e-news.cz - kurzy
Reklama

ARBES Technologies potvrdil svou stabilitu a opět zaznamenal meziroční růst tržeb

01.06.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
ARBES Technologies potvrdil svou stabilitu a opět zaznamenal meziroční růst tržeb

ARBES Technologies, přední evropský dodavatel informačních systémů pro bankovnictví, finanční trhy a zdravotnictví, zveřejnil hospodářské výsledky za rok 2020. Příjmy meziročně vzrostly o třináct procent na 387 milionů korun. Provozní zisk dosáhl před zdaněním výše 56,8 milionu korun, což v meziročním srovnání znamená šedesát jedna procentní růst.
V posledních pěti letech, od roku 2016 do 2020, dosáhl ARBES Technologies kontinuálního růstu, a to jak v tržbách, tak v zisku. V roce 2020 byly historicky znovu překonány nejvyšší tržby společnosti. V letošním roce máme v plánu nejen další organický růst tržeb, ale především je přiblížit k půl miliardě korun. Na dobré finanční bilanci se rovněž projevil rostoucí prodej vlastních informačních systémů. Ty společnost ARBES Technologies dodala a spravuje mnoha významným zákazníkům, hlavně z oblasti finančnictví a zdravotnictví. Vedle zcela nových realizací jako například implementace produktu českému obchodníkovi s komoditami, rozšíření spolupráce se slovenskou investiční společností, dodávky nových funkcí pro klienty v oblasti distribuce produktů investičního bankovnictví, šlo o pokračující projekty ve společnostech skupiny Amundi, bankách CREDITAS či Raiffeisenbank.
I přes složitou situaci způsobenou koronavirovou pandemií si společnosti skupiny ARBES Technologies dokázaly upevnit svou pozici na trhu poskytovatelů softwarových řešení díky trvalému rozvoji a inovaci svých produktů prostřednictvím moderních technologií. V posledních třech letech navíc do holdingu přibyly dvě dceřiné společnosti. V roce 2018 došlo k akvizici slovenské firmy Finamis, významného poskytovatele IT řešení pro finanční instituce v segmentu investičního bankovnictví a leasingu. Koncem roku 2019 potom vznikla nová firma INBRAIT, start-up s ženským elementem. Posláním INBRAITu je dodat organizacím chybějící specialisty v oblasti informačních technologií, a to formou outsourcingu IT kapacit.
V tomto roce ARBES Technologies čeká celá řada projektů – společně s novými aplikacemi pro koncové uživatele klientů plánuje vypustit na trh i vlastní digitální platformu. Zároveň si letos připomene třicáté výročí činnosti na trhu. Jako dodavatel unikátních informačních systémů v evropském měřítku, děláme ‚oligopolní‘ a produktově orientovaný byznys v lukrativních segmentech. V roce 1998 jsme jako první v Česku zprostředkovali přímé bankovnictví. Pro eBanku, dnes součástí Raiffeisenbank, jsme vytvořili a dodali core bankingový systém přinášející revoluci na tomto poli, přístup do banky přes internet.
Společnost ARBES Technologies bude i nadále inovovat své produkty, hledat prostor pro jejich další zlepšení a také sjednocovat a produktivizovat používaná integrační a front-endová řešení. Do svých řešení vkládá dlouhodobé i praktické zkušenosti s nastavením bankovních a investičních služeb, zejména s ohledem na lokální regulatorní a reportingové požadavky. I nadále budeme posilovat svoji roli top dodavatele informačních systémů pro finanční trhy a bankovnictví. Disponujeme skvělými konzultanty a know-how. I proto jsou naše služby na špičkové úrovni. Co slíbíme, to dodržíme.
JIŘÍ ŽŮREK, člen představenstva a finanční ředitel společnosti ARBES Technologies
Foto + Zdroj: ARBES Technologies


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Útoky přes kurýrní služby i úřady. Hackeři jdou pořád blíž k lidem

07.02.2024, Autor: red

Když se kyberbezpečnostní experti antivirové firmy ESET dívají do statistik technologických útoků za poslední dva tři roky, můžou podat různé zprávy. Jejich data ukazují, že Česko se navzdory různým pochybám stalo vyspělou ekonomikou se vším všudy, čelí totiž útokům stejné míry a závažnosti jako jakékoliv západní země.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama