e-news.cz - kurzy
Reklama

Nejlepší čas pro hledání nové práce, po skončení prázdnin bude konkurence výrazně vyšší

23.08.2021, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Nejlepší čas pro hledání nové práce, po skončení prázdnin bude konkurence výrazně vyšší

Najít vysněnou práci není jednoduché v žádné době. Přesto právě nyní by měli zbystřit všichni, kteří to s hledáním nového zaměstnání myslí opravdu vážně. Teď je totiž ten nejlepší čas pro to vyrazit na výběrové řízení.


Spousta potenciálních uchazečů si totiž ještě užívá zbytku prázdnin, konkurence tak nebude příliš vysoká. Tato výhoda však s koncem prázdnin skončí.
„Během hlavních letních prázdnin opravdu každoročně evidujeme nižší poptávku po vypsaných pozicích. Opravdu platí, že si hlavně čerství absolventi snaží užít poslední prázdniny a do nové práce příliš nespěchají. Naopak v září a říjnu jsme zavaleni životopisy lidí, kteří právě skončili vysokou školu,“ říká zástupkyně ředitele personálního sektoru developerské společnosti Ekospol a zoologické zahrady v Táboře Kateřina Pašková.
Podle ní je proto nyní ten nejlepší čas přihlásit se do výběrového řízení. „Kromě čerstvých absolventů užívajících si prázdniny část lidí také pracuje na nejrůznějších sezónních pozicích a na brigádách. I ti se s koncem léta vrhnou na trh práce a zvýší konkurenci. Ti nejambicióznější uchazeči by proto neměli příliš váhat a využít své příležitosti co nejdříve,“ radí Pašková.
Developerská společnost Ekospol nyní hledá vhodné lidi hlavně na post hlavního inženýra projektu, architekta pro velké developerské projekty či projektanta pozemních staveb. „Patříme k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastníme půl milionu metrů čtverečních ploch určených pro bytovou výstavbu. Na nich aktuálně plánujeme osmnáct projektů s více než 7 000 byty za více než třicet miliard korun. Noví zaměstnanci se hned zapojí do jejich přípravy a nesmazatelně se tím zapíší do historie celé Prahy,“ zdůrazňuje generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu Evžen Korec.
„Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí,“ dodává Korec s tím, nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.
Kromě těchto pozic Ekospol aktuálně obsazuje pozici recepční, která bude mít na starost zajištění administrativního chodu firmy.
Zajímavé pracovní uplatnění nabízí i táborská zoologická zahrada, která nyní hledá vhodné uchazeče na pozici ošetřovatele, kurátora zvířat, údržbáře a řidiče. „Každodenní práce se zvířaty na čerstvém vzduchu je pro mnoho lidí vysněným povoláním. My jim umožníme splnění tohoto životního snu. Stačí málo – poslat životopis a uspět ve výběrovém řízení. Pro pozici kurátora či ošetřovatele je výhodou předchozí praxe v zoologické zahradě nebo vzdělání v oboru biologie a ochrana zájmových organismů nebo speciální chovy,“ láká zájemce o práci v zoologické zahradě Pašková.
Foto: Pixabay
Zdroj: Ekospol a.s.
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama