e-news.cz - kurzy
Reklama

Technologie umožní uzavřít hypotéku online i v Česku

24.03.2021, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Technologie umožní uzavřít hypotéku online i v Česku

Bankovní identita už nyní umožňuje zprostředkovatelům hypoték identifikovat klienty online. Do konce letošního roku bude pravděpodobně možný i online podpis úvěrové smlouvy. Bankovní identita výrazně zjednoduší a zrychlí celý proces sjednání hypotéky.
Spuštění služeb bankovní identity Čechům výrazně zjednoduší a zrychlí cestu k online hypotéce. Zájemce o úvěr na bydlení totiž bude moci na dálku prokázat svoji totožnost a rovněž podepsat veškerou smluvní dokumentaci. Zprostředkovatelé hypotečních úvěrů naopak prostřednictvím této nové služby velmi rychle ověří veškeré potřebné informace o klientovi dle AML zákona (pozn. zákon č. 253/2008 Sb. o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu). „Dosavadní způsob ověřování identity klienta celý proces sjednání nové hypotéky výrazně brzdil. Stále je při podpisu smlouvy nutná jedna osobní návštěva banky, pobočky pošty nebo schůzka s poradcem či kurýrem. Bankovní identita poskytování online hypoték na dálku výrazně urychlí,“ potvrzuje Miroslav Majer, CEO online sjednávače hypoték hyponamiru.cz.
Firmy získají konkurenční výhodu
Letos začne službu bankovní identifikace poskytovat většina tuzemských bank, které se zaměřují především na retailové klienty. „Potenciál pro využití této služby je až 5,5 milionu osob, což jsou lidé s internetovým nebo mobilním bankovnictvím. Četnost užívání pak samozřejmě závisí na tom, co se službou mohou lidé zažít a kolik firem se připojí,“ doplňuje Filip Haering, CEO projektu Bankovní identita. V současné době nabízí bankovní identifikaci svým klientům například ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banky nebo AirBank.
Přibližně od poloviny letošního roku začne služby bankovní identity aktivně využívat řada soukromých firem, které poskytují své služby klientům online. Mnohé z nich získají velkou konkurenční výhodu. „Společnost Bankovní identita má skvěle připravené API rozhraní a my se na něj pouze napojíme. Naše hypoteční bankovnictví je již nyní plně přizpůsobené pro online sjednání hypotéky. Jakmile klient zašle poptávku, získá zdarma zabezpečený uživatelský účet, kde jsou postupně doplňovány potřebné informace a sdílena veškerá dokumentace ke sjednání hypotečního úvěru. Hypoteční bankovnictví rovněž umožňuje sledovat stav vyřízení hypotéky a také její následnou správu po celou dobu životnosti,“ uvádí Miroslav Majer. Zavedení bankovní identity ještě více zvýší uživatelský komfort a rovněž urychlí rozvoj nových online produktů a služeb.
Zájem o online sjednání hypotéky roste
Autoři projektu Bankovní identita ani zástupci firem se neobávají nízkého zájmu o novou službu. Lidem totiž umožní jednoduše a bezpečně komunikovat na dálku s firmami i státními institucemi, navíc za zřízení a využívání služby nic neplatí. „Češi vítají nové technologie a současně si rádi některé činnosti zjednoduší. Online komunikaci nahrává i současná doba, kdy je žádoucí omezit osobní kontakty na minimum. Naše data i reakce klientů potvrzují, že Češi chtějí komunikovat a vyřizovat hypotéky online. Rostoucí trend v počtu sjednaných hypoték na dálku očekáváme i v následujících letech,“ uvádí Miroslav Majer.
Foto: Pixabay
Zdroj: Hyponamíru
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace. I přesto většina zaměstnavatelů z oboru plánuje nábor nových lidí

07.03.2024, Autor: Z blogosféry

Rok 2024 bude rokem pokročilé automatizace a robotizace. V oboru IT a podnikových služeb již dnes roboti zastávají práci, která je ekvivalentem bezmála 20 tisíc pracovních míst, v nadcházejícím roce chce ale 80 % firem z toho oboru projekty automatizace rozšířit i na další zpracovávané procesy a služby.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Migrace českých firem do cloudu pokračuje. Čeho se obávají a co je pravda?

29.02.2024, Autor: Z blogosféry

Během pár let musí více než tisícovka tuzemských firem přejít do cloudu. Důvodem je transformace populárního podnikového softwaru SAP a ukončení podpory stávajícího necloudového řešení na konci roku 2025. Většina firem se tohoto dlouho odkládaného kroku ale stále obává. Jaké mají důvody a jaká je dnes realita?

Drtivá většina firem není na novou úroveň kyberbezpečnosti připravena

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pouze 2 % českých firem dosahuje úrovně kybernetické bezpečnosti definované aktualizovanou směrnicí o síťové a informační bezpečnosti (NIS2). Vyplývá to z průzkumu společnosti EY ČR, která jej provedla mezi desítkami tuzemských společností z 22 různých odvětví.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama