Apogeo
Reklama

Sazka obdarovala dětský domov v Hranicích na Moravě

17.12.2021, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sazka obdarovala dětský domov v Hranicích na Moravě

Třicet jedna dětí z Dětského domova Hranice si během listopadu nakreslilo svá sportovní přání a poslalo je do České olympijské nadace. Společnost Sazka dárky zafinancovala, Česká olympijská nadace zprostředkovala nákup a společně s olympijským judistou Pavlem Petříkovem a kouzelníkem Pavlem Dolejškou je dětem 16. prosince zavezli.

Dětský domov funguje od roku 1927 a podporuje jej široké okolí, i tak je ale velmi těžké uspokojit všechna dětská přání. „Naše děti se na Vánoce těší jako všechny ostatní děti. Před Vánoci se nám sem tam stává, že někdo jen tak přinese dárek. Ještě nikdy jsme ovšem nebyli schopni zajistit dětem vytoužené dárky v takovém množství, v jakém je přivezla Sazka a Česká olympijská nadace. Děti měly obrovskou radost a já též,“ řekla Radka Šuláková, ředitelka Dětského domova Hranice.

„V Sazce podporujeme sportování dětí už léta. Jsme hlavním partnerem České olympijské nadace, výrazně přispíváme na školní projekt Sazka Olympijský víceboj a s Českým olympijským výborem provozujeme portál Sport v okolí. Přesto jsme však fyzicky sportovní vybavení do dětského domova dodávali poprvé. Bylo úžasné pozorovat výrazy, když si děti rozbalily koloběžku, míč, nebo kolečkové brusle. V podobném duchu budeme podporovat rodiny a děti ve finanční tísni určitě i nadále,“ řekla Tereza Vyhnálková ze společnosti Sazka.

Není pochyb o tom, že děti sportovní dárky opravdu využijí. „Máme tu florbalisty, ale hlavně spoustu judistů. Je proto skvělé, že děti mohly naživo potkat známého judistu Pavla Petřikova. Na předávání dárků se těšily hodně, ale takovou show opravdu nečekaly,“ dodává ředitelka domova.

Akce se zúčastnilo i několik zástupců České olympijské nadace, která už třetím rokem provozuje Strom sportovních přání. „Tento rok jsme si troufli splnit přání 133 dětem z dětských domovů, které nadace podporuje. Moc si podpory Sazky vážíme. Ráda bych poděkovala také svým kolegům z Českého olympijského výboru, kteří se do projektu zapojili a stali se tak Ježíškem v ostatních dětských domovech,“ sdělila k akci Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace.

Foto + Zdroj: SAZKA


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama