e-news.cz - kurzy
Reklama

Accenture ČR nabírá stovky nových expertů, zejména na kybernetickou bezpečnost a cloud

04.06.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Accenture ČR nabírá stovky nových expertů, zejména na kybernetickou bezpečnost a cloud

Společnost Accenture rozšiřuje svoje expertní týmy v České republice,  jedná se nyní o stovky nových pracovních míst. Uplatnění zde mohou najít i čerství absolventi vysokých škol, zejména technického a ekonomického zaměření.
Nejžádanější jsou momentálně odborníci v oblasti cloudu a kybernetické bezpečnosti.
Nábor v ČR souvisí se zájmem firem o cloudové služby i řešení a s poptávkou po odborném servisu v oblasti zajištění kybernetické bezpečnosti. Nabídka směřuje jak na zkušené odborníky, tak na čerstvé absolventy nebo zájemce o práci v těchto oborech, kteří zatím nemají potřebné znalosti a dovednosti.
„V současné době nabízíme řadu volných pozic v různorodých odděleních. Jde převším o oblast  cloudu a počítačové bezpečnosti, ale také práci v oddělení Technology a Services. Jedná se o obory, které jsou perspektivní z hlediska budoucího uplatnění, možnost rozvinout své znalosti a dovednosti v mezinárodním kolektivu zde najdou zejména technicky a ekonomicky zaměření uchazeči,“ říká Petr Bujalka, manažer náboru Accenture v ČR.
„Atraktivní a dlouhodobě perspektivní může být pro uchazeče práce v Cyber Fusion centru, které zPrahy zajišťuje bezpečnost IT systémů pro zákazníky z celého světa,“ doplňuje Michal Merta, odborník na bezpečnost a ředitel Cyber Fusion Centra. Pracují zde specialisté, kteří provádějí penetrační testování, tedy hledají zranitelná místa v systémech klientů, prozkoumávají kód využívaných aplikací a identifikují podezřelé sekvence, další pracují na dlouhodobých projektech pro zajištění bezpečnosti různých typů IoT zařízení, jiní dohlížejí na sítě klientů, identifikují a blokují případné útoky. V  centru najdete i ​​specialisty pro oblasti Identity & Access Management, implementace Secure Software Development Life Cycle, Red Teaming či testování síťové infrastruktury apod.
„Měl jsem to štěstí, že o svém profesním zaměření jsem měl jasno už během magisterského studia na Masarykově univerzitě. Testování bezpečnosti je pro mě osobně naplňující činnost – hledám různé cesty, jak se nabourat do webových aplikací, přemýšlím jak obejít různé metody ochrany, nebo hledám logické chyby a analyzuji, jak je možné je zneužít,” říká Andrej Šimko, který se v Cyber Fusion centru Accenture věnuje penetračnímu testování webových aplikací. „Díky tomu, že Accenture v Praze sdružuje přes 150 profesionálů z různých oblastí bezpečnosti si myslím, že se jedná o zajímavou příležitost najít si něco, co bude člověka bavit, protože škála možných činností je tu opravdu široká.”
Průzkumy Accenture poukazují na to, že výchova a udržení talentů je jedním z předpokladů pro to, aby firmy v současném turbulentním světě prosperovaly. U technických talentů je to o to složitější, že je o ně velký zájem, a to nejen ze strany technologických firem.
„V Cyber Fusion Centeru jsme si vědomi vysoké poptávky po lidech věnujících se kybernetické bezpečnosti, a proto společně s kolegy v Evropě neustále zdokonalujeme tréningové programy orientující se na konkrétní oblasti kybernetické bezpečnosti. Potenciálním kandidátům tudíž kromě školení na konkrétní produkty nabízíme i získaní všeobecných znalostí se zaměřením na nejnovější trendy a technologie,“ uzavírá Michal Merta.
Foto + Zdroj: ASPEN PR


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama