvěru od Buřinky nově činí 6,69 % při tříleté fixaci a 7,19 % po celou dobu splácení.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama