e-news.cz - kurzy
Reklama

Dominik Hašek: Sportování pomůže člověku překonat různé životní překážky

05.09.2021, Autor: Pavel Veselý

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dominik Hašek: Sportování pomůže člověku překonat různé životní překážky

Kdo by neznal hokejové Nagano a tu euforii, která spojila lidi. Byl tehdy jednou z hlavních postav. Je známý také pod přezdívkou Dominátor. Sportu se věnuje stále, i když již ne ve vrcholové podobě. Jako podnikatel stojí za značkou velmi kvalitních nápojů.


Rozhovor s DOMINIKEM HAŠKEM, legendárním hokejovým brankářem a jednatelem společnosti DM Life s.r.o.
Co bylo pro vás nejdůležitější ve vašich sportovních začátcích?
Určitě podpora ze strany rodičů. A samozřejmě, že v Pardubicích jsem měl možnost hrát hokej. Kdybych byl z nějakého města, kde nemají zimní stadion, všechno by se odvíjelo jinak.
Máte za sebou velmi bohatou a úspěšnou sportovní kariéru. Když tato kariéra skončí, začíná pro sportovce druhá etapa života. Co pak? Jak to bylo u vás? Bylo těžké se rozhodovat, co dál?
Spíše bych řekl, že není jednoduché hledat a najít něco, co by člověka bavilo. Nebo lepe řečeno naplňovalo. Jak se říká, jen tak se bavit a nemít u toho nějakou motivaci, že něco tvořím a někomu tím pomáhám, tak to by mě nebavilo ani trochu.
Máte aprobaci jako učitel. Bavilo by vás také učit?
Já jsem asi dva měsíce učil, ale už je to dávno. Ted už učitelem být neplánuji. To neznamená, že si učitelů nevážím. Naopak k nim mám obdiv a fandím jim.
Co podle vás dává dětem do života sport a kdy by bylo nejlepší s ním začít?
Začít? Určitě co nejdříve. Ale raději později než vůbec! Doporučuji, aby pro každého byl aktivní sport nedílnou součástí života. Člověk je většinou zdravější. A také sportování pomůže člověku překonat různé životní překážky.
současné době vznikla také Národní sportovní agentura. Jak vy osobně ze svých zkušeností vidíte její vznik a význam?
Pokud v jejím čele budou ti správní lidé, kteří myslí především na masivní rozvoj sportu, tak je to jenom dobře.
Jak vy osobně vidíte situaci českého sportu?
Nevidím to nijak černě. Ale nepracuji nyní aktivně pro žádnou sportovní organizaci, a tak těžko mohu porovnávat…
Jste jednatelem firmy s velmi kvalitními nápoji. Co je podstatou vašich produktů?
Podstatou jsou vynikající nápoje Smarty. Ale vážně. Tvoříme značku kvalitních limonád, které nejen chutnají a osvěží, ale člověk se s nimi vždy cítí výborně. To je naším cílem. To, že neobsahují konzervanty a nějaká umělá barviva, považuji za samozřejmost. Od letošního roku nabízíme i novou řadu Smarty BiO nápojů. A další překvapení plánujeme na příští rok.
Kde všude je možné se s vašimi produkty setkat?
Máme cca 300 menších odběratelů, kam zavážíme většinou napřímo. Živnostníci u nás nakupují především v Makru a Tamdě. Řadu Smarty BiO najdete v Globusu a od letošního srpna i v celé síti obchodů Sklizeno. Ale vlastně každý si může nápoje objednat na našich webovkách a my mu je dopravíme.
Zaměřujete se hodně na děti a také podporujete cyklistický závod SazkaTour. Proč zrovna tyto dvě skupiny?
Děti? Neřekl bych pouze děti, ale mladé lidi celkově. Je to tím, že mě práce s dětmi a mladými lidmi baví. A navíc je i tak mohu vychovávat. Tvoříme si svou klientelu, která nás má ráda, a nás to moc těší. A cyklistika? Je to sport a já si život bez sportu představit nedokážu. A proto ho i podle možností podporuju.
Jakému sportu se dnes nejvíce aktivně věnujete? 
Právě cyklistice asi nejvíce. Tedy od jara do podzimu určitě nejvíce. Pokud to jde tak na kole jezdím tak 2-3 krát týdně. Ale ani ostatní sporty mi nejsou cizí. V zimně to je hlavně lyžování a samozřejmě pořád hokej. I když už ne v brance.
Co si vy jako legendární brankář představíte pod pojmem: Má to prostě
vychytaný?
Já si pod tím představuji, že nebyl opomenut žádný detail. Tedy ani jedná maličkost. A vůbec se nemusí jednat o sport (smích).
Děkuji za rozhovor.
Foto: Poskytnuto Dominikem Haškem
Zdroj: Pavel Veselý


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama