e-news.cz - kurzy
Reklama

Sazka: Průběh losování a Zajímavosti Sportky

28.11.2021, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sazka: Průběh losování a Zajímavosti Sportky

Zajímá Vás, jak probíhá losování loterií v Sazce? Necháme Vás nahlédnout do naší kuchyně: Losování začíná každý den vyjmutím míčků z hlavního trezoru. Sadu konkrétních míčků pro daný den vždy určuje státní dozor, který má samostatný klíč ke kufrům s míčky.


Celkem je pro losování k dispozici 8 sad s míčky 1-80 (pro hru Šťastných 10, Sportka a Euromiliony) a 5 sad míčků s čísly 0-9 (pro Šanci a Šanci milion, Eurošance, Extra 6 a hru SAZKAmobil Šance).
Samotné míčky s čísly jsou pravidelně kontrolovány. Hlídá se hlavně, aby nebyl poškozen štítek s číslem, čistota a tvar. Zhruba po stech použitích je celá sada převážena na certifikovaných vahách pod dohledem notáře a musí odpovídat přesně technické dokumentaci výrobce.
Jak se dostanou míčky z trezoru do osudí
Další manipulaci s kufry a posléze se samotnými míčky provádí pouze technik a asistentka losování, plní osudí a vždy spouštějí zkušební losování. Po této zkoušce se osudí naplní daným počtem míčků dle konkrétní hry. Míčky jsou srovnány vždy tak, aby čísla šla vzestupně. Míčky připravené v zásobníku kontroluje vedoucí losování, státní dozor a notář. Vše musí být úředně zaznamenáno a osudí je připraveno na samotné ostré losování.
Celé studio sledují kamery 
Než se ale losování spustí, musí se ověřit, že systém sázek je opravdu uzavřen a do studia přichází moderátor. Losování zahajuje vedoucí losování ve spolupráci s režií. Na osudí jsou namířené kamery, které natáčejí záznam. Celé studio v rámci bezpečnostních opatření sledují i stropní kamery, které jsou vždy na losování zapnuté.
Až když je režie připravena na záznam, spouští se na pokyn technika losovací osudí jednotlivě pro každý tah i každou hru (například Sportka a Šance).
Losování sledují státní dozor i notář
Jen pár metrů od losovadel kontroluje správný průběh celého procesu hned několik osob: vedoucí losování, notář a státní dozor. Všichni mají k dispozici i monitor na kterém vidí detail tažených čísel.
Do 20 sekund od losování se tiskne protokol
Losovací osudí zcela samostatně a náhodně vylosuje požadovaný počet míčků dle hry. Po ukončení vlastního losování (cca do 20 sekund) přichází do studia asistentka losování s vytištěným protokolem a mimo moderátora všichni ještě znovu kontrolují vylosovaná čísla a podepisují protokol. Tím je losování ukončeno a ověřená vylosovaná čísla jsou jednoznačně platná. Dále dochází k verifikaci a kontrole protokolů vylosovaných čísel, výherních částek a dalších úkonů dle požadavku a herního plánu nebo směrnic.
Losování je veřejně přístupné
Režie zajistí pořad pro vysílání v České televizi, webové stránky Sazky a krátkou verzi. Po ukončení pořadu jsou opět za účasti notáře a státního dozoru míčky uloženy do kufrů a předány zpět do trezoru. Prostory studia a chodby u trezoru se uzamykají. Na chodbách jsou rozmístěny kamery, návštěvnická místnost je přístupná veřejnosti, proto se můžete přijít podívat a potvrdit si, že nic není během losování zakryto.
Zajímavosti Sportka
Nejoblíbenější sázená kombinace? Nikdy nepadla!
Sázíte svou oblíbenou kombinaci čísel, inspirujete se numerologií nebo významným datem? Možná tomu nebudete věřit, ale nejčastěji sázenou kombinací ve Sportce je číselná řada 1, 2, 3, 4, 5 a 6. Na druhém pořadí jsou násobky šťastně vnímané sedmičky. Ani jedna kombinace však od zahájení losování v roce 1957 nikdy nepadla.

Zdroj: Sazka

Stovky milionářů
Sportka a její doplňková hra Šance vytvořily dohromady už více než 2 300 milionářů. Každý týden se počet rozrůstá o další šťastné výherce. Celkově na milionových výhrách ve Sportce a Šanci Sazka vyplatila přes 20 miliard korun.
Nejvyšší výhra
Absolutně nejvyšší výhru v historii nejoblíbenější loterii Sportka získal v roce 2013 manželský pár z Pardubického kraje. Za svůj plný tiket získali tehdy 399 milionů korun. Sportka se losuje od roku 1957, tehdy byla nejvyšší výhra 40 000 Kčs.
Nejoblíbenější data
Rekordní zájem sázejících o losování Sportky je každoročně spojen s pátkem 13. V tento den Sazka registruje až trojnásobné množství sázenek. Na tiketech se rovněž mnohem častěji objevuje i přímo číslo 13.
Počet tahů
Za dobu fungování Sportky proběhlo více než 8 500 tahů.

Zdroj: Sazka

Stejná kombinace čísel
Pouze jednou se opakovala vylosovaná šestice čísel.
Foto + Zdroj: Sazka


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama